A 116 éves apáca egy Kovid túlélő, és azt mondja, hogy “nem féli a halált”

Andre nővér, francia apáca, február 11-én, csütörtökön ünnepli 117. születésnapját.

2021. február 10. (LifeSiteNews) – Csütörtökön André nővér különleges szentmisével ünnepli 117. születésnapját szándékával, egy vacsorával, amely portói bort, libamájat, vargányás gombával és sült Alaszkát tartalmaz, videótalálkozók  unokaöccsével és unokahúgával.

A legidősebb életben lévő európai ember, aki 1904-ben született Alès-ben, a dél-franciaországi országban, a nemzeti médiában a „jó érzés” részben szerepelt volna, bármi is, különösen azért, mert összefüggő, szellemesen és jól kifejezi magát . De ez a születésnap különleges: André nővér épp felépült a COVID-19-ből.

A világi médiát illetően még meglepőbb, hogy a Wuhan-vírus a legkevésbé sem ijesztette meg. Azt mondta a BFM-nek, az országos tévéállomásnak, hogy „nem fél a haláltól”.

“Nem, nem féltem, mert nem féltem meghalni … Örülök, hogy veled lehetek, de szeretnék valahol máshol lenni – csatlakozni nagy testvéremhez, nagyapámhoz és nagymamámhoz” – mondta a BFM újságírója.

Néhány szóval a COVID-19-et szemlélte: Igen, ez egy olyan betegség, amely nagyon komolyan sújthatja az időseket, de van élet ezen élet után, és valódi reménységük és érkezési kikötőjük az örökkévalóságban van. Nyugalmát aláhúzták a közösségi médiában zümmögő videók, amelyek összekulcsolt kézzel mutatják imádságban, hogy kint van-e az eltartott idősek pihenőházának kertjében, élvezi-e a mediterrán medencét a mediterrán tengerparton Toulonban, vagy bent ahol nyilvánvalóan a kedvenc lakója.

André nővér elmondta egy másik újságírónak, hogy bezárása során „imádkozott a fiatalokért és türelmes maradt”. „Ez a nagy üzenete: türelem” – tette hozzá David Tavella, a Saint Catherine Labouré „EHPAD” ( idősek kórházi otthona) szóvivője.

De André nővér félbeszakította és így szólt: „Hogy őszinte legyek, a türelemnek megvan a maga határa; nem szórakoztató egyedül lenni ám a szobádban.

Még mindig imádkozik a fiatalokért, hogy legyen bátorságuk. “Hadd tartsák meg a reményt, küzdjenek, küzdjenek a gyógyulásért és mutassanak példát” – mondta az egyik újságírónak.

Franciaországban a COVID-ban meghalt emberek 91 százaléka 65 évnél idősebb volt, öreg, törékeny vagy súlyos krónikus betegségben szenvedett. De a média rémhírei csak az „esetekről” szóltak – olyan emberekről, akiknek pozitív a SARS-CoV-2 tesztje (és akiknek valójában kevés a halál kockázata).

“Egyáltalán nem mutatott félelmet a betegségtől” – erősítette meg Tavella.”

Tavella volt az, aki elmondta André nővérnek, hogy COVID-tesztje pozitív volt. A sajtónak kifejtette, hogy „valóban aggódik”, de aggodalma soha nem súrolta a törékeny, vak apácát. Ugyanakkor hozzátette: „nagy aggodalmának adott hangot a többi lakó miatt”.

André nővér, alias: Lucile Randon, egy nem gyakorló protestáns családban született. Két világháborút élt át, a spanyol influenza járványt (csak Franciaországban 240 000  áldozattal, szemben a COVID-nek tulajdonított kevesebb mint 80 000 áldozattal egy olyan országban, amelynek ma 67 millió lakosa van, szemben 1919-ben kevesebb mint 39 millióval).

26 évesen keresztelték be a katolikus egyházba, és nevelőnőként és magániskolai leányként dolgozott gazdag párizsi családokban, köztük a nyíltan katolikus Peugeot családban. A második világháború végén, 41 éves korában úgy döntött, hogy „tovább lép”, és belépett St. Vincent de Paul „szeretetlányainak” gyülekezetébe. Több mint 30 évig kórházakban dolgozott, és az 1970-es évek végén az Alpok lábánál lévő nyugdíjas otthonba vonult vissza, ahol 30 évig maradt, mielőtt Toulonba költözött volna, az „EHPAD” -ben, ahol még tíz másik jótékonysági nővér  is él.

André nővér alig tudja elhinni, hogy COVID-19-e volt. Ragaszkodik hozzá, hogy soha nem érezte magát rosszul, „csak nagyon fáradtnak”, és köteles volt ágyban maradni, csak egy dolgozó engedhetett be a szobájába. Az volt a legnehezebb, hogy a szobájában kellett maradnia anélkül, hogy bárkit is látott volna, és nem mehetett el a kápolnába a vasárnapi misére. Tavella szerint a három heti magány korlátozta a legjobban ezt a lelkes hölgyet.

A Saint Catherine Labouré rezidencia 2020 márciusában végezte el az első COVID-19 teszteket, egyetlen kimutatott pozitív eset vagy betegség nélkül. Körülbelül egy hónappal ezelőtt, január 16-án drámai módon megváltoztak a dolgok, amikor a 88 lakos közül 81-et sújtó pozitívitási hullám következett be. A legtöbb „tünetmentes” volt, vagyis soha nem volt beteg, de 10-en meghaltak.

Ez nagyon figyelemre méltó, mivel a lakóhely mindig gondosan hajtott végre biztonsági intézkedéseket, ideértve a társadalmi távolságtartást, az álarcokat és így tovább, különféle csoportokba sorolva lakóit a keresztfertőzés elkerülése érdekében. Mindez nem akadályozta meg a vírus terjedését, ami azt jelzi, hogy az úgynevezett „védelmi gesztusok” és az izolálás nem jelentenek választ a COVID-19-re.

Saint Catherine Labouré-ban a COVID elleni oltásra még nem került sor, amikor a vírus megjelent az otthonban, és nem is ajánlják azoknak, akik már megbetegedtek vagy pozitív eredményt kaptak.

De míg Franciaország legidősebb lakosa megmutatta, hogy a jó egészség (egy darab csokoládé és egy pohár bor mellett mindennap), valamint a hit és a remény fontosabb, mint hogy elzárkózzon az emberiség többi részétől, amikor verni kell a COVID- 19, két másik nagyon idős francia ember sajnos a közelmúltban halt meg a betegségben – mindkettő néhány nappal azután, hogy mRNS „oltást” kapott.
A Saône-et-Loire-i 110 éves Marie-Claudine Fourrier-t január 29-én oltották be. “Egészséges volt” – mondta a helyi sajtó. Néhány nappal később, február 1-jén elhunyt.

Ugyanígy, Bretagne legidősebb lakója, Camille Lahoux 108 éves korában hunyt el február 2-án, öt nappal a COVID-19 elleni oltás után. Oltását a helyi sajtó „győzelemként” mutatta be .

A covid-19 “vakcina” után nem sokkal bekövetkező halálesetek számát a francia sajtó január 22-ig rendszeresen frissítette, ekkor kilenc ilyen halálesetet sorolt fel. Országszerte, a számlálást most nehezebb felderíteni. Az egészségügyi hatóságok megismétlik, hogy normális, hogy öreg és törékeny emberek halhatnak meg, és hogy ezt a COVID vakcina felvételével semmilyen kapcsolatban nem szabad összefüggésbe hozni, kivéve ha nyilvánvaló allergiás reakció lép fel.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük