A média által keltett félelem elveszi az emberek racionális gondolkodását

KUBIK LÍVIA ÍRÁSA
RÖVID LESZEK:
A Covid- téma, részemről az utolsó bejegyzés, mert mindenki tegyen ùgy, ahogy jónak látja. De. Egy biztos, ennek a járványnak a politikai kezelése kizárólag pénzvezérelt.

Senkit nem érdekel az egészséged, azok között, akik a szabályokat hozzák. Ezt a gazdasági lufit így lehetett eldurrantani anélkül, hogy rögtön kinyíljon a bicska az emberek zsebében. Persze, humánusabb megoldás, mint ha háborút kreáltak volna a tőzsdei nagyhatalmak. Én kb. 2018 óta erre számítottam. Meglepő, hogy ezúttal a “történelem” nem ismételte meg magát. De ezzel a húzással kitűnő “bűnbak”-ot gyártottak, amire ujjal lehet mutogatni: ő covid-19, a hibás. Pl. hogy tönkrement a vállalkozásod, hogy munkanélküli lettél, hogy a helyi élelmiszer termelőt kiiktassák az élelmiszerláncból …, és hogy a felvett hiteledet a “moratórium” után sokszoros büntetőkamattal fizesd majd vissza, hogy az “Európai Jegybank” az ígéretével ellentétben megemelhesse az alapkamatot, és az országok által felvett ( csöpp hazánk is) hiteleket rajtad verhessék le adó- és áremelés formájában. Én közgazdász vagyok és statisztikus, ezek beszélnek belőlem. De közben látom azt is, hogy a média által keltett félelem elveszi az emberek racionális gondolkodását. Hogy kettéosztották a társadalmat: vírushívőkre és tagadókra. Ez az elnevezés is fel kellene tűnjön mindenkinek!
Ez lassan olyan megbélyegzéssé fajul, mint a rasszizmus, a….akármilyen -izmus! Én arra kérek mindenkit, csak egyet gondoljon végig: mit tettek az egészséged megőrzése érdekében a SZAKMAI szervezetek (orvostársadalom, politika, gazdasági hatalom)? Azt mondták el, hogy menj ki a levegőre, vagy szedjél D-vitamint, vagy hogy szeress mélységesen, vagy, hogy egyél szezonális élelmiszert a helyi termelőtől? Hogy ezekkel erősítsd az immunrendszeredet? Hogy így gyakorlatilag nem is leszel beteg?
Sajnos nem: azt mondták: fertőtleníts, viselj maszkot, maradj otthon, ne menj a szeretteidhez, nézd a tévét. És félj.
Nos akinek ez utóbbi a megfelelő, az nyugodtan maradjon a négy fal között, rettegjen és mutogasson ujjal a szupermarketben vásárolt, marokkói zöldbab felett, mert az borzasztó egészséges, hisz ott nincs vírus.
Aki meg rájött, hogy átverték, az változtasson az életén. Gyökeresen. Élj! Most figyelj arra, mit eszel, mit iszol, menj ki, hadd lásson a nap és szeress. A félelmet, gyűlöletet hagyd magad mögött! Köszönöm, hogy elolvastad./K.L.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük