A levegő vírusmentesítő kezelése nano részecskékkel

Az EPA (US Environmental Protection Agency, USA Környezetvédelmi Hivatala) Georgia és Tennessee államban engedélyezi, hogy a covid ellen kezelélésre kerüljön a LEVEGŐ, bár ennek egészségügyi kockázata van
A két állam megkapta az engedélyt, hogy vegyi anyagotkat szórjanak a levegőbe a kormányzati fenntartású épületekben, egészségügyi intézményekben, az élelmiszer előállítóknál és az államon belüli közlekedési eszközökben, az öltözőkben, WC-kben, előterekben, étkezőkben, ételkérszítő helyeken. Olyan vegyi anyagokat, amelyek asztmát és más súlyos betegséget okoznak.
A levegő vírusmentesítő kezelése Grignard Pure nevű aerosollal történne, belső terekben. Ez egy nano részecskéket tartalmazó termék. Az aktív alkotórésze a TEG (triethylene glycol). A TEG alkotórésze bizonyos PEG (polyethylene glycol) összetevőnek. Sürgős közegészségügyi vészhelyzetben egy éven át lehetőség nyílik az engedély alapján a sürgős és nem rutin jellegű tevékenységre.
Közismert tény, hogy a PEG megtalálható az mRNA alapú vakcinákban is, amelyeket a Pfizer és a Moderna fejlesztett ki és gyorsított eljárással az FDA engedélyezett is. A PEG összekapcsolató a kedvezőtlen immunválasszal az oltás során, amely életveszélyes anaphylaxiás sokkhoz is vezethet.
A lakosság kb 72 % PEG ellenes ellenanyaga. Ezek az emberek negatívan reagálnak, ha PEG-et tartalmazó anyaggal érintkeznek. A gyógyszerészek és a biotech cégek világosan látják ezt a problémát, amely különösen vonatkozik az mRNS Covid oltások beadása esetén, s amelynek a súlyos allergiás reakciókat okai lehetnek.
Ha látjuk a kapcsolatot a TEG és a PEG között, a TEG alapú nanorészecskék levegőbe juttatása az épületek fűtésrendszerén, a légkondiciónáláson keresztül, komoly kérdéseket vet fel. Azok, akik már érzékenyek a PEG-re, kaphatnak-e anaphylaxiás sokkot, ha belélegzik a TEG-et? Fordítva is feltehetjük a kérdést. Ha valaki kapcsolatba kerül a TEG-gel, akkor érzékennyé válik-e a PEG-re? Ha igen, akkor ennek az lehet a kockázata, hogy a PEG tartalmú mRNS-oltások beadásakor allergiás reakció jelentkezhet.
Az EPA véleménye szerint a Grignard Pure aerosol alkalmas arra, hogy a Covid-19 vírusrészek több mint 98 %-át elpusztítsa. Ez az anti Covid spray megoldás lehet erre a nagy kihívásra. Az EPA számára nincsen fontosabb, mint az amerikai lakosság egészsége és biztonsága. Ugyanakkor a sajtótájékoztatón megemlítésre sem került, hogy az arra érzékeny lakosság esetében a TEG irritálószerként működhet. A kanadai irányelvek alapján a gyerekek, terhesek és asztmások vagy egyéb súlyos betegek kerüljék el az anyaggal való érintkezést. Az amerikai kutatások szerint az anyaggal való érintkezés az asztmásoknál köhögést, légvételi problémákat válthat ki. Akik nem szenvednek asztmától, azok is szédülhetnek, szem irritáció léphet fel. Ezek mind a rövid távú hatások, amelyek csak súlyosabbak lehetnek folyamatos kitettség esetén. Nem egészen világos, hogy ha ilyen problémákat okoz az anyag, akkor a jelentések miért nem szólnak a légzőszervi mérgezés lehetőségéről. . Ennek oka az lehet, hogy a TEG toxikus tanulmányai a szájon és bőrön keresztüli hatást vizsgálták, nem a belégzésen keresztül történő érintkezést. Egy 2019-es tanulmány szerint patákányokat tettek ki TEG-et tartalmazó aerosol spray kezelésnek 2 héten keresztül, amely eredményeként az állatoknak légzőszervi problémái jelentkeztek és az orrüregekben jelentős fekélyesedés. Egerek esetében irritációt, májproblémákat, súlycsökkenést és megmagyarázhatatlan elhalálozást állapítottak meg.
Brazil kutatók véleménye szerint a nanorészecskék biokompatibilitását mindig csak in vitro vizsgálják, nem in vivo, vagyis az állatokban vagy emberekben. Ha nincsenek in vivo tanulmányok, akkor nem lehet megmondani, hogy hosszú távon hogyan hatnak a nanorészecskék a szervezetre. Különösen érdekes lehet a kérdés, hogy milyen a hatás, ha ezek a nanorészecskék a vérkeringésbe kerülnek. A felhasználás lehetőségének a határa a csillagos ég, de a tudósok ugyanakkor tisztában vannak a toxikus hatásokkal is, amelyek korlátot szabhatnak mégis.

A nanorészecskék a vérkeringéssel, nyirokkeringéssel eljutnak a szövetekhez, szervekhez, beleértve az agyat, a szívet, a majat, a vesét, a lépet, a csontvelőt és az idegrendszert. A kutatók úgy látják, hogy a nanorészecskék trombózist, also és felső légúti szervek betegségeit, idegrendszeri problémákat, agyvérzést és más komplikációkat is okozhatnak. Ne felejtsük el, hogy a nanorészecskék bekerülnak nemcsak a szervekbe, szövetekbe és sejtekbe, hanem a mitochondriába és a sejtmagba is. Drasztikusan megváltoztathatják a sejt anyagcseréjét, DNS elváltozásokat okozhatna és sejt halált.
Az 1950-es években a TEG-et már próbálták alkalmazni fertőtlenítésre, de ártalmassága miatt lekerült a listáról. Azóta fejlődött a technológia és visszatért az anyag.
Georgia és Tennessee állam után Nevada is bejelentette érdeklődését aziránt, hogy a lakosokat folyamatosan tegyék ki az anyaggal való érintkezésnek. Senki nem tanusít érdeklődést a TEG-PEG lehetséges keresztreakciójának, a nanorészecskék mérgező mennyiségben való felhalmozódásának a szervezetben.
Érdekes kérdés lehet, hogy az intézkedések mennyiben védik az amerikai lakosság egészségét és biztonságát. A legfrissebb információ szerint az iskolákban is elfogadták az aerosolos levegőkezelést.

Forrás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük