A 39 éves modell, a malajziai olimpiai íjász meghalt napokkal a COVID oltások után

Ismét egy lesújtó hír.

A 39 éves modell, a malajziai olimpiai íjász meghalt napokkal a COVID oltások után

Stephanie Dubois brit divatmodell napokkal az AstraZeneca COVID vakcina ciprusi beadása után vérrögben meghalt – közölte egy egészségügyi tisztviselő hétfőn.

A 39 éves Dubois “súlyos trombotikus rohamot” szenvedett, miután május 6-án megkapta az oltóanyag első adagját – jelentette a Newsweek. Az egészségügyi tisztviselők szerint a nicosiai kórházban, ahol május 14-én került kórházba, miután légzési problémákat tapasztalt, nem volt semmilyen alapbetegsége.

A divatmodell később agyvérzést szenvedett és kómában volt, mielőtt május 21-én elhunyt.

Dubois halálát az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) fogja kivizsgálni – közölte Charalambos Charilaou, a ciprusi egészségügyi szolgálat szóvivője.

Dubois május 6-án kapta meg az első adagot, és erről posztolt a Facebookon: “És most szörnyen érzem magam… pizza és ágy nekem”.

Május 14-én reggel egy Facebook-bejegyzésben Dubois ezt írta: “Felébredtem, és jól éreztem magam, majd egy órán belül egész testemben remegni kezdtem, minden ízületem görcsbe rándult, nehezen kaptam levegőt, és csontig fáztam, állandó fejfájással és szédüléssel”.

Május 19-én Dubois a hírek szerint kómába esett, és “nem várták, hogy felébredjen belőle”, egy barátja, Andrew Powers szerint – írta a The Times.

Cipruson három másik trombózisos esetet jelentettek az oltásokat követően, közülük ketten szintén az AstraZeneca vakcináját kapták. Az esetek részei voltak annak a 40 bejelentett súlyos mellékhatásnak, amelyek a COVID vakcinázással hozhatók összefüggésbe, és amelyeket az EMA-hoz továbbítottak.

A CHD felszólítja az FDA-t, hogy vonja ki a forgalomból a COVID vakcinákat – Küldje el észrevételét
Az EMA május 21-én kiadott legutóbbi iránymutatásában azt tanácsolta, hogy az AstraZeneca nem adható be senkinek, akinél a vakcina egy adagjának beadását követően alacsony vérlemezkeszámmal járó vérrögök alakultak ki.

Április 7-én az európai szabályozó hatóságok megerősítették az AstraZeneca COVID vakcinája és a “nagyon ritka” vérrögök közötti “lehetséges kapcsolatot”, de arra a következtetésre jutottak, hogy a vakcina előnyei még mindig meghaladják a kockázatokat.

Az EMA nem javasolta a vakcina használatának kor, nem vagy más kockázati tényező alapján történő korlátozását, de az ügynökség biztonsági bizottsága által kiadott közlemény szerint az oltást követő vérrögképződés eseteit lehetséges mellékhatásként “fel kell tüntetni”.

27 éves olimpikon íjász meghalt a Pfizer vakcina után

A kétszeres olimpiai bajnok íjász, Haziq Kamaruddin 27 éves korában, május 14-én halt meg, miután néhány nappal a Pfizer COVID vakcinájának beadása után összeesett otthonában. Kamaruddin szívkoszorúér-elzáródás miatt halt meg – közölte szombaton az egészségügyi minisztérium, hozzátéve, hogy nincs bizonyíték arra, hogy a vakcinával kapcsolatban állna.

A Yale Medicine szerint a koszorúér több okból is elzáródhat, többek között vérrög miatt. Amint arról a The Defender a múlt hónapban beszámolt, mindhárom, az Egyesült Államokban engedélyezett vakcina, köztük a Pfizeré is, potenciálisan vérrögöt okozhat.

Kamaruddin április 13-án kapta meg a Pfizer kísérleti mRNS-ének első adagját. A második adagot május 4-én kapta meg, és egy fotót is posztolt az Instagramra.

Haziq Malajziát képviselte a 2012-es londoni és a 2016-os riói játékokon, és remélte, hogy idén nyáron kvalifikálhatja magát a tokiói olimpiára, amelynek kvalifikációs versenyét júniusban rendezik Párizsban. Tagja volt hazája recurvecsapatának is, amely ezüstérmet szerzett a 2014-es incheoni Ázsiai Játékokon.

Forrás https://childrenshealthdefense.org/defender/stephanie-dubois-malaysian-olympic-archer-die-covid-vaccines

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük