18 Connecticut-i tinédzser kórházba került szívproblémák miatt a COVID oltások után, a Fehér Ház szerint a fiataloknak még így is meg kell kapniuk az oltásokat.

A 17 éves Gregory Hatton édesanyja, akinél a második oltás beadása után néhány nappal szívburokgyulladást diagnosztizáltak, azt mondta: “ez rémisztő gyakorlatilag szívbeteg lett a fiam “.

 

Egy héttel azután, hogy a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) bejelentette, hogy a nemrégiben beoltott fiatal felnőttek szívgyulladását vizsgálja, Connecticut 18 új szívproblémás esetet jelentett olyan tizenévesek körében, akik COVID vakcinát kaptak.

Mind a 18 eset kórházi kezeléssel járt – a túlnyomó többségük néhány napos kórházi kezeléssel – jelentette az NBC Connecticut. Az eseteket az oltóanyag-szolgáltatók jelentették a Connecticuti Közegészségügyi Minisztériumnak, mondta Deirdre Gifford, megbízott egészségügyi biztos.

“Egy személy, akiről tudomásunk van, még mindig kórházban van” – mondta Guifford hétfőn. “A másik 17-et hazaküldtük, és jól vannak”.

Az első eset a Connecticut Children’s-ben Rachel Hatton 17 éves fia, Gregory volt.

“Ez félelmetes” – mondta Hatton. A fia három nappal a második oltás beadása után kezdett súlyos mellkasi fájdalmakra panaszkodni. Ez a negyedik napon súlyosbodott, és hátfájást okozott.

Vérvizsgálat és röntgenvizsgálat után az orvosok perikarditist diagnosztizáltak Gregorynál, ami a szívet körülvevő szövetek gyulladása, és éles mellkasi fájdalmat és egyéb tüneteket okozhat.

“Rákötötték egy szívmonitorra, több EKG-t és echokardiográfiát végeztek rajta. A fertőző betegségek tulajdonképpen eljöttek, és lefuttatták a saját vérvizsgálatukat, hogy megpróbálják kideríteni, nem okozhatta-e valami más, valamilyen fertőzés, valami más, például Lyme-kór. Mindenféle dolgot megvizsgáltak nála, és ezek a tesztek egytől egyig negatívak lettek” – mondta Hatton.

Az orvosok nem tudták megerősíteni, hogy Gregory állapotát a COVID vakcina okozta, de két nemrég oltott beteg is hasonló tünetekkel jelentkezett a kórházban. A Connecticut Children’s szóvivője szerint a betegek szívburokgyulladással és szívizomgyulladással is jelentkeztek.

A myocarditis a szívizom gyulladása, amely szívritmuszavarhoz és halálhoz vezethet. A National Organization for Rare Disorders szerint a myocarditis lehet fertőzések következménye, de “gyakrabban a myocarditis a szervezet immunreakciójának eredménye a kezdeti szívkárosodásra”.

A Mayo Clinic orvosai szerint a kezelés az állapot okára és a tünetekre, például a szívelégtelenségre és a légszomjra összpontosít.

Hatton elmondta, hogy fia most nem dolgozik, gyógyszeres kezelés alatt áll, és szívmonitorra van kötve. Júniusban újabb MRI-vizsgálatra kerül sor, hogy kiderüljön, javult-e az állapota.

“Nem tudok aludni, mert … ha hallom, hogy a fiam tüsszent, vagy ha úgy hangzik, mintha nem kapna levegőt, amikor felhívom a munkahelyi szünetben, ideges leszek, mert nem tudom, mi történhet még. Gyakorlatilag most már szívbeteg, és ez rémisztő” – mondta.

Az NBC Connecticut beszélt olyan tizenévesek szüleivel, akik megkapták az első adag COVID vakcinát, és a tervek szerint megkapják a másodikat.

“Nem tudom elhinni, hogy a kormány tényleg kiadott egy olyan oltást, amely valóban negatívan befolyásolja a gyermekem egészségét, ezért 100%-ban a vakcina mellett állok” – mondta Heather Salgado.

“Én csak bízom a tudományban, és az ajánlás szerint be kell oltani magunkat” – mondta Theresa Galizia.

Más szülőknek, például Siobhan Cefarelli-nek fenntartásai voltak. “Az egy dolog, hogy én megkapom a vakcinát, de az, hogy a gyermekem megkapja a vakcinát, elég ijesztő, hogy nem tudom, mi fog történni, és hogy nem sok kutatás készült róla.”

Hatton elmondta, hogy azért osztotta meg fia történetét, mert azt akarta, hogy a szülők tisztában legyenek vele. Annak ellenére, hogy az orvosok szerint az állapot ritka, Hatton elmagyarázta, hogy nem érzi ritka dolognak, amikor a saját gyermekét érinti.

A CDC nem határozta meg, hogy a connecticuti eseteknél a bejelentett szívbetegség oka a vakcinák voltak-e. A CDC biztonsági bizottsága azonban május 17-én kiadott egy tanácsot, amelyben figyelmeztette az orvosokat a szívizomgyulladásról szóló jelentésekre, amelyek a jelek szerint túlnyomórészt serdülőknél és fiatal felnőtteknél jelentkeztek, gyakrabban férfiaknál, mint nőknél, gyakrabban a második adagot követően és jellemzően a Pfizer vagy Moderna vakcinákkal történő oltást követő négy napon belül.

Jen Psaki, a Fehér Ház sajtótitkára a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Biden-kormányzat továbbra is azt tanácsolja a fiataloknak, hogy a szívizomgyulladásról szóló jelentések ellenére is oltassák be magukat.

“Egészségügyi és orvosi szakértőink továbbra is azt közvetítik, hogy a 12-15 évesek számára a helyes lépés az oltás beadatása, hogy ezek korlátozott esetek, és hogy nyilvánvaló, hogy a COVID megfertőződésének kockázata még ebben a korban is jelentős” – mondta Psaki.

A CDC adatai szerint a 0-17 éves serdülőkorúak körében a COVID-ot elkapó és ezt követően kórházba kerülő fiatalok halálozási aránya 0,7%, sokuknál a tünetek enyhék vagy egyáltalán nem jelentkeznek. A COVID halálozási aránya az összes serdülő korosztályban kevesebb, mint 0,1%.

Bár a CDC számai ellentmondani látszanak Psaki értékelésének a fiatalok COVID-kockázatáról, az új kutatások azt sugallják, hogy még a CDC számai is túl magasak.

megj.: Amint arról a The Defender beszámolt, a Hospital Pediatrics folyóiratban május 19-én megjelent két tanulmány szerint a COVID miatt gyermekgyógyászati kórházi kezelések legalább 40%-kal túlszámláltak.

A kaliforniai kórházakban fekvő gyermekek esetében a COVID kórházi kezelések bejelentett száma – a COVID-járvány súlyosságának nyomon követésére szolgáló egyik elsődleges mérőszám – a május 19-én közzétett két kutatási dokumentum szerint erősen túlzó volt.

Mindkét, a Hospital Pediatrics című szakfolyóiratban megjelent tanulmány szerint a COVID miatt a gyermekgyógyászati kórházi kezelések legalább 40%-kal túlszámláltak, ami potenciális következményekkel járhat a gyermekek beoltásának igazolására használt országos adatokra nézve.

Dr. Monica Gandhi, a San Franciscó-i Kaliforniai Egyetem (UCSF) fertőző betegségek specialistája és Amy Beck, az UCSF gyermekgyógyászatának docense a két tanulmányhoz fűzött kommentárjában azt írta:

“Ezek a tanulmányok együttesen aláhúzzák annak fontosságát, hogy egyértelműen különbséget tegyünk az egyetemes vizsgálat során talált SARS-CoV-2-vel kórházba került gyermekek és a COVID-19 betegség miatt kórházba került gyermekek között.”

A tanulmányok azt mutatják, hogy a bejelentett kórházi kezelési arányok “jelentősen túlbecsülik a COVID-19 betegség valódi terhét a gyermekek körében” – tette hozzá Gandhi és Beck.

Forrás: https://childrenshealthdefense.org/defender/18-connecticut-teens-hospitalized-heart-problems-covid-vaccines

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük