A legfrissebb VAERS-adatok szerint mindhárom sürgősségi felhasználásra engedélyezett oltóanyag után véralvadási zavarokról érkeztek jelentések

A ma közzétett VAERS-adatok 795 véralvadási zavarokkal kapcsolatos jelentést mutattak ki, amelyek közül 400 a Pfizer, 337 a Moderna és 56 a Johnson & Johnson cégnek tulajdonítható 2020. december 14. és 2021. április 8. között.

 

A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) által ma közzétett adatok a COVID vakcinákat követően a Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) rendszerbe bejelentett sérülések és halálesetek számáról kimutatták, hogy mindhárom, az Egyesült Államokban sürgősségi használatra engedélyezett vakcinával – Pfizer, Moderna és Johnson & Johnson (J&J) – kapcsolatban vérrögökről és más kapcsolódó vérzavarokról érkeztek jelentések. Eddig csak a J&J vakcinát szüneteltették a vérrögökkel kapcsolatos aggályok miatt.

A VAERS az Egyesült Államokban a nemkívánatos vakcinareakciók bejelentésének elsődleges mechanizmusa. A VAERS-hez benyújtott jelentések további vizsgálatot igényelnek, mielőtt az okozati összefüggés megerősíthető lenne.

A VAERS minden pénteken nyilvánosságra hozza az összes, egy meghatározott időpontig beérkezett vakcinasérülésről szóló jelentést, általában körülbelül egy héttel a közzététel időpontja előtt. A mai adatok azt mutatják, hogy 2020. december 14. és április 8. között összesen 68 347 összes nemkívánatos eseményt jelentettek a VAERS-nek, köztük 2602 halálesetet – ami 260-nal több, mint az előző héten – és 8285 súlyos sérülést, ami 314-gyel több, mint a múlt héten.

A VAERS-adatok 4/8/21-es kiadásától kezdve

Az április 8-ig bejelentett 2602 haláleset 27%-a az oltást követő 48 órán belül következett be, 19%-a 24 órán belül, 41%-a pedig olyan személyeknél következett be, akik az oltást követő 48 órán belül betegedtek meg.

Az Egyesült Államokban április 8-ig 174,9 millió adag COVID vakcinát adtak be. Ebből 79,6 millió adag a Moderna, 90,3 millió adag a Pfizer és 4,9 millió adag a J&J COVID vakcinájából.

Az e heti VAERS-adatok szerint:

A halálesetek 19%-a szívbetegségekhez kapcsolódott.
Az elhunytak 55%-a férfi, 43%-a nő volt, a fennmaradó halálesetekről szóló jelentésekben pedig nem tüntették fel az elhunyt nemét.
Az elhunytak átlagéletkora 77 év volt, a legfiatalabb haláleset pedig egy 18 éves volt. Néhány 18 év alatti gyermek halálát jelentették, de ezek a jelentések hibákat tartalmaztak.
Április 8-ig 408 terhes nő jelentett a COVID vakcinákkal kapcsolatos nemkívánatos eseményeket, köztük 114 esetben vetélést vagy koraszülést.
A 678 bejelentett Bell-bénulásos esetből az esetek 59%-át a Pfizer-BioNTech oltások után jelentették, 38%-át a Moderna vakcinával történő oltást követően, és 24 Bell-bénulásos esetet (4%) a J&J-vel kapcsolatban jelentettek.
Guillain-Barré-szindrómáról 77 esetben érkezett jelentés, az esetek 55%-át a Pfizer, 40%-át a Moderna és 10%-át a J&J oltóanyagnak tulajdonították.
20 021 anafilaxiáról érkezett jelentés, az esetek 47%-át a Pfizer vakcinának, 46%-át a Modernának és 7%-át a J&J-nek tulajdonították.
A véralvadási zavarokról szóló jelentések a VAERS-ben

A Children’s Health Defense lekérdezte a VAERS-adatokat egy sor olyan nemkívánatos eseményre vonatkozóan, amelyek véralvadási zavarok és más kapcsolódó állapotok kialakulásával kapcsolatosak. A VAERS mindhárom vakcinára vonatkozóan összesen 795 jelentést kapott a 2020. december 14-től április 8-ig tartó időszakban.

A 795 bejelentett esetből 400 a Pfizerhez, 337 a Modernához, 56 pedig a J&J-hez köthető – jóval több, mint a vizsgálat alatt álló nyolc J&J-s eset, beleértve a szerdán hozzáadott két további esetet is.

Amint arról a The Defender ma beszámolt, bár a J&J és az AstraZeneca COVID vakcinái már eddig is a vérrögök kialakulásának lehetősége miatt kerültek górcső alá, egyre több bizonyíték utal arra, hogy a Pfizer és a Moderna vakcinái is vérrögöket és kapcsolódó vérzavarokat okoznak. Az amerikai szabályozó hatóságok már 2020 decemberében figyelmeztettek a problémára.

Kérje a Kongresszust, hogy vizsgálja ki a COVID eredetét – tegyen lépéseket!
A CDC figyelmen kívül hagyja a The Defender-t, 39 nap után sincs válasz.

A CDC honlapja szerint “a CDC minden halálesetről szóló jelentést nyomon követ, hogy további információkat kérjen, és többet tudjon meg a történtekről, valamint annak megállapítására, hogy a haláleset a vakcina következménye volt-e, vagy attól független”.

Március 8-án a The Defender megkereste a CDC-t a COVID vakcinákkal kapcsolatos bejelentett halálesetekkel és sérülésekkel kapcsolatos kérdések írásos listájával. Információt kértünk arról, hogy a CDC hogyan vizsgálja a bejelentett haláleseteket, a folyamatban lévő vizsgálatok állásáról, amelyekről a média beszámolt, arról, hogy végeznek-e boncolást, arról, hogy milyen szabványok alapján határozzák meg, hogy egy sérülés okozati összefüggésben áll-e a vakcinával, valamint a megfelelő és pontos jelentéstétel ösztönzésére és megkönnyítésére irányuló oktatási kezdeményezésekről.

Miután többször próbáltunk választ kapni a CDC-től, 22 nappal az első megkeresésünk után a CDC oltóanyagokkal foglalkozó munkacsoportjának képviselője válaszolt, mondván, hogy az ügynökség nem kapta meg a kérdéseinket – annak ellenére, hogy az alkalmazottak, akikkel többször beszéltünk, azt mondták, hogy a sajtófelelőseik dolgoznak az általunk elküldött kérdéseken.

Újra megküldtük a kérdéseket, és új határidőt szabtunk április 7-re. Azóta többször is megkerestük, de a képviselő nem válaszolt az e-mailjeinkre, és nem hívott vissza minket.

Április 15-én ismét felhívtuk a CDC általános sajtóvonalát, és azt mondták, hogy náluk van a kérdéslistánk, és nem tudják, miért mondta a képviselő, hogy nem kapta meg a kérdéseket. Azt mondták, hogy a COVID válaszcsapatot tájékoztatni fogják, és hogy néhány napon belül jelentkezzünk.

Már 39 nap telt el azóta, hogy először kerestük meg, és még mindig nem kaptunk választ a kérdéseinkre.

A Johnson & Johnson szünetet tartott a vérrögökről szóló jelentések miatt

Április 15-én a The Defender arról számolt be, hogy egy egészséges 43 éves mississippi férfi órákkal azután kapott agyvérzést, hogy beoltották a J&J COVID vakcinájával. Brad Malagarie, hétgyermekes családapa nem sokkal dél után kapta meg a vakcinát, és a munkatársai az íróasztalánál találtak rá, nem reagáltak rá.

Szintén április 15-én a Cincinnati Enquirer arról számolt be, hogy az ohiói egészségügyi minisztérium figyelemmel kíséri a vizsgálatot, hogy mi okozhatta a Cincinnati Egyetem 21 éves diákjának hirtelen halálát múlt vasárnap, körülbelül egy nappal azután, hogy megkapta a J&J vakcinát.

Alicia Shoults, az állami egészségügyi minisztérium szóvivője elmondta, hogy a hivatal várja a Hamilton megyei halottkém jelentésének befejezését, és “ha szükséges”, a CDC további iránymutatását.

A két hír alig néhány nappal azután jelent meg, hogy a szövetségi egészségügyi tisztviselők szüneteltették a J&J vakcinát.

Amint arról a The Defender április 13-án beszámolt, a CDC és az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) a J&J COVID vakcina használatának ideiglenes, de azonnali leállítására szólított fel, amíg a hivatalok vizsgálják a vakcinának a potenciálisan veszélyes vérrögökkel való lehetséges kapcsolatát.

Közös közleményükben az ügynökségek közölték, hogy az immunizációs gyakorlatokkal foglalkozó tanácsadó bizottság (ACIP) felülvizsgálja a hat 18 és 48 év közötti nőről – akik közül egy meghalt – gyűjtött klinikai adatokat, akiknél vérrögök alakultak ki, miután megkapták a J&J egyadagos vakcináját.

Április 14-én az ACIP rendkívüli ülést tartott, hogy szavazzon arról, hogy feloldják-e a J&J vakcinára vonatkozó szünetet, vagy megváltoztatják-e a vakcina használatára vonatkozó ajánlásokat. Amint arról a The Defender beszámolt, az ACIP elhalasztotta a szavazást, és a vérrögökkel kapcsolatos adatok további elemzéséig meghosszabbította a szünetet. Az ACIP közölte, hogy egy hét és 10 nap között újra összeül a szavazásra.

Ugyanezen a napon a J&J két további vérrögös esetet tárt fel – az egyik egy 25 éves férfinál történt, aki egy klinikai vizsgálat során agyvérzést szenvedett, a másik pedig egy 59 éves nőnél mélyvénás trombózis.

A J&J sürgősségi felhasználási engedély iránti kérelmének februári felülvizsgálatakor az FDA eredetileg további felügyeletet sürgetett a véralvadási eseményekben az injekció beadása után tapasztalt enyhe “számszerű egyensúlyhiány” miatt. Akkor arra a következtetésre jutottak, hogy “nem áll rendelkezésre elegendő” adat az oltóanyaggal való “okozati összefüggés” megállapításához, és a gyógyszergyártó folytatta a vizsgálatot.

Amint arról a The Defender április 12-én beszámolt, a J&J COVID vakcina bevezetése nem volt zökkenőmentes. A hónap elején a vakcinagyártónak 15 millió adag vakcinát kellett kidobnia, miután azok egy nem engedélyezett baltimore-i gyártóüzemben az AstraZeneca vakcina összetevőivel szennyeződtek.

A vakcinagyártót emellett a vakcina szüneteltetését megelőzően a vakcinagyártó telephelyeinek leállítása, a COVID áttörési eseteiről szóló több jelentés, valamint a vezérigazgató 30 millió dolláros fizetéscsomagja miatti kritika is sújtotta, miközben a vállalat milliárdokat fizet ki az opioidjárványban játszott szerepe miatt.

A CDC és több állam is “áttörést” jelentő COVID-esetekről számolt be a teljesen beoltottak körében.

A teljesen beoltott emberek COVID megbetegedése, az úgynevezett “áttöréses” esetek továbbra is a hírekben szerepelnek.

A CDC “igazán jó forgatókönyvnek” nevezte, hogy tegnap 5800 COVID-esetről számolt be a teljesen beoltott emberek körében. Az 5800 esetből 396 esetben volt szükség kórházi kezelésre, és 74 ember meghalt – közölte a CDC.

A CDC azt mondta, hogy “szoros figyelemmel” követi az eseteket, de áttöréses esetekre lehet számítani. Tara Smith, az ohiói Kent Állami Egyetem Közegészségügyi Főiskolájának járványtani professzora az NBC Newsnak nyilatkozva elmondta:

“Ez egy nagyon jó forgatókönyv, még a közel 6000 áttöréses fertőzéssel együtt is. Ezek többsége enyhe tünetekkel vagy tünetmentesen zajlott. Pontosan ez az, amit reméltünk”.

Április 12-én a houstoni egészségügyi hivatal 142 olyan áttöréses COVID-esetről számolt be, amelyek január óta teljesen beoltott embereknél fordultak elő – írja az ABC 13 News. Az oltást kapók vagy két adag Moderna vagy Pfizer, vagy egy adag J&J oltóanyagot kaptak. A jelentés kizárta azokat, akik állítólag 45 nappal a második tervezett oltás időpontja előtt kapták el a vírust.

A houstoni egészségügyi hivatal szerint 10 000 teljesen beoltott emberre 2,46 pozitív eset jutott, és nem volt világos, hogy a pozitív tesztet elvégzők a COVID eredeti szálát vagy egy újabb változatát kapták-e el.

A múlt hónapban a The Defender beszámolt a Washingtonban, Floridában, Dél-Karolinában, Texasban, New Yorkban, Kaliforniában és Minnesotában történt áttöréses esetekről. Április 6-án a The Defender 246 áttörést jelentő michigani esetről számolt be, amelyek között három ember meghalt.

A Children’s Health Defense arra kér mindenkit, aki bármilyen oltóanyaggal kapcsolatban mellékhatást tapasztalt, hogy az alábbi három lépést követve tegyen bejelentést.

Írta:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük