A 36 éves orvos meghalt a COVID vakcina második adagja után

A híradások Dr. Barton Williams halálát multisystem gyulladásos szindrómának (MIS-A) tulajdonították, amelyet tünetmentes COVID okozott, bár soha nem volt pozitív a vírus.

A Betegségmegelőzési és Megelőzési Központok (CDC) egy 36 éves orvos halálát vizsgálják Tennessee-ben, aki február 8-án halt meg, körülbelül egy hónappal azután, hogy megkapta a COVID oltás második adagját .

Hírek szerint Dr. Barton Williams a multisystem gyulladásos szindróma (MIS-A) felnőttkori formájában halt meg , egy olyan állapotban, amelyet akkor okoztak, amikor az immunrendszer megtámadja a testet, ami többrendszeri szervi elégtelenséget okoz. A MIS-A rendkívül ritka .

Daily Memphian és más hírforrások arról számoltak be, hogy a vizsgálatban résztvevők úgy vélik, hogy a Williams a MIS-A-t a COVID-19 tünetmentes esetére válaszul fejlesztette ki , nem pedig a vakcinát.

Dr. Stephen Threlkeld, egy Williamset kezelő fertőző betegség specialistája, aki a CDC-vel dolgozik a halál kivizsgálásában, elmondta a Memphis ABC News leányvállalatának, hogy Williams a kórházban tartózkodása során negatív eredményt mutatott a COVID-re, és hogy Williams ezt tudtára elmondta neki, nem volt vírusa.

Threlkeld szerint azonban a teszt “két típusú antitestet tárt fel a [Williams] rendszerben – egy típusú antitestet, amely természetes COVID fertőzésből származik, és egy másik típusú antitestet a vakcinából.”

Arra a kérdésre, hogy a vakcina, nem pedig a COVID tünetmentes esete okozhatta-e a Williams-et a MIS-A kifejlesztésében, Threlkeld elmondta : „Mindenkinek megvolt a fertőzése. Még nem tettek közzé olyan esetet, aki dokumentáltan dokumentálta volna ezt a problémát, akit korábban beoltottak. ”

Threlkeld azt is elmondta: „Ez nem ok arra, hogy ne kapjuk meg az oltást. Ez ok az oltás megszerzésére, mert csak olyan embereknél fordult elő ilyen, akik már fertőzöttek. ”

De Lyn Redwood, RN, MSN, a Child Health Defense emerita elnöke megkérdőjelezte azokat az előzetes megállapításokat, amelyek kizárták a vakcinát a COVID tünetmentes eseteire adott ritka reakció mellett.

Redwood rámutatott arra a kutatásra, amely időbeli összefüggéseket írt le  a Kawasaki-kór (KD), egy olyan betegség között, amely hasonló tüneteket mutat a MIS-C-hez, mint például a magas láz, a kiütés és az erek gyulladása, valamint a legkülönbözőbb vakcinák, köztük a hepatitis A  és B , a  rotavírus között. ,  influenza , DPT vagy DTaP, pneumococcus vakcinák és sárgaláz.

“A tudósok, akik tanulmányozták a Kawasaki-betegségben szenvedő gyermekek„ immunrendszerének sajátos jellemzőit ”, amely betegség nagyon hasonló a MIS-C-hez, elismerik, hogy az oltások és más biológiai szerek által elindított „ antigén stimuláció ”képes létrehozni„ immunológiai interferencia ”- mondta Redwood. “Lehetséges, hogy a MIS-C és a MIS-A” kórokozó-alapozás ” eredménye , egy olyan mechanizmus, amelyet más kutatók eufemisztikusan” immunfokozásként “írnak le?”

“A kórokozó priming akkor fordulhat elő, ha a vírusoltások oltói fehérjei annyira hasonlítanak (” homológ “) az emberek fehérjéihez, hogy ezt követően a kontrollon kívüli autoimmunitást  vagy  túlérzékenységi reakciókat váltanak  ki,  mint például sokk szindróma és késleltetett anafilaxia” – mondta Redwood.

Ahogy Redwood a hét elején beszámolt róla , a  kutatások  azt találták, hogy a SARS-CoV-2 tüskefehérje önmagában – a vírus nélkül – az endothel diszfunkció erős induktora , ami arra utal, hogy „a COVID-19 sokk szindróma megnyilvánulása gyermekeknél legalább részben akciójának tulajdonítják. ”

A MIS-C, a multisystem gyulladásos szindróma gyermekkori változata szintén ritka, de gyakoribb gyermekeknél, mint felnőtteknél. A MIS-C-ben szenvedő gyermekek gyakran hasonló tüneteket mutatnak, mint a Kawasaki-kór .

Redwood február 10-i cikkében Dr. J. Patrick Whelan gyermekreumatológus decemberében az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalához intézett nyilvános észrevételre hivatkozott , amelyben figyelmeztetett a SARS-immunitás kialakítására tervezett mRNS-vakcinák potenciáljára. CoV-2 tüskefehérje helyett sérüléseket okozhat.

Mind a Pfizer és a Moderna vakcinák, csak két eddig engedélyezett sürgősségi felhasználásra az USA-ban, akkor az mRNS technológia.

Whelan képzése (Harvardban, a Texas Gyermekkórházban és a Baylor College of Medicine-n) biokémiai, orvosi és reumatológiai diplomákat tartalmaz. 20 évig gyermekreumatológusként dolgozott. Jelenleg multisystemus gyulladásos szindrómában (MIS-C) szenvedő gyermekek kezelésére szakosodott , amely koronavírus fertőzésekkel társult.

Az FDA-nak tett megjegyzéseiben Whelan ezt írta:

„Aggódom azon lehetőség miatt, hogy az új vakcinák, amelyek immunitás kialakítását célozzák a SARS-CoV-2 tüskefehérje ellen, potenciálisan mikrovaszkuláris sérüléseket okozhatnak az agyban, a szívben, a májban és a vesékben olyan módon, amely jelenleg nem tűnik megfelelőnek. ezen potenciális gyógyszerek biztonsági vizsgálatai során értékelték. ”

Whelan arra a tényre hivatkozott, hogy az mRNS- vakcinák úgy működnek, hogy a vírus felületén lévő kulcsfontosságú fehérje genetikai tervét beépítik egy képletbe, amely – emberbe beadva – utasítja saját sejtjeinket a tüskefehérje előállítására.

Elméletileg a test akkor termel majd antitesteket a tüskefehérje ellen, hogy megvédje a SARS-CoV-2 fertőzést.

“Ezzel a szcenárióval az a probléma,” mondta Redwood, “hogy a tüskefehérje önmagában – amire az mRNS-oltások a testet utasítják – a COVID-19 fertőzéseknél a sérülések és halálok egyik fő okaként szerepel.”

Az eddigi kutatások alapján Redwood szerint nagyon valószínű, hogy a tüskefehérje mRNS vakcinák egyes befogadói ugyanazokat a tüneteket és sérüléseket fogják tapasztalni a vírussal kapcsolatban.

Whelan szerint ismét „a biztonsági vizsgálatokban nem értékelték az agy, a szív, a máj és a vese mikrovaszkuláris sérülésének (gyulladás és mikrotrombóknak nevezett kis vérrögök) okozásának lehetőségét…”

Tavaly kanadai kutatók a Kawasaki-kórt a gyermekkori vakcinák biztonsági ellenőrzésének „érdeklődésre számot tartó állapotaként” azonosították  , hivatkozva a KD folyamatos jelentéseire az immunizálást követő nemkívánatos eseményeket figyelő passzív rendszerekről (AEFI).

Két tanulmány – egy Szingapúrban, egy pedig az Egyesült Államokban – rámutatott az összefüggésre a 13 vegyértékű pneumococcus konjugált vakcina (PCV13) és a Kawasaki-betegség között:

  • A szingapúri kutatók megvizsgálták a KD miatt kórházukban 2010 és 2014 között kórházba szállított összes kisgyermeket (kétéves kor alatt), figyelembe véve azokat a gyermekeket, akikben a KD a PCV13 oltástól számított egy hónapon belül bekövetkezett. A Writing in Nature 2019-ben a szerzők tagadták a megnövekedett kockázatokat, de ”  a teljes KD hozzávetőlegesen kétszeresére emelkedett kockázatáról számoltak be  a PCV13 első adagjának beérkezését követő 28 napos kockázati intervallumon belül”. A kutatók „sürgős” kéréssel zártak le megállapításaik megerősítésére.
  • Az amerikai tanulmány, a Kaiser Permanente kutatóinak nyolc irányított gondozási szervezetnél végzett, 2013-ban elvégzett vakcina-biztonsági Datalink elemzése szintén kétéves és annál fiatalabb gyermekeket vizsgált, összehasonlítva azokat, akik 2010 és 2012 között PCV13-ot kaptak, és azonos korú gyermekeket, akik Prevnar-7 oltást kaptak. (PCV7) a 2000-es évek közepén. A PCV13-al vakcinázott csecsemők és kisgyermekek esetében a KD kialakulásának valószínűsége  1,94-szer nagyobb volt, mint azoknál, akik PCV7-et kaptak – ez ismét „további vizsgálatra” érdemes megállapítást jelent.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük