A belügyminisztérium tudósokat alkalmazott a koronás intézkedések igazolására

Seehofer szövetségi belügyminiszter kemény intézkedéseket sürgetett a világjárvány első csúcsa idején – meghagyva, hogy a ház  legyen kreatív annak igazolásában

A WELT AM SONNTAG kiterjedt levelezése azt mutatja, hogy: A világjárvány első magas szakaszában Horst Seehofer belügyminiszter háza a kutatókkal foglalkozott. Ezután eredményeket szolgáltattak a minisztérium drámai “titkos dolgozatához”.

A szövetségi belügyminisztérium több kutatóintézet és egyetem tudósait politikai célokra vont be a koronapandémia első hullámába, 2020 márciusában. Megbízta a Robert Koch Intézet és más intézmények kutatóit, hogy hozzanak létre egy számítási modellt, amely alapján Horst Seehofer (Belügyminisztérium) a belügyminisztérium kemény koronás intézkedéseit akarta igazolni.

A Belügyminisztérium vezetői  és a WELT AM SONNTAG  kutatói közötti több mint 200 oldalas belső levelezésből derül ki. Egy ügyvédcsoport az e-mailért harcoltt egy jogi vitában, amely több hónapig tartott a Robert Koch Intézettel.

78 NAP A LEZÁRÁSIG

Az elveszített hetek

E-mailek cseréjében Markus Kerber, a Belügyminisztérium államtitkára arra kéri a megkeresett kutatókat, hogy dolgozzanak ki egy olyan modellt, amely alapján „megelőző és elnyomó intézkedéseket” lehet tervezni.

A levelezés szerint a tudósok szoros együttműködésben a minisztériummal mindössze négy nap alatt dolgoztak egy titkosnak nyilvánított cikk tartalmának kidolgozásán, amelyet a következő napokban különféle médiumok terjesztettek.

Kiszámították a “legrosszabb forgatókönyvet”, amely szerint Németországban több mint egymillió ember halhat meg a koronavírusban, ha a társadalmi élet a pandémiát megelőzően folytatódik.

Ez a szöveg a WELT AM SONNTAG-tól származik.

Forrád: https://www.welt.de/politik/deutschland/article225864597/Interner-E-Mail-Verkehr-Innenministerium-spannte-Wissenschaftler-ein.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük