36 főként az egészségügyi szektorból érkező dél-tiroliak pere

 

36 főként az egészségügyi szektorból érkező dél-tiroliak a Pfizer / Biontech készítménnyel próbálják megállítani a korona oltást.

Fotó: Grook Da Oger / Wikimedia (CC BY-SA 3.0)

A korona védőoltásra gyakorolt ​​nyomás: Per az uniós szabályozás figyelmen kívül hagyása miattRenate Holzeisen, a Bozen székhelyű ügyvéd kedden megsemmisítés iránti keresetet indított a Pfizer / Biontech koronavakcinája ellen. Ez az a vakcina, amelyből Sebastian Kurz, az ÖVP kancellárja 11,1 millió oltóanyag-adagot vásárolt az osztrákok számára.

A jelenlegi uniós jogszabályokat nem vették figyelembe

A panaszt a feltételes befogadás előfeltételeinek hiánya indokolja. Mivel az emberi gyógyszerekre vonatkozó uniós rendelet szerint a jóváhagyás előtt a „ gyógyszer / kockázat arányt” pozitívan kell megvizsgálni és értékelni. Ilyen értékelést a veszélyekkel és a mellékhatásokkal kapcsolatos tapasztalatok hiánya miatt nem lehetett volna elvégezni. Holzeisen a Reitschuster.de- vel szemben :

Ami magát a kérdést illeti, a gyógyszerek jóváhagyására vonatkozó jelenlegi uniós jogszabályok megsértése olyan súlyos, hogy ennek a forgalomba hozatali engedély azonnali felfüggesztéséhez kell vezetnie. !!!

Jogállamiság vagy önkény

Ha az ügyvéd, aki a dél-tiroli „Team K” parlamenti csoportnak is tanácsot ad, sikeres perrel jár, a Pfizer / Biontech oltással járó korona-oltást fel kell függeszteni. A legerősebb érv: A törvénynek törvénynek kell maradnia. Nem lehet, hogy a politika felülírja a törvényeket, miközben az állampolgároknak természetesen be kell tartaniuk minden törvényt és rendeletet. Ez a jogbiztonság végső soron megkülönbözteti a demokratikus alkotmányos állam és a kormányzás egyéb formáit.

Cél: Ki a Pfizer / Biontech oltás esetén 

A Pfizer / Biontech elsőként forgalmazott egy mRNS vakcinát, amelyet az Európai Bizottság jóváhagyott. A különlegesség benne: Valójában gyógyszer vagy génterápiás szer. Működésében megfelelne egy géntechnológián alapuló beavatkozásnak, és  “abszolút semmi köze a hagyományos oltásokhoz”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük