A megnövekedett COVID – 19 halálozás és az oltások

Az oltás bevezetése óta számos szokatlan halálesetet jelentettek országszerte a gondozóotthonokban. Hivatalosan megtagadták az oltásokkal való bármilyen kapcsolatot, és ezeket mind a COVID – 19 új változatának elterjedésének bizonyítékának tekintik.

Az új Coronavirus-variáns mese, amelyet általában a mainstream média kínál, azt állítja, hogy a SARS – CoV – 2 következetesen önmagának egyre veszélyesebb iterációjává fejlődik. Ha ez igaz lenne, akkor a virológia, az immunológia és az epidemiológia évtizedeit a fejére fordítaná, és mindenesetre, amint látni fogjuk, a statisztikák nem támasztanak alá minden ilyen állítást.

Az úgynevezett brit változatot először 2020 szeptemberében fedezték fel. Négy különböző időszakot nézhetünk meg, hogy meg tudjuk-e figyelni annak hatását. Vizsgáljuk meg az állítólagos globális járvány kezdetétől az első kemény lezárás végéig tartó időszakot.

Az Egyesült Királyság állam 2020. május 10-ig 1 655 281 embert tesztelt . Ebből 210 500 úgynevezett esetet azonosítottak (pozitív teszt eredmény). Ez 98 799 COVID – 19 kórházi felvételt eredményezett. 32 960 COVID – 19 halálesetet követeltek ugyanebben az időszakban.

Ezért a COVID – 19 állítólagos „esetét” feltáró teszt százalékos esélye 12,7% volt. A kórházi kezeléshez vezető “esetek” egyikének állítólagos esélye 46,9% volt, a megerősített “eset” halálozás kockázata (Case Fatality Rate – CFR) megdöbbentő és őszintén szólva hihetetlen, 15,6%.

Ezután figyelembe vehetjük a 2020. május 11-től 2020. szeptember 30-ig tartó időszakot. A nyári hónapokban azt várhatnánk, hogy bármely légúti betegség nyers száma sokkal alacsonyabb lesz. Ez az időszak eljutott oda, hogy az új “aggodalomra okot adó változatok” jól megalapozottak voltak.

20 738 550 vizsgálatot végeztek, ami 235 334 esetet és 43 926 kórházi kezelést eredményezett. Összesen 9046 ember halt meg ebben az időszakban. A teszt százalékos esélye 1,1% volt, 18,7% az esély a későbbi kórházi kezelésre. A CFR 3,8% -ra csökkent.

Most nézzük meg az új variánsaktivitás időszakát a vakcina bevezetésének kezdetéig. Amint a tél felé tartottunk, a betegség fertőzésének és súlyosságának általános növekedésére számíthatunk.

2020. október 1. és december 9. között 21 218 805 vizsgálatot hajtottak végre, és 1 315 529 esetet találtak. Ebből 92 999 ember került kórházba és 21 674 halt meg. Az esetfelfedezés aránya 6,2%, a kórházi ápolás aránya 7,1% és a CFR 1,6% volt.

Növekedett a pozitív teszt esélye, ami sokkal fertőzőbb COVID – 19 variánsra utal, mint a nyár folyamán. A SARS – CoV – 2 új változatai azonban csaknem hétszer kevésbé fertőzőek voltak, mint a kezdeti tavaszi járvány során megfigyeltek. A kórházi kezelés esélye alacsonyabb volt, ráadásul kevesebb mint fele olyan halálos, mint a nyári változatok, és közel tízszer kevésbé halálos, mint a tavaszi változatok.

Az adatok azt mutatják, hogy a 2020 őszén felfedezett új változatok kevésbé fertőzőek és kevésbé halálosak voltak, mint a kezdeti tavaszi járvány során tapasztalt változatok. Különösen fertőzőbbek voltak, mint a nyár folyamán fennmaradt, de sokkal kevésbé veszélyes változatok.

Végül nézzük meg a vakcina bevezetése óta eltelt időszakot. 2020. december 10. és 2021. január 31. között 25 982 406 teszt volt, amelyek során 1 995 048 esetet fedeztek fel. Ez 154 019 kórházi kezeléshez és 42 038 úgynevezett COVID – 19 halálhoz vezetett.

Az esetek aránya 6,2% -ról 7,6% -ra emelkedett, folytatva az új elterjedt változatokkal az átvitel növekedésének tendenciáját, bár jóval alacsonyabb maradt, mint tavasszal. Még furcsa módon a kórházi kezelés 7,7% -ra nőtt, a CFR pedig 1,6% -ról 2,1% -ra ugrott.

Egyesült Királyság kormánya - Napi COVID-19 halandóságEgyesült Királyság kormánya – Napi COVID-19 halandóság

Ezeket az adatokat egy új változat szempontjából nagyon nehéz összehangolni . Októberben, novemberben és december elején az új változatok megnövekedett átviteli sebességet eredményeztek, de a kórházi kezelés és a halálozás aránya lényegesen alacsonyabb volt. A betegség kockázati tendenciája tovább csökkent , még a korábbi nyári változatokhoz képest is.

A vakcina bevezetése során, annak ellenére, hogy a december elején folyamatosan csökkent a halálozási arány, az új COVID – 19 variánsok hirtelen megváltoztatták a viselkedést. A kórházi ellátás aránya több mint 8% -kal nőtt, a halálozási kockázat pedig több mint 31% -kal emelkedett.

A zordabb téli körülmények várhatóan több kórházi kezelést és halálesetet jelentenek, de nem változtatják meg alapvetően az ebből eredő betegség jellemzőit. A vakcina bevezetése során valamilyen más tényezőnek működnie kellett.

Kevésbé halálos

A vírusok hatékony paraziták; nincs evolúciós előny számukra, hogy megölik a gazdáikat. Következésképpen a vírusvariánsok új domináns törzsekhez vezetnek, amelyek több gazdát megfertőznek, miközben kevesebbet ölnek meg. A több halálos változat kevésbé hajlandó elveszíteni. Ezért a koronavírus valamilyen formája a közönséges megfázás körülbelül 30% -át teszi ki .

A vakcina bevezetéséig a letalitás csökkenése egyértelműen meghatározható a statisztikákban. Tehát honnan származik minden félelem és riadalom a britek, brazilok, dél-afrikai országok, Kent miatt, és ki tudja még hány változat ?

Ismét az Egyesült Királyság kormánya támaszkodott a londoni Imperial College (ICL) preferált szakértőire új riasztási változatukhoz . Az ICL egy újabb számítógépes szimulációval állt elő, amely félelmetes jóslatokat mutatott be a B.1.1.7 ” globális törzsváltozattal” kapcsolatban .

Az ICL szerint a B.1.1.7 (N501Y) alváltozata akár 70% -kal is jobban átvihető. Ismét tévedtek, vagy a szokásos módon, de az Új és Új Légzőszervi Vírusokkal Foglalkozó Tanácsadó Csoport (NERVTAG) az ICL „tudományát” használta , hogy bizonyos legitimitást nyújtson a kormányok azon állításának, hogy a COVID – 19 járvány még mindig tombol.

Az ICL és a NERVTAG az N501Y-t jelölte meg az aggodalom variánsaként (VoC) . A pánik közepette néhányan észrevették, hogy nincs bizonyíték arra, hogy ezek az ijesztő változatok további kockázatot jelentenének.

Írásban az újonnan felfedezett brit változata decemberben , orvosokat Johns Hopkins Medical Center kifejtette, hogy miért nem volt ok a pánikra:

A vírusok mutációi … nem újszerűek és nem váratlanok … Ezt a fajta törzset Anglia délkeleti részén fedezték fel 2020 szeptemberében. Decemberben a koronavírus leggyakoribb verziójává vált, ami az új COVID 60 százalékát teszi ki – 19 eset … Nem látunk arra utaló jeleket, hogy az új törzs virulensebb vagy veszélyesebb lenne a súlyosabb COVID – 19 betegség okozása szempontjából .

Michael Yeadon professzor azt is megfigyelte, hogy a SARS – CoV – 2 variánsaiból eredő nagyobb kockázat fogalma nem vette figyelembe a meglévő emberi immunitást . Még akkor is, ha egy változat könnyebben elterjed, ezt csak a folyamatosan csökkenő potenciális gazdaszervezetek között teheti meg.

Ezenkívül a SARS – CoV – 2 genom óriási az állítólag annyira halálos apró genetikai variációkhoz képest. A kaliforniai tudósok nemrégiben végzett, a T-sejtek immunitásával kapcsolatos vizsgálata megmutatta, hogyan képes az emberi immunrendszer alkalmazkodni az új SARS – CoV – 2 variánsokhoz. A tudósok megállapították:

A vírus sok szempontból történő megtámadásával a szervezet rendelkezik eszközökkel a különböző SARS – CoV – 2 variánsok potenciális felismerésére .

Az emberi immunrendszer általában megvédi magát az egész vírus ellen , nem csak egy specifikus genetikai komponens ellen. Ezt úgy teszi meg, hogy a teljes vírust az alkotó nukleotid szekvenciákra bontja. Felkészülve arra, hogy ellenálljon ezeknek a genetikai jeleknek, nem tévesztheti meg egyetlen spike protein egyetlen kisebb genetikai mutációja sem. Yeadon professzor kijelentette:

Az, ami az életmentés nevében történik, egyszerűen nem állja meg a tudományos ellenőrzést.

Nehéz megérteni, hogy az ICL szakértői hogyan nem tudták ezt megoldani maguknak. Az ICL csapatát Prof. Erik Volz vezette. Ugyanúgy, ahogy tavasszal kiadták vadul pontatlan COVID – 19 modelljeiket, azonnal megkezdték az állításukat, miszerint az új változat akár 70% -kal is jobban átterjedhető.

A 70% -kal megnövelt átviteli igény az N501Y és A222V modellek összehasonlításából származik. Volv a COVID – 19 Genomics UK (COG-UK) konzorciumnak nyilatkozva arról, hogyan működnek ezek a modellek :

[A] modell illeszkedése nem különösebben jó … sok outlier van korán, és sok outlier van elég későn … nem gondolnánk, hogy ebben az esetben szükségszerűen logisztikai növekedési modell megfelelő.

Ezután Volz és az ICL csapata egy “nem különösebben jó” modellt használt az összehasonlításhoz, hozzátéve, hogy szimulációiknak “nagyon zajos mintavétellel” kellett működniük Volz rámutatott, hogy az adatok korlátozottak és a nem megfelelő adatkészletek hiányosak. Szerinte még túl korai lenne pontosan megmondani, mi lehet az N501Y hatása.

Mindez nem akadályozta meg az Egyesült Királyság miniszterelnökét abban, hogy az ICL “nem különösebben jó” tudományát arra használja fel, hogy az új változatok akár 70% -kal is jobban átvihetők legyenek.

A média táplálkozási őrjöngése következett, a változatok egyre növekvő listájával. Talán ezen felbátorodva Boris Johnson azt mondta, hogy az új változatok is 30% -kal halálosabbak. Még a mainstream média is beszámolt a tudományos kifogásokról . A NERVTAG lépett a miniszterelnök védelmére.

Míg a NERVTAG elnöke, Prof. Peter Horby elismerte, hogy nincsenek adatok Johnson állításának alátámasztására, és hogy annak a kockázata, hogy igaza van, “nagyon-nagyon kicsi” , furcsa védelmet kínált Boris nevében.

Horby feltételezte, hogy ha a kormány nem tett volna alaptalan követelést, amely később valamilyen csodálatos esély szerint igaznak bizonyult, titkolózással vádolhatták őket .

E felfoghatatlan érv ellenére a legalapvetőbb epidemiológiai szinten az új változat narratíva téves volt. A statisztikák igazolják. Azt is mutatják, hogy a halálozás hirtelen növekedése, amely pontosan korrelál a COVID – 19 vakcina bevezetésével, nem magyarázható egyszerűen új változatok hibáztatásával .

 

Bővebben ucloumn.org: 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük