A Curevac nyíltan is bevallja, mRNA típusú gyógyszereken kísérleteznek

 

TÜBINGEN, Németország / BOSTON, USA – 2021. február 12

A CVnCoV-ról

A CureVac 2020 januárjában kezdte el fejleszteni mRNS-alapú vakcinajelöltjét a COVID-19 ellen. A hatóanyag optimalizált, kémiailag nem módosított mRNS-en alapul, amely a SARS-CoV-2 vírus prefúzióval stabilizált teljes tüskefehérjét kódolja. A CVnCoV 1. és 2. a fázisú klinikai vizsgálata 2020. júniusában, illetve szeptemberében kezdődött. Az 1. fázisú, 2020 novemberében közzétett időközi adatok azt mutatták, hogy a CVnCoV általában jól tolerálható volt minden tesztelt dóziserősség mellett és a T-sejtek – Az aktiválás erős antitest válaszokat váltott ki. Az immunválasz minősége összehasonlítható volt a lábadozó COVID-19 betegekével, és így hasonló volt a COVID-19 természetes fertőzését követően. Az adatok alátámasztották a CureVac 12 µg-os dózisának kiválasztását a 2b / 3 fázis pivotális vizsgálatához. A klinikai vizsgálatok anyagát a vállalat tübingeni központjában található mRNS-vakcinák nagy termelési kapacitásának köszönheti. A CVnCoV nagyüzemi termelésének lehetővé tétele a potenciális kereskedelmi célú szállítás érdekében a gyártási kapacitásokat jelenleg egész Európában bővítik.

A CureVac NV (Nasdaq: CVAC), globális biogyógyszergyártó vállalat, amely a messenger ribonukleinsav (mRNS) alapú, transzformatív gyógyszerek új osztályát fejleszti a klinikai vizsgálatok során, ma bejelentette a CVnCoV gördülő jóváhagyási folyamatának megkezdését az Európai Gyógyszerügynökséggel (EMA). ismert. A CureVac mRNS-alapú COVID-19 vakcinajelöltje jelenleg a sarkalatos klinikai vizsgálat előrehaladott stádiumában van. A szabályozási felülvizsgálat azután kezdődött, hogy a preklinikai vizsgálatokból az első adatcsomagot benyújtották az EMA-nak, és a műszaki validációt sikeresen befejezték.

“Meggyőződésünk, hogy mRNS technológiánk hozzájárulhat a COVID-19 által okozott globális egészségügyi vészhelyzet leküzdéséhez” – mondta dr. Lidia Oostvogels, a CureVac fertőző betegségekért felelős alelnöke. “Az EMA-val való együttműködés a jóváhagyási folyamaton kritikus lépés annak biztosítása érdekében, hogy az oltásunkhoz hozzáférhessen az a sok ember, akit meg kell védeni e halálos betegség ellen.”

A gördülő jóváhagyási eljárás egy gyorsított folyamat, amelyben a szükséges adatokat be lehet nyújtani és egy egészségügyi vészhelyzet esetén egymás után ellenőrizni lehet, ha rendelkezésre állnak. A folyamat során az EMA az egyedileg benyújtott adatcsomagok alapján megvizsgálja, hogy teljesülnek-e a vakcina hatékonyságára, a CVnCoV biztonságosságára és gyógyszerészeti minőségére vonatkozó előírások. Ez a hivatalos jóváhagyási kérelem előfeltétele.

A CVnCoV-t jelenleg Európában és Latin-Amerikában vizsgálják egy randomizált, megfigyelők által vak, placebo-kontrollos, 2b / 3 fázisú, HERALD nevű klinikai vizsgálatban, felnőtteknél, 12 µg dóziserősség mellett.

New York (CNN Business) CureVac, egy német biotechnológiai dolgozik egy Covid-19 vakcina, amely mögött a Bill & Melinda Gates Alapítvány, valamint egy gyártási megállapodást Elon Musk a Tesla TSLA ) , ugrott ismét hétfő után több mint háromszorosára annak Pénteken debütál a Wall Streeten.

CureVac részvényei körülbelül 40% -kal emelkedtek hétfőn, miután vezérigazgatója, Franz-Werner Haas a Boerse Online német pénzügyi híroldalnak adott interjújában a hétvégén azt mondta, reméli, hogy a vakcinát a szabályozók a jövő év elején jóváhagyják. Haas hozzátette, hogy “gyorsított jóváhagyás is lehetséges”.
A CureVac nemrégiben jóváhagyást kapott Németország és Belgium kormányától, hogy klinikai vizsgálatokat kezdjen a Covid-19 egyik vakcinájával szemben.
A CureVac-et Dietmar Hopp milliárdos, a német SAP SAP ) szoftveralapító társalapítója is támogatja .
Hopp a CureVac majdnem felét birtokolja. A német kormánynak és a Big Pharma vezetőjének, a GlaxoSmithKline-nak GSK ) szintén nagy a részesedése a társaságban. A Bill & Melinda Gates Alapítvány 2015-ben 40 millió dollárt fektetett be a CureVac-be.
A CureVac fejlesztési és szellemi tulajdonjogi megállapodást kötött a Teslával 2015 novembere óta , az Értékpapír és Tőzsde Bizottságához benyújtott szabályozási iratok szerint .
Musk a múlt hónapban tweetelt, miszerint a Tesla német Grohmann részlege is segít a CureVac molekulanyomtatóinak megépítésében – ez egy “mellékprojekt”, amelyet a Tesla kibővíthet más gyógyszergyártókkal is.

A CureVac-ről

A CureVac egy globális biofarmáciai vállalat a messenger RNS (messenger RNS) technológia területén, több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik e sokoldalú biológiai molekula gyógyászati ​​célú fejlesztésében és optimalizálásában. A CureVac saját technológiájának alapja a kémiailag módosítatlan mRNS használata adathordozóként, hogy az emberi testet irányítsa a megfelelő kódolású fehérjék előállítására, amelyekkel számos betegség leküzdhető. Saját technológiája alapján a vállalat kiterjedt klinikai csővezetéket épített ki a megelőző vakcinák, a rákos terápiák, az antitest-terápiák és a ritka betegségek kezelése területén. A CureVac 2020 augusztusa óta szerepel a New York Nasdaq-on. A cég központja a németországi Tübingenben található, és több mint 500 embert foglalkoztat Tübingenben, Frankfurtban és az Egyesült Államokban, Bostonban. További információ:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük