12 prominens tudós és orvos az EU szabályozóinak: A „sürgős” biztonsági problémák megoldása vagy a COVID vakcinák leállítása

A héten közzétett nyílt levélben 12 prominens tudós és orvoscsoport megkérdőjelezte, hogy az Európai Gyógyszerügynökség „megfelelően foglalkozott-e a vakcinák biztonságával kapcsolatos sarkalatos kérdésekkel, mielőtt jóváhagyták őket”.

Prominens tudósok és orvosok egy csoportja azt szeretné, ha az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megválaszolná az EU-ban engedélyezett három COVID-19 vakcina „sürgős” biztonsági kérdéseit, vagy visszavonná a vakcinákat. „engedély.

A héten közzétett nyílt levélben a csoport megkérdőjelezte, hogy az EMA jóváhagyta-e a vakcinák biztonságával kapcsolatos alapvető kérdéseket megfelelően?

Az EMA, amely az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalának Európai Uniós megfelelője, három oltást sürgősségi alkalmazásra engedélyezett az EU-ban: a Pfizer-BioNtech , a Moderna és az Oxford-AstraZeneca vakcinákat.

Levelükben a 12 tudós és orvos megállapította, hogy „széles körű mellékhatások” keletkeznek a gén alapú a Covid-19 vakcinák az oltásokat követően a korábban egészséges fiatal egyéneknél.

A csoport a következőket írta:

“Ezenkívül számos médiajelentés érkezett a gondozóotthonok világából a COVID-19 által a lakosok oltásától számított néhány napon belül. Noha felismerjük, hogy ezek az események mindannyian lehetnek szerencsétlen véletlenek, aggasztónak tartjuk, hogy ilyen körülmények között – és különösen a post mortem vizsgálatok hiányában.”

Eredeti levelükben, amelyet február 28-án küldtek e-mailben az EMA-nak, a csoport felkérte az EMA-t, hogy hét napon belül válaszoljon hét biztonsággal kapcsolatos kérdésre, és minden aggályunkat érdemben kezelje. “Ha úgy döntenek, hogy nem teljesíti ezt az ésszerű kérést, ezt a levelet nyilvánosságra hozzuk.”

A levélben szereplő számos biztonsági aggályról, mint például a thrombocytopenia (alacsony vér
lemezkeszám), az endothelialis (a vérerek legbelső felszínét borító hám) sérülés, a mikrotrombózis és a stroke, a The Defender című cikkben számoltak be.

A szerzők Dr. Sucharit Bhakdi, az orvosi mikrobiológia és immunológia professzor emeritusa és a Mainzi Johannes Gutenberg Egyetem Orvosi Mikrobiológiai és Higiéniai Intézetének korábbi elnöke vezetésével még nem kaptak választ az EMA-tól.

Egy írásos nyilatkozatot szerdán, a csoport azt mondta:

“Ezért kiindulópontként fontosnak tartjuk felsorolni és értékelni az oltástól számított 28 napon belül bekövetkezett összes halálesetet, és összehasonlítani a klinikai képeket a be nem oltottakkal.

Tágabb értelemben, a COVID-19 vakcinák kifejlesztése tekintetében az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése a 2021. január 27-i 2361. számú állásfoglalásában kijelentette, hogy a tagállamoknak biztosítaniuk kell, hogy az összes COVID-19 vakcinát magas színvonalú kísérletek támogassák. amelyek megalapozottak és etikus módon működnek. Az EMA tisztviselőire és az EU-országok más szabályozó testületeire nézve kötelező érvényűek ezek a kritériumok. Tájékoztatni kell őket arról, hogy megsérthetik a 2361-es határozatot azáltal, hogy a 3. fázisban még mindig alkalmazott gyógyászati termékeket alkalmazzák.

A 2361. számú határozat értelmében a tagállamoknak arról is tájékoztatniuk kell az állampolgárokat, hogy az oltás NEM kötelező, és biztosítaniuk kell, hogy senkit ne politikai, társadalmi vagy egyéb módon kényszerítsenek oltásra. Az államoknak továbbá meg kell győződniük arról, hogy senkit nem hátrányosan megkülönböztetnek az oltás elmaradása miatt.”

Bhakdi kiadta ezt a videónyilatkozatot is, amelyben azt mondja: “Eljött az ideje, hogy a kormányok cselekedjenek, hogy mindenki cselekedjen.”

Ez a hét „sürgős” biztonsági kérdés, amellyel kapcsolatban a csoport akarja, hogy az EMA foglalkozzon:

Szabolcs Ács, [13.03.21 23:49]
1. Az intramuszkuláris injekciót követően számítani kell arra, hogy a génalapú vakcinák eljutnak a véráramba és elterjednek az egész testben. Bizonyítékot kérünk arra vonatkozóan, hogy ezt a lehetőséget kizárták mind a három oltóanyaggal végzett preklinikai állatmodellekben, még mielőtt az EMA jóváhagyta volna az embereknél történő felhasználást.

2. Ha ilyen bizonyíték nem áll rendelkezésre, akkor számítani kell arra, hogy az oltások a keringésben maradnak, és az endothel sejtek felveszik őket. Okkal feltételezhető, hogy ez különösen a lassú véráramlás helyein fog megtörténni, azaz a kis erekben és a kapillárisokban. Bizonyítékot kérünk arra vonatkozóan, hogy ezt a valószínűséget kizárták mind a három oltóanyaggal végzett preklinikai állatmodellekben, mielőtt az EMA jóváhagyta volna az emberekben történő felhasználást.

3. Ha ilyen bizonyíték nem áll rendelkezésre, akkor arra kell számítani, hogy a vakcinák nukleinsavainak expressziója során a tüskefehérjéből származó peptidek az MHC I útvonalon keresztül kerülnek átadásra a sejtek luminális felületén. Sok egészséges egyénnek vannak CD8-limfocitái, amelyek felismerik az ilyen peptideket, aminek oka lehet a korábbi COVID-fertőzés, de más típusú koronavírusokkal való keresztreakciók is. Feltételezzük, hogy ezek a limfociták támadást fognak indítani az adott sejtekkel szemben. Bizonyítékot kérünk arra vonatkozóan, hogy ezt a valószínűséget kizárták mind a három oltóanyaggal végzett preklinikai állatmodellekben, mielőtt az EMA jóváhagyta volna az emberekben történő felhasználást.

4. Ha ilyen bizonyíték nem áll rendelkezésre, akkor számítani kell arra, hogy a test számtalan helyén endotheliális károsodás következik be, amely vérlemezkék aktiválásával a véralvadást kiváltja. Bizonyítékot kérünk arra vonatkozóan, hogy ezt a valószínűséget kizárták mind a három oltóanyaggal végzett preklinikai állatmodellekben, mielőtt az EMA jóváhagyta volna az emberekben történő felhasználást.

5. Ha ilyen bizonyíték nem áll rendelkezésre, akkor számítani kell arra, hogy ez a thrombocytaszám csökkenéséhez, a D-dimerek megjelenéséhez vezet a vérben, és számtalan ischaemiás elváltozáshoz vezet az egész testben, beleértve az agyat, a gerincvelőt és a szívet is. Vérzési rendellenességek fordulhatnak elő az új típusú DIC-szindróma nyomán, beleértve többek között a bőséges vérzést és a vérzéses stroke-ot. Bizonyítékot kérünk arra vonatkozóan, hogy mindhárom vakcina preklinikai állatmodelljeiben mindezeket a lehetőségeket kizárták, mielőtt az EMA jóváhagyta volna az emberekben történő felhasználást.

6.A SARS-CoV-2 tüskefehérje kötődik a vérlemezkék ACE2-receptorához , ami annak aktivációját eredményezi. Thrombocytopeniát már jelentettek a SARS-CoV-2 fertőzés súlyos eseteinél. Trombocitopeniáról beszámoltak oltott egyéneknél is. Bizonyítékot kérünk arról, hogy a vérlemezke-aktiváció potenciális veszélyét, amely disszeminált intravaszkuláris koagulációhoz (DIC) is vezetne, mindhárom vakcinával kizárták, mielőtt az EMA jóváhagyta volna az embereknél történő felhasználást.

7. A SARS-CoV-2 világszerte végigsöpörő betegsége világszerte számos halálesetet eredményezett. Az oltások jóváhagyása mérlegelésének idejére azonban a legtöbb ország egészségügyi rendszere már nem volt közvetlen fenyegetettség alatt, nem voltak túlterheltek, mert a világ egyre nagyobb hányada már megfertőződött és a világjárvány legsúlyosabb részén már túl voltunk. Következésképpen meggyőző bizonyítékot követelünk arról, hogy tényleges vészhelyzet állt fenn annak idején, amikor az EMA feltételes forgalomba hozatali engedélyt adott mindhárom oltóanyag gyártójának, hogy igazolják az EMA által az embereknél történő felhasználásra adott engedélyt, állítólag egy ilyen vészhelyzet miatt.

Forrás: LifeSiteNews

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük