1 millio alairasra van szukseg!

Az emberiség elleni bűncselekményekért felelős személyek nyomozása és vádemelése

A Nemzetközi Büntetőbíróság

Ügyészség
 
Postafiók 19519
 
2500 CM Hága
 
Hollandia
 
 
És
 
Ms. Karen Mosoti, vagy a hivatal hivatalos helyettesítője
 
A Nemzetközi Büntetőbíróság összekötő irodája az Egyesült Nemzetek Szervezete mellett
 
866 United Nations Plaza
 
Lakosztály 476
 
New York, NY, 10017
 
USA
 
212-486-1346/47/62
 
 
E-mail: otp.informationdesk@icc-cpi.int
 
Tisztelt Nemzetközi Büntetőbíróság és a Nemzetközi Büntetőbíróság ügyésze, Karim Khan úr és Karen Mosoti asszony!
 
A következő aláíró felek benyújtják a Nemzetközi Büntetőbírósághoz (ICC) és az Ügyészséghez ezt a levelet a következők támogatására:
 
(1) Az Egyesült Királyság Melinda Mayne, Kaira S. McCallum (143/21) ügyvédek (143/21, Szlovákia) által benyújtott közös nyomozási kérelem, amelyet Peter Weis, Marica Pirosikova, Erik Schmidt (133/21), Franciaország ügyvédek nyújtottak be. Patrice Lepiller, Raphael Cohen (271/21) és a Cseh Köztársaság, amelyet Tomas Nielsen ügyvéd (326/21) nyújtottak be, 2021. augusztus 12-én nyújtották be a Bírósághoz.
 
(2) Dr./PhD-k eskü alatt tett nyilatkozatai. Richard M. Fleming, Luc Montagnier és Kevin McCairn nyújtotta be ezt a közös kérelmet.
 
(3) Moshe Brown, Hillel Handler és Vera Sharav náci koncentrációs tábor túlélői által 2021. szeptember 20-án benyújtott támogató levele.
 
Az anyagok, eskü alatt tett nyilatkozatok és bizonyítékok minden esetben alátámasztják az elkövetők által elkövetett emberiesség elleni bűncselekményeket, beleértve, de nem kizárólagosan, a következők megsértését:
 
(1) Az 1947. évi Nürnbergi Kódex
 
(2) Az 1964. évi Helsinki Nyilatkozat
 
(3) A Polgári és Politikai Jogok 1967. évi Nemzetközi Egyezségokmánya, és
 
(4) Az 1975. évi biológiai fegyverekről szóló egyezmény
 
Felszólítjuk a Nemzetközi Büntetőbíróságot és a Nemzetközi Büntetőbíróság Ügyészi Hivatalát, valamint az ICC ENSZ Összekötő Irodáját, hogy haladéktalanul fogadják el a közös nyomozási kérelmet, az eskü alatt tett nyilatkozatot, a náci koncentrációs tábor túlélőinek támogató levelét, és dokumentumokat és anyagokat, és megkezdi a nyomozást és a büntetőeljárást a benyújtott dokumentumokban azonosított személyek, valamint az így azonosítottak kihallgatásán, letételein és nyomozásán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük