A grafén felhasználása a társadalmi kontrollban

Természetesen ismét főszerepben a Sars-cov-2. Lassan megszokhatjuk, hogy a világ e körül forog. Van egy varázs szó Covid, és van egy varázspálca, vagy inkább ütleg, úgy hívják sürgősségi, vagy vészhelyzeti diktatúra. Logika nincs már semmiben, de eljutottunk ide valahogy.

Ilyen aprócska információkból, mint az alábbi cikk azért morzsánként összeállítható a jövőkép, egy szuper kontrollált társadalmi rend megvalósításáról.

A Cardea Bio és a Georgia Tech Research Institute megállapodást köt a DARPA-val a SARS-CoV-2 légi úton történő érzékelőinek kifejlesztéséről
A Fejlett Védelmi Kutatási Projektek Ügynöksége (DARPA) a közelmúltban a SenSARS program részeként megállapodást kötött a Georgia Tech Research Institute (GTRI) számára a levegőben terjedő SARS-CoV-2 részecskék kimutatására szolgáló érzékelő platform kifejlesztéséről. A Cardea Bio alvállalkozója ennek a megállapodásnak.

Ez a megállapodás lehetővé teszi a két intézmény számára egy olyan valós idejű kórokozó-azonosítási technológia kifejlesztését, amely számos különböző védelmi és polgári környezeti megfigyelési alkalmazásban alkalmazható.

A jelenlegi víruskimutatási módszerek nem felelnek meg az érzékenység, a specificitás és a gyorsaság kombinált követelményeinek, amelyek a SARS-CoV-2 beltéri környezetben történő hatékony azonosításához és terjedésének mérsékléséhez szükségesek. A Cardea és a GTRI érzékelő platformja, amely a Cardea szabadalmaztatott grafénalapú, biológiailag kapuzott tranzisztorokon, azaz Cardean-tranzisztorokon alapul, képes lesz a levegőben terjedő SARS-CoV-2 részecskéket kiváló érzékenységgel, közel valós időben detektálni.

“A levegőben lévő SARS-CoV-2 vírus nagy érzékenységgel és specifikussággal történő érzékelése új mechanizmust biztosíthat a közegészségügyi felügyelethez, biztonságosabb feltételeket teremtve az alapvető tevékenységek széles köréhez, beleértve a munkát, az utazást és az iskolát” – mondta a DARPA.

A Cardea elképzelései szerint ezt az érzékelőt beltéri környezetek – például repülőgépek, vonatok, éttermek, irodák, iskolák és tömegközlekedési csomópontok – szellőzőrendszereibe lehet beépíteni, hogy a vírusrészecskéket a lehető legkorábbi pillanatban azonosítani lehessen.

“Nagyon örülünk ennek a lehetőségnek, hogy a GTRI-vel és a DARPA-val együttműködve olyan valós idejű kórokozó-azonosító technológiát fejleszthetünk ki, amely számos ágazatban alkalmazható. Miután már bizonyítottuk a skálázhatóságot és a platformunk közvetlen kórokozó-felismerésre való képességét, készen állunk a SenSARS programmal kapcsolatos munka megkezdésére” – mondta Dr. Kiana Aran, a Cardea Bio tudományos igazgatója.

 

“Nagyon izgatottak vagyunk, hogy részesei lehetünk a DARPA SenSARS programjának. A Georgia Tech Kutatóintézet a valós idejű, elektronikai alapú kórokozó-azonosítást vizsgálja, és a Cardea az ideális partner ahhoz, hogy ezt a technológiát a laboratóriumból kereskedelmi használatba hozza. És a SARS-CoV-2-n túl ez a platform képes bármelyik kórokozó vagy több különböző kórokozó gyors azonosítására” – mondta Dr. Michael Farrell, a GTRI társ-programvezetője.

A SARS-CoV-2 felügyeleti megfigyelésén kívül a Cardea arra számít, hogy a további fejlesztésekkel ez az érzékelőplatform messzemenő polgári, közegészségügyi és védelmi alkalmazásokat is kaphat, a mezőgazdaság és az élelmiszerellátás megfigyelésétől kezdve a biológiai vagy vegyi hadviselés elleni védelemig.

Forrás:

 

Hasonló cikkek angol