A milliárdosok gyarapodnak, a szegénység jelentősen növekszik a bezárások miatt

 

 

A milliárdosok gyarapodnak, mivel a szegénység jelentősen növekszik a COVID bezárási politikája miatt

A milliárdos nyereség finanszírozhatta a szövetségi kormány legutóbbi 1,9 billió dolláros ösztönző csomagjában a dolgozó családok számára nyújtott összes segítséget, “miközben az ország leggazdagabb háztartásai nem maradtak rosszabb helyzetben, mint korábban voltak”.
Kiemelt kép

2021. február 3. ( LifeSiteNews ) – Két múlt héten közzétett jelentés dokumentálja a világ leggazdagabb emberei között tapasztalható drámai módon növekvő különbségeket és a kormányok COVID-19 politikája miatt a szegénységben élő családok növekvő számát.

jelentés az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) megállapította, hogy „8,8 százaléka a globális munkaidő elveszett képest a negyedik negyedévben 2019 azonos 255 millió teljes munkaidős állást.” Ez azzal egyenértékű, hogy „körülbelül négyszer nagyobb a munkahelyek elvesztése, mint a 2009-es pénzügyi világválság idején”.

Ezenkívül a 2020-ban elvesztett globális munkajövedelem „becslések szerint 8,3 százalékkal csökkent, ami 3,7 billió USD-t tesz ki”, beleértve az amerikai munkavállalók legnagyobb arányát, 10,3% -ot, a legkevesebbet Ázsiában és Csendes-óceán 6,6% -on.

Az Oxfam International „ Az egyenlőtlenségi vírus ” címmel közzétett egy jelentést is, amely összefoglalja, hogy „az emberek százmilliói kényszerülnek szegénységbe, miközben a leggazdagabbak – magánszemélyek és vállalatok – jó része virágzik” a COVID-19 politikájának eredményeként. az egész világ kormányai.

“A milliárdos vagyon mindössze kilenc hónap alatt tért vissza a világjárvány előtti csúcsra, míg a világ legszegényebb embereinek felépülése több mint egy évtizedet vehet igénybe” – írta a szervezet.

“A hatás mélyreható lesz” – mondta Kristalina Georgieva, az IMF ügyvezető igazgatója. “A növekvő egyenlőtlenség gazdasági és társadalmi felforduláshoz vezet: a 2020-as években elveszett generáció, amelynek utóhatásai az elkövetkező évtizedekben is érzékelhetők lesznek.”

Az Oxfam, egy baloldali beállítottságú szervezet, amelynek feladata az „egyenlőtlenségek elleni küzdelem a szegénység és az igazságtalanság megszüntetése érdekében”, 79 ország 295 közgazdászának felmérésére alapozta eredményeit, ahol „a válaszadók 87% -a arra számított, hogy országukban a jövedelmi egyenlőtlenség vagy növekedni fog vagy a pandémia következtében erősen megnő. ”

Forbes szerint az olyan milliárdosok számára, mint a Facebook Mark Zuckerberg és az Amazon Jeff Bezos, a járványzárra vonatkozó politikák kecsegtették szerencséjüket, kollektív nettó vagyonuk „1.1 billió dollárral nőtt az elmúlt tíz hónapban”.

Ez a fejlemény szöges ellentétben áll a helyi tulajdonban lévő kisvállalkozásokat sújtó pusztítással, amely hatalmas anyagi kárt okoz a középosztálynak.

Ennek a különbségnek a perspektívája érdekében a Forbes Tommy Beer kifejtette, hogy ezek a milliárdos nyereségek finanszírozhatták a szövetségi kormány legutóbbi, 1900000000000 dolláros ösztönző csomagjában a dolgozó családok számára nyújtott összes megkönnyebbülést, „miközben a nemzet leggazdagabb háztartásai sem voltak rosszabb helyzetben, mint korábban voltak. ”A kormány zárolási politikája tavaly márciusban kezdődött.

Forrás

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük