A gaslighting ( pszichikai manipuláció) a COVID 19 korában

A gaslighting (értsd : pszichikai manipuláció) a COVID 19 korában

Posted by Petros Peter W. Dunn, PhD

“A gaslighting nem a gázzal megvilágított személyt tükrözi – ez a bántalmazóról és a hatalom és az irányítás iránti igényéről szól.”

A közbeszéd környezete mérgezővé vált. A manipuláció most mindenkivel megtörténik, aki megkérdőjelezi vagy tiltakozik a hivatalos COVID 19 narratívája ellen, a bezárásokkal, az otthonmaradási parancsokkal, a társadalmi távolságtartással, a maszkolással és a vakcinákkal együtt. A gázfényeztetés a pszichológiai manipuláció egyik formája, és ez a nárcisztikusok egyik fő technikája – nem az ön érdekében történik, hanem azért, mert az, aki gázfényt vet rád, megpróbál megszerezni tőled valamit.

A “gaslighting” kifejezés meglehetősen új keletű, és a “Gaslight” című filmből származik, amelynek 1944-es filmváltozatában Ingrid Bergman főszereplésével egy fiatal nőről szólt, akinek nagynénjét meggyilkolták otthonukban, és ő a nagynénje hagyatékának egyedüli örököse; miközben Olaszországban tartózkodik, egy férfi összebarátkozik vele, és a nő feleségül megy hozzá, de amint a nagynénje házában élnek, a férfi úgy kezdi kezelni őt, mintha őrült lenne. A férfi lekicsinyli, azt mondja neki, hogy csak képzelődik: amikor a férfi elmegy, zajokat hall a padlásról, a házban a gázlámpák kialszanak, a férfi pedig azt mondja, hogy a nő csak kitalálja az egészet a fejében. A film végére megtudjuk, hogy ez a férfi, aki pszichésen kínozza a lányt, minden éjjel ékszerek után kutat a padláson a nagynénje holmijai között. Azért tette ezt, mert mohón próbálta ellopni ezeket az ékszereket. Megtudjuk, hogy ő volt az, aki meggyilkolta a nagynénjét, de a gyilkosság idején nem találta az ékszereket.

Mi tehát a gaslighting? A gaslighter legfőbb célja, hogy rávegye Önt, hogy kételkedjen önmagában: megkérdőjelezze önmagát, a kutatásait, a következtetéseit, a döntéseit, a megfigyeléseit. Ki csinálja ezt most a COVID 19 járvány idején? A mainstream média, a politikai vezetőink, a nem megválasztott közegészségügyi hatóságaink, és gyakran még a barátaink, családtagjaink és szomszédaink is. Azt akarják, hogy engedelmeskedjünk a szabályoknak; de nem csak azt akarják, hanem rá akarják kényszeríteni, hogy elfogadjuk a szabályokat, és elhiggyük, hogy azok valóban működnek. A gázfényeztetés tehát kísérlet arra, hogy kisebbrendűségi érzést keltsenek benned, hogy mind tettekben, mind gondolatban alkalmazkodj a hivatalos pandémiás irányelvekhez. Íme néhány fegyver, amelyet a gázvilágosítók alkalmaznak:

(1) A gaslighterek fő fegyvere az, hogy kétségbe vonják Önt önmagában. Ezt úgy teszik, hogy hülyének neveznek, megkérdőjelezik a józan eszedet, azt állítják, hogy összeesküvés-elméleteket követsz.

(2) A Gaslighterek szidalmaznak. Azt fogják mondani, hogy szégyellje magát, amiért kifejti a véleményét a COVID 19-ről vagy a vakcinákról, amikor ez a vélemény nem egyezik a hivatalos narratívával. Azt fogják mondani neked, hogy veszélyes vagy, mert nem a többséggel tartasz. És ha ez nem válik be, akkor cenzúrázni fognak, és elhallgattatják a hangodat. Ezért kapom folyton ezeket a 31 napos felfüggesztéseket a Nextdoor-tól a közösségi médiában. Amikor a gázkergetők nem tudnak meggyőzni, elhallgattatnak.

(3) A gaslighters téged hibáztatnak azért, ami rosszul megy. Tudományos bizonyítékok nélkül, például érintkezés nyomon követésével azt mondják, hogy a maszkellenes vagy az oltásellenesek felelősek a következő hullámért vagy a Delta-változatért, miközben vannak olyan magas szintű tudósok, akik azt állítják, hogy a Delta-változat valószínűleg oltóanyag-rezisztens szökevényként létezik. Vagyis az oltottak és a maszkosok lehetnek a fő okai a változatoknak, mivel a vírusok alkalmazkodnak az útjukba állított akadályok kijátszásához.

(4) A manipulátorok nevetségessé tesznek. Doug Ford yahoosnak vagy idiótának nevez titeket, amiért nem engedelmeskedtek a szabályainak. Doug Ford, aki elvette az alapvető szabadságjogainkat, van képe engem yahoo-nak nevezni. Ő a mi főgázvágónk Ontario tartományban. Szidalmaz, neveket használ, gyalázkodik. Ő egy önimádó. Ebben a tekintetben teljesen klasszikus.

(5) A gaslighterek a tekintélyre hivatkoznak, különösen a sajátjukra. Az orvosok a klasszikus gaslighterek. Az egyik dolog, amit tesznek, hogy lealacsonyítják az egészségügyi döntéseidet (ha az ő ajánlásaikkal ellentétes irányba mész), ha az az érvelési és kutatási képességeden alapul. Klasszikus az a kávéscsésze, amit az MD-k találtak ki: “Kérem, ne keverje össze a google keresését az orvosi diplomámmal”. Ők a tekintély, és neked be kell állnod a sorba, bármilyen programjuk is van számodra. Ha az MD ilyen, a legjobb, amit tehetsz, hogy elfutsz.

(6) A gázmágnások hamis felhívást intéznek, hogy tegye meg a kötelességét. A minap a feleségem azt mondta, hogy az Amerikai Orchidea Társaság egyik nagy kiadványa azt írta, hogy az embereknek be kell oltatniuk magukat, mert ez a hazafias kötelességük. Ontario tartomány egyik hirdetése szerint “meg kell tennünk a magunk részét”. “Gázfényt” vetnek ránk azzal, hogy közlik velünk, hogy a tájékozott beleegyezéshez való emberi jogunknak alárendeltnek kell lennie a közösségünkkel vagy az országunkkal szembeni kötelességünknek. Ez a “gázlámpázás” (értsd : pszichikai manipuláció) klasszikus formája. Még a királynő is azt mondta, hogy ne legyünk önzők, és oltassuk be magunkat.

De ott van Godwin törvénye, az aforizma, amely szerint minél tovább tart egy közösségi médiavita, annál hamarabb fogja az egyik fél az ellenfelét nácihoz hasonlítani. Biztosíthatom önöket, hogy nem erről van szó. A náci összehasonlítás a jelenlegi COVID 19 vakcinaprogramunkkal egyértelműen indokolt, néhány egyértelmű összehasonlítási terület alapján:

(1) Rendőrállamot eredményező szükségintézkedések. 1933-ban, amikor Hitler átvette a hatalmat, az első dolog, amit tett, hogy szükségállapotot hirdetett, amely elvette a német emberek szabadságjogait. Nálunk 2020 márciusa óta van szükségállapot, és a rendőrségnek abszolút hatalma van arra, hogy letartóztassa vagy pénzbírsággal sújtsa azokat az embereket, akik alapvető szabadságjogokat gyakorolnak.

(2) Félelem a propagandán keresztül: Annak érdekében, hogy az emberek elfogadják a totalitárius rendőrállamot, azt mondták nekünk, hogy a számítógépes modellek azt mutatják, hogy mindannyian meghalhatunk, ha a COVID 19 elszabadul. A média pedig megfelelő tudományos indoklás nélkül a legtöbb embert halálra rémítette. A félelem ezen állapotának eléréséhez a médiában és a kormányok által alkalmazott propagandatechnikákat alkalmazták. Ez azt eredményezte, hogy a legtöbb ember azt hiszi, hogy a COVID 19 sokkal veszélyesebb, mint amilyen valójában.

(3) Kirekesztés és demagógia: A nácik mindenkit kiközösítettek, aki nem értett velük egyet, de senkit sem jobban, mint a zsidó népet. Először a zsidókat okolták a kommunizmusért, ami a rendkívüli rendőrállamhoz vezetett. Aztán 1938-ban kiközösítették őket azzal, hogy sárga csillagot kellett viselniük, ami a nyilvánosság előtt páriaként jelölte meg őket. Ezek az intézkedések végül a koncentrációs táborokhoz vezettek. A zsarnokok másik technikája a demagógia. A zsidókat okolták a németországi problémákért. Ma pedig azok az emberek, akik oltást akarnak kapni, vagy akik nem hajlandók maszkot viselni, páriák. A média és a kormány ezeket az embereket hibáztatja a járvány folytatódásáért, és így kezdődik az oltatlanok kiközösítése. Hová fog ez vezetni? Minden bizonnyal ezen emberek elszigeteléséhez és üldöztetéséhez. De vajon koncentrációs táborokba vezet-e? Csak Isten tudja.

(4) Besúgás: Minden totalitárius országban vannak besúgók, és ezt bátorítják. Láttunk már Kanadában besúgóvonalakat felállítani, hogy jelentse azokat a szomszédokat, akik nem tartják be a bezártsági szabályokat.

(5) Kényszerítés: Társadalmunk kényszerítést alkalmaz, például a munkahelyek, iskolai helyek vagy más lehetőségek elvesztését azok számára, akik elutasítják a COVID 19 oltást. Ez már most is megtörténik. Justin Trudeau például azt mondta, hogy a nem beoltott turistáknak megtiltják a Kanadába való belépést.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Adolf Trudeau oltási kötelezettsége kiközösíti az oltatlanokat

(6) Cenzúra. Valószínűleg mindannyian hallottunk már a náci könyvégetésekről. Ez történik a YouTube-on és a Facebookon is, ahol posztokat és videókat vesznek le vagy jelölik meg félretájékoztatásként. Manapság a szakértőket, köztük a releváns szakterületek egyetemi professzorait és orvosokat is arra kényszerítik, hogy tartsák a szájukat a vakcinák biztonságosságával kapcsolatos aggályaikról.

(7) Jó szándék. Természetesen a mai zsarnokaink közül mindenkinek jó szándékai vannak. A náciknak nem voltak jó szándékai? Vissza akarták állítani Németországot a dicsőséges helyére a világban, az első világháborúban elszenvedett vereség után. Mi lehet ebben a rossz? Természetesen semmit sem utálok jobban, mint a bioetika megsértőinek szaharini hozzáállását. Mosolyogva szolgálnak ki, miközben elveszik a jogaidat. De igaz az aforizma: a pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve. Vigyázzon magára! mondják, miközben azt tervezik, hogy kizárják azokat, akik biztonságban akarnak maradni a kísérleti és veszélyes orvosi kezelésekből.

Lesz-e valaha büntetés azok számára, akik a náci orvosokat utánozva megsértették a bioetikai elveket? Nos, eddig csak egy esetről tudok. Indiában a WHO egyik tudósa potenciálisan halálbüntetésre számíthat, ha az indiai ügyvédi kamara sikeresen bepereli (India Could Sentence WHO Chief Scientist to Death for Misleading Over Ivermectin and Killing Indians):

“Az Indiai Ügyvédi Kamara (IBA) május 25-én beperelte Dr. Soumya Swaminathan WHO vezető tudóst, 71 pontból álló beadványban azzal vádolva őt, hogy az Ivermectinről szóló félrevezetéssel indiai állampolgárok halálát okozta. Egy 2021. június 13-i frissített jogi felszólítás is van. Az 56. pont szerint: “Az Ön 2021. május 10-i, az Ivermectin használata elleni félrevezető tweetje azt eredményezte, hogy Tamil Nadu állam 2021. május 11-én, mindössze egy nappal azután, hogy a Tamil Nadu kormányzat a COVID-19 betegek kezeléséhez jelezte az Ivermectint, 2021. május 11-én visszavonta a protokollból.”

Reméljük, hogy ez csak a kezdete az ilyen kísérleteknek. De mint a náci orvosok a nürnbergi perekben, ma is sokan vannak, akiket felelősségre kellene vonni.

(Ez volt a beszédem a 2021. július 12-én, a Bathurst és Rutherford Roads sarkán tartott Vaughan-i szabadságtüntetésen).

Forrás: https://righteousinvestor.com/

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük