A “NAGY VISSZAÁLLÍTÁS” ÉS A TRANSZHUMANIZMUS UTÓPIÁJA

2020. december 4. – A terv meghiúsul az alapjául szolgáló emberi adottságok miatt.

írta Edgar L. Gärtner

Edgar L.

Mit kell érteni a „Nagy visszaállítás” alatt, itt nem kell elmagyarázni. Kísérlet a nyugati iparosodott országoknak a kínai modell szerint történő megtervezésére. Ez nem összeesküvés-elmélet.

A mérnök, Klaus Schwab, a Davosban megrendezett „Világgazdasági Fórum (WEF)” évente megrendezett milliárdosok és hírességek találkozójának alapítója és szellemi rektora könyvekben, cikkekben és videofilmekben nyíltan bemutatta, amit ő és vendégei gondolnak. Szeretné felhasználni a Covid járványban (valójában endémiában) kialakult félelem légkörét a “fenntarthatóság” céljainak elérésére világszerte, amint azt a “Covid-19: A nagy változás” című könyvében kifejti, amelyet Thierry Malleret. Az „egyenlőség” és a „tisztesség” érvényesítése.

Klaus Schwab és társszerzője, Thierry Malleret szerint a világ olyan alapvető felfordulás előtt áll, amelyet csak Jézus Krisztus megtestesülésével lehet összehasonlítani. Van egy világ „Corona előtt” (Kr. E.) És egy világ „Corona után” (Kr. E.) Egy „új normálissal”. Ezt jellemzi egyebek mellett a föld minden lakójának növekvő egymásrautaltsága a dolgok internetén keresztül, valamint az exponenciális vírus meglepő sebessége a “forró pontokban” és ezzel összefüggésben a társadalmi kockázatok összetett összefonódása, hanem a globalizáció részleges csökkentése az ellátási láncok lerövidülése révén, ideértve az USA és Kína közötti növekvő függetlenítést, az automatizáció felgyorsulását, az emberek fokozott felügyeletét és ellenőrzését (távvezérlés értelmében), a jóléti állam növekvő vonzereje és az ellenőrizetlen bevándorlástól való növekvő félelem. Ez megteremti a lehetőséget arra, hogy az egész világgazdaságot összehangolják „a globális közös javak igényeivel”.

A szerzők itt “megvilágosodottak” szerepében látják magukat, akik utat mutatnak az embereknek a fenntartható igazságosság új világrendjéhez. Bár nincs bizonyíték arra, hogy a Covid-19 összességében veszélyesebb lenne, mint egy mérsékelt influenzajárvány, a szerzők úgy vélik, hogy nincs alternatíva a gazdaság ideiglenes leállításának (bezárás), és feltételezik, hogy a világ ezt továbbra is akár 24 hónapig a SARS-CoV2 vírussal kell megküzdenie, és számos vállalat félreért. A megújult gazdasági fellendülés csak akkor lehetséges, ha a vírust legyőzték. Az új vírus elleni védőoltás előtt elképzelhetetlen a “normális állapotba” való visszatérés.

A Covid-19 valószínűleg a piaci piaci fetisizmussal vezeti be a neoliberalizmus halálát – írják Klaus Schwab és Thierry Malleret. Különösen azért, mert az olyan országokat, mint az USA és Nagy-Britannia, amelyek a legegyértelműbben a neoliberalizmusra támaszkodtak, ez érinti leginkább. Akkor mi a helyzet a szocialista által irányított országokkal, mint Franciaország és Spanyolország? Ketten elismerik, hogy a koronajárvány növeli a társadalmi egyenlőtlenséget és ezáltal a társadalmi nyugtalanság kockázatát. Ezért jó dolog, hogy a kormányok most elhatárolódnak Margaret Thatcher megközelítésétől, és a fenntartható piacok aktív formálása felé mozognak.

Mivel magam sem támogatom a társadalmi szerződés elméletét, kihagyom azt, amit a szerzők állítólag szükséges újradefiniálásáról írnak. Mindenesetre a forradalom elkerülése érdekében újra kell indítani („Nagy visszaállítás”). “Arról szól, hogy a világ kevésbé megosztottá, kevésbé szennyezővé, kevésbé pusztítóvá, befogadóbbá, igazságosabbá és igazságosabbá váljon …” – írja Schwab és Malleret. Ezért népszerűsítik az EU „zöld üzletét” és egy (feudális-kommunista) „érdekeltek kapitalizmusát”, és örömmel veszik tudomásul, hogy 2020 júniusában a BP olajcég összesen 17,5 milliárd dollárnyi eszközt írt le, felkészülve a „Zöld” jövő. A történelem azonban azt tanítja, hogy a járványok általában szolidarizálódáshoz, valamint a nemzetekhez és kis csoportokhoz való kivonuláshoz vezetnek – figyelmeztetnek a szerzők.

“Elhagyjuk az üzlet és az élet minden eddig megszokott formáját, az elkövetkező 30 évben” – mondta a gyermektelen szülő, Angela Merkel a WEF legutóbbi, Davos-i találkozóján. Elvtársa, Wolfgang Schäuble Bundestag-elnök 2020 nyarán kijelentette: „A koronai válság nagyszerű lehetőség. A változásokkal szembeni ellenállás válság idején kissebb. Most már kezelhetjük a gazdasági és pénzügyi uniót, amelyet politikailag még nem érhetttünk el … ”

Ursula von der Leyen, az EU Bizottságának elnöke ugyanezt  fújta a WEF-hez intézett beszédében, amikor a Covid-19-et nagy lehetőségként mutatta be a globális éghajlat- és digitalizálási politika gyorsabb végrehajtására. Tehát nem más, mint egy összeesküvés-elmélet, amely azt állítja, hogy a vállalatvezetők, milliárdosok, hivatásos politikusok, az ENSZ szervezeteinek vezető tisztségviselői és az úgynevezett nem kormányzati szervezetek (NGO-k) képviselőinek önmagát kikiáltó globális elitje érintett, a koronaválság a világrendszer átalakulásának felgyorsítása abban az értelemben, hogy felhasználják az ENSZ Közgyűlése által a globális kormányzás révén elfogadott 2030-as menetrendet. Magától értetődik, hogy itt az első pillantásra csak ártalmatlan „jó” célokról van szó.

Amint Klaus Schwab négy évvel ezelőtt megjelent „A negyedik ipari forradalom” című könyvében rámutatott, hogy az árukat és szolgáltatásokat néhány éven belül már nem szabad megvásárolni, hanem csak  bérelni. A teljes felügyelet elavultá teszi az ingatlan fogalmát. A magán- és a társadalmi életet mindenütt jelenlévő mesterséges intelligencia (AI) algoritmusok szabályozzák majd. Az emberek túlnyomó többsége számára nem lesz többé magánélet. A mozgás szabadsága csak az oltottak számára. Az erekben lévő apró robotok (nano-botok) állítólag gyógyítják a betegségeket. A kórházak akkor feleslegesek lennének. Az emberi intelligencia határait az agyba beültetett chipekkel kell leküzdeni.

Röviden: A WEF “felvilágosultjainak” nem kevesebb terve van, mint Istent játszani.

Eddig azonban minden próbálkozás káoszban végződött. Ennek általános tankönyvpéldája a Bábel tornyának bibliai története. Az emberek nemcsak egydimenziós, lélektelen testek vagy tiszta racionális lények, hanem Nyugaton inkább háromszoros, transzcendenciára képes lényekként, azaz szellem, halhatatlan lélek és test egységeként definiálják őket. A transzhumanizmus ideológiája mögött valójában az a vágy áll, hogy a különböző vallásokban és kultúrákban gyökerező embereket történelem nélküli pálcikává alakítsák át, vagyis “megszüntessék az embert” (CS Lewis, 1943). Az emberek meghaladják a túllépést, szinte korlátlanul manipulálhatók,

Aki önként visel arcmaszkot, vagy megengedi, hogy mRNS-vakcinával oltsák be, elvileg bizonyságot tesz arról,, hogy a lelke már nem tartozik többé hozzá. A kérdés azonban az, hogy a “megvilágosodottak” meddig képesek birtokba venni az emberek lelkét. Mert az ember szomjazik az értelemre. Az AI alapvetően nem képes megválaszolni az élet értelmével kapcsolatos kérdést.

Ennek fényében az a szerep, amelyet a Davos-elit az AI-nek tulajdonít, veszélyes gyerekességnek tűnik. Az intelligencia különböző formái léteznek. Eddig csak az analitikai intelligenciát lehetett szimulálni az AI-vel. Az érzelmi intelligencia más logikát követ. Az AI módszerei teljesen kudarcot vallanak, amikor az emberi egyénitudata belép a játékba, mivel  nagyrészt még nem világos, mi a tudat és hogyan keletkezik. Marc Rameaux, a vezető francia statisztikus és adattudós a tudatban mindenekelőtt azt a képességet látja, hogy villámgyorsan döntsön a különböző kondicionáló és érvelési logikák között, vagyis “a dobozon kívül” gondolkodjon.

Az AI viszont nem képes átlépni a különböző összefüggések közötti korlátokat. Így érthetővé válik, miért nem akar olyan sok ember a jelenlegi koronajárványban vagy a látszólag közelgő éghajlati válságban követni azoknak a látszólag ésszerű érveit, akik már rég eladták a lelküket. És az ember megérti azt is, hogy a Kínai Kommunista Párt káderei miért küzdenek annyira az alattvalók különféle vallási meggyőződéseivel.

Hosszú történetet rövidítve: az állítólag harmonikus új világrend propagandistáinak nem sikerül megváltoztatniuk az ellentmondásos, transzcendens emberi természetet. Újra és újra ellenállásba ütköznek a gyökérzet elhagyása és az emberek sorba állítása. Ezért minden kísérletnek egy új szinkronizáláson alapuló világrend létrehozására káosznak kell lennie.

*****

Köszönjük a közzététel engedélyét.

Edgar Ludwig Gärtner, 1949-ben született Magdlosban (ma Flieden), Fulda körzetében. Elektromos oktatás, oktatás katolikus bentlakásos iskolában. Igazgatója, Pius B. monsignor a jezsuita Teilhard de Chardin vitatott evolúcióelméletét (“ortogenezisét”) képviselte. Hidrobiológiát és politológiát tanult Frankfurt am Main és Aix-Marseille / Franciaország egyetemeken. Fokozat: Diplôme d’Etudes Approfondies (DEA) és Ecologie appliquée. Az 1980-as években állandó munkatársa volt a „Science & Vie” tudományos lapnak (Párizs). Oktatási és kutatási feladatok a Münster / Westphalia Egyetemen és a Kasseli Egyetemen. 1989-től az ökológiai üzleti információs szolgáltatás társalapítója és felelős szerkesztője Frankfurt am Mainban. Szabadúszó szerkesztő és tanácsadó 1993 óta. Mint ilyen, 1996-ig egy természetvédelmi magazin főszerkesztője. 2007 végéig a Környezetvédelmi Fórum vezetője az Új Európa Központban (CNE) Brüsszelben. Szerzőként és stratégiai tanácsadóként aktív Németországban és Dél-Franciaországban. Az Európai Klíma- és Energiaintézet eV (EIKE) tanácsadó testületének tagja, a Német Nyelv Egyesület (VDS) tagja e. V. és a Friedrich August von Hayek Társaság eV Honlapjára: gaertner-online.de

*****

Megjegyzés: A cikkek tartalma nem feltétlenül tükrözi a németországi Ludwig von Mises Intézet véleményét.

Fotók: Adobe Stock / gaertner-online.de
Forrás:

Brüsszelben nyilvánosságra hozták a nagy újraindítás tervet ennek a következménye volt lehető legnagyobb pánik keltés és ez kiderült.
Minden kormány ugyanabból a kottából játszott. A félelmen keresztül meggyilkolt emberekért az ellátatlan emberek életért a felelősöknek meg kell bűnhődniük.
Nincs már miről beszélni azt mondja el a jóember hogy a valódi tudományos intézetek szakértői mindenben cáfolják a kormányok által megfizetett médiát és kvázi szakértőket. Mindezt Brüsszelből jelentette az Investigation Discovery tudósítója.
Video:
https://www.facebook.com/100006993797894/videos/2845324639043968

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük