A japán egészségügyi minisztérium elutasítja a kötelező COVID-oltásokat

TOKYO ( LifeSiteNews ) – A japán egészségügyi minisztérium nyilvánosan elutasította a kötelező védőoltást és az oltási státuszon alapuló bármilyen megkülönböztetést.

Az   Egészségügyi Minisztérium a kísérleti COVID-19 vakcinákkal kapcsolatos közelmúltban frissített  etikai  irányelveiben elítélte a  kényszer- és kötelező injekciókat, ugyanakkor hangsúlyozta a tájékozott beleegyezés és az orvosi szabadság szükségességét.

„Bár minden állampolgárt arra biztatunk, hogy megkapja a COVID-19 elleni védőoltást, ez nem kötelező és nem kényszeríthető. Az oltást csak az oltandó személy beleegyezésével adják be, miután a tájékoztatást megkapták” – áll Japán hivatalos COVID-19 oltási szabályzatában.

„Kérjük, saját döntése alapján vegye fel az oltást, megértve a fertőző betegségek megelőzésének hatékonyságát és a mellékhatások kockázatát. Beleegyezés nélkül nem adható be oltás. Kérjük, ne kényszerítsen senkit sem a munkahelyén, sem a környezetében lévőket az oltásra, és ne tegyen hátrányos megkülönböztetést a be nem oltottakkal szemben” – tette hozzá a tárca.

Japán bejelentése után az Egészségügyi Világtanács (WCH)  elismerését fejezte ki  Japánnak humánus döntéséért, különös tekintettel annak fontosságára, hogy az ország elismerje a vakcina lehetséges veszélyeit, és tiszteletben kell tartania azt a döntését, hogy e kockázatok fényében oltatlan marad.

„A japán kormány felszólalt a kötelező védőoltás és azok diszkriminációja ellen, akik úgy döntenek, hogy nem vesznek részt az injekciókban. Miközben a kormány továbbra is ösztönzi Japán állampolgárait a Covid-19 injekció beadására,  elismerte  a szívizomgyulladás kockázatát és hangsúlyozta a  tájékozott beleegyezés fontosságát ” – írta a tanács.

„Miközben az Egészségügyi Világtanács  ellenzi  a kísérleti injekciók további használatát, és alkalmazásuk azonnali leállítását kérte , Japán elismeri a mellékhatásokat és a tájékozott beleegyezés szükségességét, valamint ellenzi a kötelező injekciókat és az injekciós státuszon alapuló megkülönböztetést, ami figyelemre méltó és jelentős, és mint ilyet el kell ismerni” – folytatta a WCH.

A világ lakosságának többségének vakcinázására irányuló törekvés, hogy megelőzzék a súlyos betegségeket azok számára, akiket nem fenyeget a kockázat – a CDC jelentése szerint az 50 év alattiak esetében a fertőzések túlélési aránya meghaladja a  99,95%-ot  – tovább fokozza a körülötte lévő szkepticizmust. a megnövekedett ösztönzés a COVID-oltások iránt, és most, az emlékeztetők.

Időközben az FDA által elismert nemkívánatos események listája a súlyos anafilaxiás reakcióktól kezdve a végzetes trombózisos eseményekre, a gyulladásos szívbetegségre, a  szívizomgyulladásra és a neurológiai fogyatékosságot okozó betegségekre, például a  Guillain Barré-szindrómára , valamint több ezer halálesetre és maradandó fogyatékosságra bővült.

Nem volt vita, hogy megszüntette a kísérleti COVID-19 vakcinával hajtás ellenére halál száma pedig 65-szer magasabb volt, mint 1976-ban, amikor a kormány  felfüggesztett  a  sertés influenza vakcina kampány  után mindössze 10 hetes miatt 40 váratlan haláleset és több száz jelentések Guillain-Barré szindróma.