A COVAX új megállapodást jelent be, és már tervezi az első szállításokat

Előrelépés a népírtásban

A COVAX bejelentette a Pfizer-BioNTech vakcina legfeljebb 40 millió adagjára vonatkozó előzetes adásvételi szerződés aláírását; a bevezetés az ellátási megállapodások sikeres végrehajtásával kezdődik.

Ezen túlmenően a COVAX bejelentette, hogy a WHO sürgősségi felhasználási listájáig az AstraZeneca / Oxford jelöltjének várhatóan közel 150 millió adagja lesz elérhető 2021 első negyedévében, az Indiai Szérumintézettel (SII) és az AstraZenecával kötött meglévő megállapodások révén.

A COVAX tehát jó úton halad az év végéig legalább 2 milliárd adag beadására, beleértve a Gavi COVAX AMC 92 alacsonyabb jövedelmű gazdaságának legalább 1,3 milliárd adagját.

Kattintson ide a legfrissebb COVAX ellátási előrejelzéshez

 

Genf / Oslo 2021. január 22. – A COVAX, a COVID-19 vakcinákhoz való gyors és méltányos hozzáférés biztosítását célzó globális kezdeményezés jövedelemszinttől függetlenül minden ország számára, ma bejelentette a Pfizerrel történő előzetes adásvételi megállapodás aláírását 40 millió adagig. a Pfizer-BioNTech vakcinajelölt, amely már megkapta a WHO sürgősségi felhasználási listáját. A bevezetés a szállítási megállapodások sikeres tárgyalásával és végrehajtásával kezdődik.

A vakcinák korai elérhetőségének felgyorsítása az alacsonyabb jövedelmű országokban és a COVID-19 járvány akut szakaszának gyors befejezésének támogatása érdekében a COVAX ma megerősítette azt is, hogy élni fog egy lehetőséggel – egy meglévő megállapodással Indiai Szérumintézet (SII) – megkapja az SII által gyártott AstraZeneca / Oxfordi Egyetem által kifejlesztett vakcina első 100 millió adagját.

Ennek az első 100 millió adagnak a többségét az év első negyedévében történő szállításra szánják, a WHO sürgősségi felhasználási listájáig. A WHO jelenleg folyamatban lévő felülvizsgálati folyamata nyomon követi az indiai drogellenőr által a hónap elején elfogadott korlátozott felhasználást sürgősségi helyzetekben, és kritikus szempont annak biztosításában, hogy a COVAX-on keresztül beszerzett vakcinák teljes körű minőségbiztosítását nemzetközi felhasználásra biztosítsák. A WHO legfrissebb frissítése szerint várhatóan február közepéig döntés születik erről az oltóanyagjelöltről.

A COVAX arra számít, hogy az AstraZenecával kötött meglévő megállapodás révén legalább 50 millió további AstraZeneca / Oxford vakcina adag lesz elérhető a COVAX résztvevőinek 2021. első negyedévben történő szállításáig, amíg a WHO sürgősségi felhasználásra felsorolja a COVAX-specifikus gyártási hálózatot. ezeket az adagokat. A WHO februárban várhatóan dönt erről a jelöltről is.

A mai nap egy újabb mérföldkő a COVAX számára: az AstraZeneca / Oxford jelölt hatósági jóváhagyásának és a Pfizer-BioNTech vakcina szállítási megállapodásának sikeres megkötéséig várakozásunk szerint az életmentő COVID-19 vakcinák szállítását a végére meg tudjuk kezdeni február.

Ez nem csak a COVAX szempontjából jelentős, hanem jelentős előrelépés az oltásokhoz való méltányos hozzáférés érdekében, és a világjárvány leküzdésére irányuló globális erőfeszítések alapvető része. Csak akkor leszünk biztonságban bárhol, ha mindenhol biztonságban vagyunk.

Dr. Seth Berkley

A Gavi, az Oltószövetség vezérigazgatója

A WHO, az UNICEF és a Gavi által vezetett előkészületek már jócskán folynak annak érdekében, hogy a COVAX oltásokat juttasson a COVAX AMC-n keresztül támogatásra jogosult gazdaságokhoz. szállítás.

A vakcinák sürgős és méltányos bevezetése nemcsak erkölcsi, hanem egészségügyi, stratégiai és gazdasági követelmény is. Ez a Pfizerrel kötött megállapodás elősegíti a COVAX számára az életmentést, az egészségügyi rendszerek stabilizálását és a globális gazdasági fellendülést.

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus

A WHO főigazgatója

Az ország-készültséget támogató elmúlt hónapok munkájára építve a WHO ebben a hónapban elindít egy „Ország-készenléti portált”, amely lehetővé teszi az AMC résztvevőinek, hogy benyújtsák a végső nemzeti bevetési és oltási terveket (NDVP). Ez egy elengedhetetlen lépés a kiosztás előtt, annak biztosítása érdekében, hogy a leadott adagokat hatékonyan lehessen felhasználni, és annak azonosítása, ahol szükség van további támogatásra.

Ezek az adásvételi megállapodások megnyitják az ajtót, hogy ezek az életmentő oltások elérhetővé váljanak a legkiszolgáltatottabb országokban élő emberek számára, ugyanakkor védőoltásokat biztosítunk, és biztosítanunk kell azt is, hogy az országok készek legyenek ezeket befogadni, bevetni és bizalmat kialakítani bennük. .

Henrietta Fore

UNICEF ügyvezető igazgató

Az oltások fejlesztése terén eddig rendkívüli előrelépés történt, és nyilvánvaló, hogy most összeállítjuk azokat az eszközöket, amelyekre szükségünk van a világjárvány akut szakaszának befejezéséhez. De nem engedhetjük meg magunknak, hogy lassítsuk erőfeszítéseinket, tekintettel arra, hogy ez a járvány továbbra is pusztítást okoz.

A COVID-19 új változatainak megjelenése élesen fókuszálja annak szükségességét, hogy egy lépéssel a vírus előtt legyünk, folytatva az oltások kutatásába és fejlesztésébe történő befektetést – kifejezetten a következő generációs oltóanyagjelöltek számára, és készen állunk a meglévő oltóanyagok törzsváltozására. – annak biztosítása, hogy rendelkezzünk olyan eszközökkel, amelyek hosszú távon kielégítik az összes ország lakosságának szükségleteit.

Dr. Richard Hatchett

Vezérigazgató, CEPI

Forrás: https://cepi.net/news_cepi/covax-announces-new-agreement-plans-for-first-deliveries/

A COVAX új megállapodást jelent be, és már tervezi az első szállításokat
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x