2021.11.29. Csak a teljesen beoltottaknak kell félniük

Csak a teljesen beoltottaknak kell félniük az új, "minden idők legrosszabb" Covid-19 variánsától

 

Csak a teljesen beoltottaknak kell félniük az új, "minden idők legrosszabb" Covid-19 variánsától

Egy állítólagos új variáns megjelenésével, amelyről Sajid Javid brit egészségügyi miniszter azt mondta, hogy "kikerülheti a jelenlegi vakcinákat", annak ellenére, hogy ugyanabban a mondatban azt is mondta, hogy "ezért kell beoltatni magukat", úgy éreztük, hogy a legjobb, ha elvisszük Önöket egy három hónapos utazásra az UKHSA Covid-19 adatain keresztül, hogy megmutassuk, hogy ha a pletykák igazak, akkor a nem beoltott lakosságnak egyáltalán nincs miért aggódnia, de a beoltott lakosságnak mindentől tartania kell.

Valószínűleg önök is találkoztak már a "Minden idők legrosszabb Covid-változata" szalagcímekkel a mainstream médiában, mint például a Bill & Melinda Gates Alapítvány által finanszírozott "The Guardian" című újságban.

De kételjük, hogy ugyanez a mainstream média, amely ismét megpróbálja a nemzetet az elkerülhetetlen drákói korlátozások betartására ijeszteni, tájékoztatta Önöket arról, hogy ezt az állítólagos új variánst először négy személynél fedezték fel, akik mindegyike teljesen be volt oltva.

 

https://i2.wp.com/dailyexpose.uk/wp-content/uploads/2021/11/image-378.png

A jelenlegi tendenciák azt sugallják, hogy kétségtelenül az oltatlanokat fogják hibáztatni ennek az új variánsnak a megjelenéséért, és a propaganda támadása, amelynek célja, hogy a nemzetet a be nem oltottak elzárásának támogatására bírja, most valószínűleg felgyorsul.

De vajon indokolt ez?

Az Egyesült Királyság Egészségbiztonsági Ügynöksége (UKHSA) heti "Vaccine Surveillance" jelentést tesz közzé, amely az elmúlt négy hétben Angliában a Covid-19-es megbetegedések, kórházi kezelések és halálesetek statisztikáit tartalmazza oltási státusz szerint.

Legutóbbi, november 25-én, csütörtökön közzétett jelentésük a 2021. évi 43. héttől a 46. hétig (október 25. - november 21.) terjedő időszak (október 25. - november 21.) fertőzésekre, kórházi kezelésekre és halálesetekre vonatkozó adatait tartalmazza.

A jelentésből kiderül, hogy október 25. és november 21. között 833 332 regisztrált Covid-19 megbetegedés, 9094 Covid-19 kórházi felvétel és 3700 Covid-19 haláleset történt. Ezek közül a nem beoltottak az összes megbetegedés 39%-át, a kórházi kezelések 34%-át és a halálesetek 19%-át tették ki. Míg a beoltottak az összes eset 61%-át, a kórházi kezelések 66%-át és a halálesetek 81%-át tették ki.

Az ügynökség által közzétett három hónapnyi Covid-19 adatainak részletesebb vizsgálata azonban azt mutatja, hogy az előrejelzések szerint a teljesen beoltottak már a "minden idők legrosszabb" Covid-19 változatának állítólagos megjelenése előtt is nagyon kemény télnek néztek elébe. A teljesen beoltottak körében a fertőzések aránya már sokkal magasabb, és az esetek halálozási aránya ijesztően rosszabb, mint a be nem oltott lakosság körében tapasztaltak.

 

Elemzésünkhöz a következő jelentéseket használtuk fel -

COVID-19 vakcina felügyeleti jelentés - 39. hét (a 35-38. hétre vonatkozik)
COVID-19 vakcina felügyeleti jelentés - 43. hét (a 39-42. hétre vonatkozik)
COVID-19 vakcina felügyeleti jelentés - 47. hét (a 43-46. hétre vonatkozik)

 

Covid-19 esetek

Az alábbi táblázat az augusztus 30. és 2021. november 21. közötti négyhetes időszakok összes esetszámát mutatja az oltóanyag-felügyeleti jelentések 8. táblázata szerint.

https://i2.wp.com/dailyexpose.uk/wp-content/uploads/2021/11/image-366.png

 

A diagramból kiderül, hogy az oltatlan lakosság esetében javul a helyzet az esetek számát tekintve, míg a teljesen beoltott lakosság esetében romlik.

Mind a 35-38., mind a 39-42. hét között a nem beoltottak adták a Covid-19-es esetek többségét. A legutóbbi négy hétben azonban jelentős változást tapasztaltunk: az oltatlanok száma a 39-42. hét között közel 100 000 esettel csökkent, míg a teljesen beoltottaké mintegy 53 000-rel nőtt.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy az elmúlt három hónapban folyamatos növekedést regisztráltak a részben beoltott lakosság körében, és ennek oka az, hogy a jelenleg csak egy adag oltásra jogosult gyermekek még mindig elkapják a Covid-19-et.

Ez annak ellenére van így, hogy Chris Whitty professzor, Anglia főorvosa azt állította, hogy felülbírálja a JCVI-t, mert az oltás segítene megelőzni a gyermekek oktatásának további zavarát.

Tudtuk, hogy ez akkoriban hazugság volt, mivel az oltás nem tudja és nem is képes megakadályozni a fertőzést vagy a vírus átadását, de most már bizonyítékunk van rá, hogy ezt megerősítsük.

https://i2.wp.com/dailyexpose.uk/wp-content/uploads/2021/11/image-383.png

 

A fenti ábra az elmúlt három hónap összesített esetszámát mutatja az oltási státusz szerint, valamint a jelenlegi tendencia alapján a 2022. január 2. hetéig várható heti esetszámot.

Jelen állás szerint október 25. és november 21. között 1 067 859 Covid-19-es eset volt a nem beoltott lakosság körében, az előrejelzések szerint az esetek száma 2022. január második hetére a nem beoltottak körében kumuláltan mintegy 2,5 millióra nőhet.

A teljesen beoltott lakosság körében azonban jóval több megbetegedés történt: október 25. és november 21. között 1 108 306 esetet regisztráltak, és az előrejelzések szerint az esetek száma január második hetére összesen mintegy 4,8 millióra emelkedhet.

Ez a grafikon bizonyítja, hogy még az állítólagos új változat nélkül is "a teljesen beoltottak járványa" fog kitörni ezen a télen.

 

Covid-19 kórházi kezelések

Az alábbi ábra a kórházi kezelések teljes számát mutatja az augusztus 30. és 2021. november 21. közötti négyhetes időszakokban, a vakcina-felügyeleti jelentések 9. táblázata szerint.