A CDC adatai a COVID vakcinákat követően 4,000+ bejelentett halálesetet mutatnak

A CDC adatai 4,000+ bejelentett halálesetet mutatnak a COVID vakcinákat követően, miközben a 12 éves és idősebb gyerekek mostantól jogosultak rá
A VAERS ma közzétett adatai szerint a 2020. december 14. és 2021. május 7. közötti időszakban 192 954 nemkívánatos eseményt jelentettek a COVID vakcinákat követően, köztük 4057 halálesetet és 17 190 súlyos sérülést

A Betegségellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) által ma közzétett adatok szerint a COVID vakcinákat követően bejelentett halálesetek száma meghaladta a 4000-et. Az adatok közvetlenül a VAERS-hez (Vaccine Adverse Event Reporting System) benyújtott jelentésekből származnak.

A VAERS az Egyesült Államokban a kormány által finanszírozott elsődleges rendszer a nemkívánatos vakcinareakciók bejelentésére. A VAERS-hez benyújtott jelentések további vizsgálatot igényelnek, mielőtt az okozati összefüggés megerősíthető lenne.

A VAERS minden pénteken nyilvánosságra hozza az összes, egy meghatározott időpontig beérkezett vakcinasérülésről szóló jelentést, általában a közzététel időpontja előtt körülbelül egy héttel. A mai adatok azt mutatják, hogy 2020. december 14. és május 7. között összesen 192 954 összes nemkívánatos eseményt jelentettek a VAERS-nek, köztük 4057 halálesetet – ami 220-nal több, mint az előző héten – és 17 190 súlyos sérülést, ami 1176-nal több, mint a múlt héten.

A VAERS adatainak 2021. 7. 5-i közzétételéből.

Az Egyesült Államokban május 7-ig 254,8 millió adag COVID vakcinát adtak be. Ebbe beletartozik 110 millió adag a Moderna, 136 millió adag a Pfizer és 9 millió adag a Johnson & Johnson (J&J) COVID vakcinájából.

A május 7-ig bejelentett 4057 haláleset 24%-a az oltást követő 48 órán belül következett be, 16%-a 24 órán belül, 38%-a pedig olyan személyeknél következett be, akik az oltást követő 48 órán belül betegedtek meg.

Az e heti VAERS-adatok azt mutatják:

A halálesetek 21%-a szívbetegségekhez kapcsolódott.
Az elhunytak 54%-a férfi, 44%-a nő volt, a fennmaradó halálesetekről szóló jelentésekben pedig nem tüntették fel az elhunyt nemét.
A haláleset átlagos életkora 74,8 év volt, és a legfiatalabb bejelentett halálesetek között két 15 éves (VAERS I.D. 1187918 és 1242573 ) és egy 16 éves (VAERS I.D. 1225942) volt. Voltak más bejelentett halálesetek is 16 év alatti gyermekeknél, amelyeket nem lehetett megerősíteni, vagy nyilvánvaló hibákat tartalmaztak.
Május 7-ig 987 terhes nő jelentett a COVID vakcinákkal kapcsolatos nemkívánatos eseményeket, köztük 297 esetben vetélést vagy koraszülést.
A bejelentett 1950 Bell-bénulásos esetből 50%-ot a Pfizer-BioNTech vakcinázást követően, 42%-ot a Moderna vakcinával történő oltást követően, 192 esetet, azaz 10%-ot pedig a J&J-vel összefüggésben jelentettek.
Guillain-Barré-szindrómáról 181 esetben érkezett jelentés, az esetek 40%-át a Pfizer, 41%-át a Moderna és 23%-át a J&J oltóanyagnak tulajdonították.
55 220 anafilaxiás esetről érkezett jelentés, amelyek 38%-át a Pfizer vakcinának, 49%-át a Modernának és 12%-át a J&J-nek tulajdonították.
A CDC “valószínűsíthető” kapcsolatot talált a J&J vakcina és a vérrögök közöttMájus 13-án a The Defender arról számolt be, hogy a CDC tisztviselői elismerték a “valószínűsíthető okozati összefüggést” a J&J COVID vakcina és a potenciálisan életveszélyes vérrögképződési rendellenességek között, miután 28 esetet – köztük három halálesetet – azonosítottak a vakcinát kapó személyek körében.

Dr. Tom Shimabukuro, a CDC immunizációs biztonsági hivatalának igazgatóhelyettese a VAERS-ben 28 ritka vérrögösödési esetet azonosított a J&J oltással beoltott emberek körében.

Shimabukuro elmondta, hogy a 28 ember közül május 7-én még négyen voltak kórházban, egyikük az intenzív osztályon. Kettőt elbocsátottak egy utógondozó intézetbe, 19 beteget elbocsátottak, három pedig halálos kimenetelű volt.

A jelenlegi bizonyítékok “valószínűsíthető okozati összefüggést sugallnak” a J&J vakcina és a trombocitopénia szindrómával járó trombózisos esetek között, mondta Shimabukuro. Dr. Sara Oliver, a CDC munkatársa szerint a vakcina előnyei még mindig meghaladják a kockázatot, és jelenleg nincs szükség az oltási politika frissítésére.

A CHD és a The Defender most 5 nyelven – nézze meg most
A Children’s Health Defense lekérdezte a VAERS adatait az alvadási zavarok kialakulásával és más kapcsolódó állapotokkal kapcsolatos nemkívánatos eseményekre vonatkozóan, és mindhárom vakcinára vonatkozóan 3272 jelentést talált 2020. december 14. és május 7. között.

A 3272 bejelentett esetből 1218 jelentés a Pfizerhez, 1034 jelentés a Modernához, 1000 jelentés pedig a J&J-hez köthető.

Az FDA jóváhagyta a Pfizer vakcináját 12 és 15 év közötti serdülők számára

Az NPR május 10-i jelentése szerint az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) közölte, hogy a 12 és 15 év közötti gyermekek mostantól jogosultak a COVID elleni védőoltásra, mivel az ügynökség kiterjesztette a Pfizer-BioNTech vakcinára vonatkozó sürgősségi felhasználási engedélyét (EUA).

A Pfizer április 9-én nyújtotta be a nem engedélyezett termékre vonatkozó jelenlegi EUA módosítását, hogy a vakcina használatát kiterjessze a 12 és 15 év közötti serdülőkre – mindössze hat hónapnyi klinikai adat birtokában.

“A szülők és a gondviselők megnyugodhatnak, hogy az ügynökség szigorú és alapos vizsgálatot végzett az összes rendelkezésre álló adatot illetően, ahogyan azt a COVID-19 vakcina sürgősségi felhasználásának összes engedélyezése esetében is tettük” – mondta Dr. Janet Woodcock, az FDA megbízott biztosa.

A Pfizer vakcináját eddig csak 16 éves és idősebb személyek számára engedélyezték. A vállalat közölte, hogy szeptemberben újabb EUA-bővítéseket tervez kérni a 12 évesnél fiatalabb gyerekekre, a csecsemőkre és kisgyermekekre irányuló bővítéssel pedig az idei negyedik negyedévben.

A CDC szerint a COVID vakcina adható a rutin vakcinákkal együtt a gyermekek számára.

Május 13-án a CNN arról számolt be, hogy a CDC szakértője szerdán azt nyilatkozta, hogy a kísérleti COVID vakcinát más oltásokkal együtt lehet beadni.

Az orvosoknak és más klinikusoknak korábban azt tanácsolták, hogy a COVID vakcinát ne adják be két héten belül más oltás után, de Dr. Kate Woodworth, a CDC születési rendellenességekkel foglalkozó részlegének munkatársa szerdán azt mondta, hogy ez a tanács most megváltozott – mondván, hogy jelentős adatok állnak rendelkezésre a vakcinák biztonságosságáról.

Woodworth elmondta, hogy a klinikai megfontolásokat aktualizálják, hogy a COVID és más vakcinák “az időzítésre való tekintet nélkül” beadhatók, akár ugyanazon a napon is.

Az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia azt is közölte, hogy támogatja a rutin gyermekkori oltások és a COVID vakcinák együttes beadását.

Pfizer-oltás után vérrögökkel az agyban kórházba került tinédzser

Május 10-én a The Defender beszámolt arról, hogy egy utahi tinédzser továbbra is kórházban marad vérrögökkel az agyában, miután megkapta a Pfizer COVID oltóanyagának első adagját.

A 17 éves Everest Romney április 21-én kapta meg a vakcinát, és egy nappal később nyaki fájdalmat, lázat és erős fejfájást tapasztalt. Több mint egy hétig tartó tünetek és a nyakát szabadon mozgatni képtelen állapot után két vérrögöt diagnosztizáltak az agyában, egyet pedig az agyán kívül.

Romney édesanyja nem akarta lebeszélni a szülőket arról, hogy beoltassák gyermekeiket, mert szerinte minden szülőnek meg kell hoznia a döntést a gyermeke számára, de azt mondta, bárcsak másképp döntött volna.

A Utah állambeli egészségügyi minisztérium szerint a CDC feladata a vakcinák lehetséges mellékhatásainak kivizsgálása. Miután közel 100 millió adag Pfizer vakcinát adtak be, a CDC arról számolt be, hogy április 12-ig egyetlen olyan eset sem fordult elő, amikor az agyban vérrög képződött volna.

Brazília terhes nő halála után felfüggeszti az AstraZeneca vakcináját, Szlovákia egy nő halála után függeszti fel a vakcinát

Május 12-én a The Defender arról számolt be, hogy a brazil szövetségi kormány felfüggesztette az AstraZeneca terhes nőknek szánt vakcináját, miután Rio de Janeiróban egy várandós anya belehalt a valószínűleg a vakcinával összefüggő agyvérzésbe. A 35 éves nő, aki 23 hetes terhes volt, vérzéses stroke-ban halt meg, miután öt nappal korábban bejelentkezett egy kórházba.

Brazília szövetségi egészségügyi szabályozó hatósága, az Anvisa közleményben közölte, hogy az AstraZeneca COVID oltóanyagának terhes nők általi alkalmazását “azonnal fel kell függeszteni”, amíg a hatóságok kivizsgálják a bejelentett halálesetet. Az AstraZeneca közleményében közölte, hogy a vakcina klinikai vizsgálataiba soha nem vontak be terhes nőket.

Szlovákia szintén kedden jelentette be, hogy felfüggeszti az AstraZeneca vakcinájának első oltását, miután egy 47 éves nő az oltással összefüggésbe hozható agyi vénás szinusz trombózisban – egy olyan véralvadási rendellenességben, amikor vérrögök képződnek az agyból vért elvezető vénákban – meghalt.

“A genetikai vizsgálat véralvadási rendellenességet is kimutatott a betegnél” – közölte a szabályozó hatóság. “A trombofil állapotra való genetikai hajlam fennállása miatt valószínűsíthetőnek találták a kapcsolatot [az AstraZeneca oltás] és a későbbi vénás sinus trombózis között” – tette hozzá.

Új tanulmány hozza összefüggésbe a vakcinát a vérrögökkel

Amint arról a The Defender május 12-én beszámolt, a The BMJ című szaklapban megjelent új kutatás megerősítette a vérrögképződésre utaló bizonyítékokat, és az AstraZeneca oltóanyagának mindössze egy adagját követően csekély kockázatot állapított meg.

A kutatók 282 572 dániai és norvégiai ember esetében vizsgálták a vérrögképződési események valószínűségét. Egészségügyi nyilvántartásokból származó adatok felhasználásával áttekintették a 18 és 65 év közötti személyek adatait, akik február 9. és március 11. között kapták meg az AstraZeneca első adagját.

A kutatók “a vénás tromboembóliás események megnövekedett arányát figyelték meg, ami 100 000 oltásra vetítve 11 többlet vénás tromboembóliás eseménynek felel meg, beleértve az agyi vénás trombózis egyértelműen megnövekedett arányát, hét megfigyelt eseménnyel szemben 0,3 várt eseménnyel a 282 572 oltóanyagot kapó személy körében”. A tüdőembólia, az alsó végtagi vénás trombózis és az egyéb vénás trombózis kis mértékben megnövekedett kockázata is fennállt.

A kanadai Alberta és Ontario tartományok kedden közölték, hogy leállítják az AstraZeneca oltóanyagának első adagjainak felajánlását, Ontario arra hivatkozva, hogy a ritka vérrögök kockázata magasabb volt a korábban becsültnél. Quebec és New Brunswick csütörtökön követte a példát, jelentette a Reuters.

Dr. David Williams, Ontario tartomány egészségügyi főorvosa óvatosságból és a vakcina által kiváltott immunhrombózisos trombocitopénia (VITT) – egy ritka, potenciálisan halálos vérrögképződési szindróma, amely az AstraZeneca vakcinájához köthető – megnövekedett száma miatt hozta meg a döntést.

Norvégia nem fogja használni az AstraZeneca vakcinát, a J&J-t szünetelteti.

Amint arról a The Defender május 12-én beszámolt, Norvégia nem folytatja az AstraZeneca vakcina használatát, mivel egyes betegeknél az első adag beadása után ritka vérrögök kialakulásáról számoltak be, míg a J&J vakcina továbbra is felfüggesztve marad. A norvég kormány által létrehozott szakértői bizottság átfogó kockázatértékelést végzett a két oltóanyagról, és azt javasolta, hogy az AstraZeneca & J&J oltóanyagát hagyják ki a norvég oltási programból.

“Nem javasoljuk a vakcinák használatát a nemzeti oltási programban a tapasztalt súlyos mellékhatások miatt” – mondta a szakértői bizottság elnöke, Lars Vorland.

Európában Dánia volt az első ország, amely hivatalosan is elhagyta az AstraZeneca és a J&J oltóanyagát a vérrögök kialakulásának kockázata miatt, de számos ország korlátozta az AstraZeneca vakcinák használatát bizonyos korcsoportokban.

A CDC 67 napja nem vesz tudomást a The Defender megkereséseiről.

Amint arról a The Defender május 12-én beszámolt, többször is megpróbáltunk kapcsolatba lépni a CDC-vel a VAERS-ben szereplő COVID vakcinasérülésekről szóló jelentésekkel kapcsolatos kérdések listájával, beleértve a bejelentett halálesetekkel kapcsolatos folyamatban lévő vizsgálatokat is. Kérdéseinkre továbbra sem kaptunk választ.

A CDC honlapja szerint “a CDC minden halálesetről szóló jelentést nyomon követ, hogy további információkat kérjen, és többet tudjon meg a történtekről, valamint annak megállapítására, hogy a haláleset az oltóanyag következménye volt-e, vagy attól független”.

Március 8-án a The Defender megkereste a CDC-t a COVID vakcinákkal kapcsolatos bejelentett halálesetekkel és sérülésekkel kapcsolatos kérdések írásos listájával. Információt kértünk arról, hogy a CDC hogyan vizsgálja a bejelentett haláleseteket, a média által bejelentett halálesetek és sérülések folyamatban lévő vizsgálatainak állásáról, arról, hogy végeznek-e boncolást, a szabványról, amely alapján megállapítható, hogy egy sérülés okozati összefüggésben áll-e a vakcinával, valamint a megfelelő és pontos bejelentések ösztönzésére és megkönnyítésére irányuló oktatási kezdeményezésekről.

Miután telefonon és e-mailben többször is megpróbáltunk választ kapni kérdéseinkre, a CDC oltóanyagokkal foglalkozó munkacsoportjának egészségügyi kommunikációs szakembere március 29-én – három héttel az első megkeresésünk után – lépett kapcsolatba velünk.

Az illető megkapta a VAERS-től az információkérésünket, de azt mondta, hogy soha nem kapta meg a kérdéslistánkat, annak ellenére, hogy az alkalmazottak, akikkel többször beszéltünk, azt mondták, hogy a CDC sajtófelelősei átdolgozzák a kérdéseket, és megerősítették, hogy a képviselő megkapta azokat. Újra megküldtük a kérdések listáját egy új határidővel együtt, de soha nem kaptunk választ.

A The Defender a CDC médiaosztályát is megkereste, ahol közölték velünk, hogy a COVID válaszadó egységet tájékoztatják arról, hogy az egészségügyi kommunikációs szakember nem válaszolt. Nem adtak magyarázatot arra, hogy miért nem vették figyelembe a megkereséseinket. Azt mondták, hogy hívjunk vissza, amit többször is megtettünk.

Megkérdeztük, hogy az adófizetők által finanszírozott CDC miért tűnik úgy, hogy más hírközlő szerveknek időben válaszol, de a The Defender-nek nem válaszolt. Nem kaptunk választ. Azt mondták, hogy valaki majd visszahív minket.

Már 67 nap telt el azóta, hogy elküldtük az első e-mailt, amelyben a VAERS-adatokról és jelentésekről érdeklődtünk, de még mindig nincs válasz.

Forrás: 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük