A Pfizer “változatspecifikus” oltóanyagok gyártására irányuló terve több változathoz vezet, figyelmeztetnek a szakértők

A Pfizer “változatspecifikus” oltóanyagok gyártására irányuló terve több változathoz vezet, figyelmeztetnek a szakértők

Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója a Fox Newsnak elmondta, hogy a vállalatnak van egy olyan rendszere, amely 95 napon belül visszafordítja a variáns-specifikus oltást arra az esetre, ha egy vakcinával szemben ellenálló COVID-törzs jelenne meg, de szakértők arra figyelmeztetnek, hogy ez a stratégia visszafelé sülhet el.

Szerző:

 

 

Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója kedden a Fox Newsnak elmondta, hogy a vállalat úgy véli, hogy egy nap valószínűleg megjelenik egy COVID vakcinával szemben ellenálló változat, de a vállalatnak van egy olyan rendszere, amely 95 napon belül meg tudja változtatni a változatspecifikus oltást, ha ez bekövetkezik.

“Minden egyes alkalommal, amikor egy variáns megjelenik a világban, a tudósaink kezükbe veszik a dolgot” – mondta Bourla. “És azt kutatják, hogy ez a variáns kikerülhet-e a vakcinánk védelméből.”

Bourla elmondta, hogy a Pfizer még nem azonosított olyan változatokat, amelyek elkerülhetnék a vakcinát. Ez a kijelentés azonban ellentmond a Centers for Disease Control and Prevention (CDC) számos tanulmányának, amelyek a Delta-változat elleni immunitás csökkenését mutatják.

A Pfizer és a Biden-kormány a CDC tanulmányaira hivatkozott, amikor harmadik emlékeztető adagot követelt az immunhiányos és az általános lakosság számára.

Bourla elmondta, hogy a Pfizer a felfedezéstől számított három hónapon belül elő tudja állítani a vakcina új változatát egy-egy variáns ellen.

“Olyan folyamatot építettünk ki, hogy attól a naptól számított 95 napon belül, amikor egy variánst aggályosnak minősítünk, képesek leszünk egy, az adott variáns ellen szabott vakcinát készíteni” – mondta Bourla.

A közegészségügyi tisztviselők már hónapok óta azt mondják, hogy az Egyesült Államokban és a külföldi lakosság körében végzett általános védőoltás csökkentené a vírus további mutációjának és a vakcinák kijátszásának lehetőségét.

MEGRENDELJEN MÉG MA: F. Kennedy új könyve – “Az igazi Anthony Fauci

Dr. Rochelle Walensky, a CDC igazgatója egy július 27-i sajtótájékoztatón elmondta, hogy a nagy aggodalom az, hogy a következő variáns, amely megjelenhet – csak néhány mutációval odébb – potenciálisan kikerülheti a vakcinákat.

Az Egyesült Királyság kormányának tanácsadó testülete, a Vészhelyzetekkel foglalkozó Tudományos Tanácsadó Csoport szerint a vírus nagyobb arányú terjedése és átadása “több lehetőséget teremt új változatok megjelenésére“.

Más szakértők azonban azt állítják, hogy az általános védőoltás az, ami olyan, nagymértékben fertőző menekülő mutánsokat hoz létre, amelyek képesek kikerülni a vakcinákat és fertőzésnek kitenni a nem beoltottakat.

Dr. Peter McCullough, belgyógyász, szív- és érrendszeri betegségek és klinikai lipidológia szakorvos, egy nemrégiben sugárzott podcastban elmondta: “Egyértelműen vannak olyan információforrások, amelyek arra utalnak, hogy amint elkezdjük az oltást, és a lakosság több mint 25%-át beoltjuk, lehetővé tesszük, hogy a háttérben lévő egyik variáns megjelenjen, mert az ellenálló a vakcinával szemben.”.

“Ennek [az elméletnek] van értelme” – mondta McCullough. “Csakúgy, mint egy antibiotikummal, ha egyszer elérünk egy bizonyos százalékos lefedettséget egy antibiotikummal, akkor engedjük, hogy a rezisztens baktérium előretörjön.”

McCullough kifejtette:

“Ha fél évvel ezelőtt visszamennénk az időben, akkor körülbelül 14 vagy annál több törzs volt az Egyesült Államokban – mind viszonylag kis arányban. Volt brit, brazil, és egyébként mindig volt egy kis Delta is – ez mindig a háttérben volt. És volt egy nagyszerű tanulmány Niessen és kollégái által Bostonból és Rochester Minnesotából – több mint egymillió szekvenált minta. Megvizsgálták az oltási arányokat mindenütt, és a variánsok arányát, és arra a következtetésre jutottak, hogy ha a lakosság több mint 25%-a be van oltva, akkor egy domináns törzs előretörését ösztönözzük.

“Bizonyos értelemben egy szuperdomináns törzset hoztunk létre, egy szuperdomináns törzset ösztönöztünk”, bár McCullough megjegyezte, hogy a tudomány kimutatta, hogy a Delta-változat enyhébb.

Egy interjúban az “RFK, Jr. The Defender Podcast” című interjúban McCullough a The Lancet című folyóiratban augusztus 10-én megjelent tanulmányt idézte, amely kimutatta, hogy a COVID ellen beoltott emberek fogékonyabbak a Delta-változatra.

McCullough szerint a tanulmány szerzői a vietnami Ho Si Minh-városban, egy kórházi zárlatban, szigorúan ellenőrzött körülmények között mutatták ki a vakcina széles körű meghibásodását és átadását.

Geert Vanden Bossche virológus és vakcinológus, aki a GSK Biologicals, a Novartis Vaccines, a Solvay Biologicals, a Bill & Melinda GatesAlapítvány globális egészségügyi felfedező csoportja Seattle-ben és a GAVI, a Globális Szövetség az Oltásokért és Immunizációért (The Global Alliance for Vaccines and Immunization) Genfben dolgozott.

Egy augusztus 12-i cikkében Vanden Bossche azt mondta, hogy az egyetemes tömeges vakcinázás a magas fertőzőképességű, semlegesítő menekülő mutánsok domináns szaporodását fogja elősegíteni, és a természetes úton szerzett – vagy a vakcinával semlegesítő antitestek – már nem fognak védelmet nyújtani az immunizált egyéneknek, míg a magas fertőző nyomás továbbra is elnyomja a nem beoltottak veleszületett immunvédelmi rendszerét.

Az űrlap alja

“Ez azt jelenti, hogy az oltási lefedettségi arányok minden további növekedése tovább fog hozzájárulni ahhoz, hogy a vírus rezisztenciára kényszerüljön a semlegesítő, S-specifikus Abs [antitestek] ellen. A megnövekedett vírusfertőzőképesség a vírusellenes immunitással szembeni kitéréssel együtt elkerülhetetlenül az emberi egészség és az emberi életek további áldozatait fogja követelni” – mondta Vanden Bossche.

Vanden Bossche még márciusban azt mondta:

“Kétségtelen, hogy a folyamatos tömeges oltási kampányok lehetővé teszik, hogy új, fertőzőbb vírusváltozatok váljanak egyre dominánsabbá, és végül az új esetek számának drámai emelkedését eredményezzék a fokozott oltási lefedettség ellenére. Az sem lehet kétséges, hogy ez a helyzet hamarosan a keringő változatok teljes rezisztenciájához vezet a jelenlegi vakcinákkal szemben.”

Vanden Bossche szerint a vírusra gyakorolt zárlatok és extrém szelekciós nyomás, valamint a globális tömeges vakcinázás kombinációja rövid távon csökkentheti a megbetegedések, kórházi kezelések és halálesetek számát, de végső soron még több menekülő mutáns létrehozását idézné elő.

Ez arra készteti majd a vakcinagyártó cégeket, hogy tovább finomítsák a vakcinákat, ami tovább növeli a szelekciós nyomást, és egyre több fertőző és potenciálisan halálos változatot hoz létre – tette hozzá.

Dr. Robert Malone, az mRNS- és DNS-vakcinák feltalálója, az RNS-technológiák világméretű szakértője és a Harvardon végzett orvos szerint még ha a vakcinák teljes felvétele és teljes maszkolása meg is történne, a CDC adatai világossá teszik, hogy a legjobb esetben is csak lassítani tudjuk a Delta terjedését, de megállítani nem.

Malone, aki úgy véli, hogy a halálozás és a rokkantság még mindig indokolja az oltást a magas kockázatú populációkban, Vanden Bossche elméletét vallja, miszerint a folyamatos tömeges oltási kampányok új, fertőzőbb vírusváltozatokat tesznek lehetővé.

“Geert Vanden Bossche – most már egyetértek vele” – mondta Malone, “hogy tényleg nem kellene általános védőoltást végeznünk, mert csak menekülő mutánsokat fogunk generálni”.

Öt CDC-tanulmány a Delta-változattal szembeni oltási immunitás csökkenését mutatja

A CDC által augusztus 24-én közzétett két tanulmány kimutatta, hogy a teljesen beoltott amerikaiak COVID elleni immunitása csökken, mivel a Delta-változat jelenleg az amerikai COVID-esetek 98,8%-át teszi ki.

Egy tanulmány szerint a vakcina hatékonysága az egészségügyi dolgozók körében közel 30 százalékponttal csökkent azóta, hogy a Delta-változat vált uralkodó törzzsé az Egyesült Államokban. Az elemzés azt is megállapította, hogy a COVID vakcinák csak 80%-ban voltak hatékonyak a fertőzés megelőzésében az egészségügyi dolgozók körében.

A második tanulmány 43 000 16 éves és idősebb Los Angeles-i lakost vizsgált. Május 1. és július 25. között a COVID-fertőzések 25,3%-a teljesen beoltott személyeknél, 3,3%-a pedig részben beoltott személyeknél fordult elő.

A CDC jelentésében figyelmeztetett arra, hogy a vakcina hatékonysága “csökkenhet az oltás óta eltelt idő növekedésével, valamint a becsléseknek a megfigyelési hetek korlátozott száma miatti gyenge pontossága miatt”.

Az új tanulmányok közzétételére egy héttel azután került sor, hogy a CDC közzétette az első három, a vakcina hatékonyságáról szóló jelentését, amelyek szintén a Delta-változat elleni oltási védelem csökkenését mutatták.

Amint arról a The Defender beszámolt, a CDC augusztus 18-án közzétett adatai megerősítették, hogy a COVID vakcina hatékonysága csökkent, és a vakcinák kevésbé hatékonyak a Delta változat ellen.

Walensky, a CDC munkatársa egy augusztus 18-i sajtótájékoztatón elmondta, hogy az adatok azt mutatják, hogy a SARS-CoV-2 fertőzés elleni vakcina hatékonysága idővel csökken a Delta-változat ellen.

Egy tanulmány értékelte a Pfizer és a Moderna hatékonyságát a fertőzésekkel szemben az idősotthonok lakói körében, és megállapította, hogy a Delta előtti 75%-ról 53%-ra csökkent, amikor a Delta vált uralkodóvá. A vizsgálat nem tett különbséget a tünetmentes, tünetes és súlyos fertőzések között.

Egy másik tanulmány 21 kórház adatait használta fel a Pfizer és a Moderna mRNS-vakcinák kórházi kezeléssel szembeni hatékonyságának időbeli becslésére. Az 1129 beteg körében, akik két adag mRNS-vakcinát kaptak, a vakcina hatékonysága 86% volt az oltás után 2-12 héttel, és 84% 13-24 héttel.

A harmadik, New York állam adatait felhasználó tanulmány szerint mindhárom oltóanyag hatékonysága a május eleji 92%-ról július végére 80%-ra csökkent, a kórházi kezeléssel szembeni hatékonyság azonban viszonylag stabil maradt.

Amint arról a The Defender augusztus 23-án beszámolt, az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) teljes körű engedélyt adott a Pfizer COVID vakcinájának 16 éves és idősebb emberek számára – anélkül, hogy nyilvános vitát engedett volna, vagy hivatalos tanácsadó bizottsági ülést tartott volna az adatok megvitatására.

A dokumentációból azonban kiderült, hogy az FDA a Pfizer Comirnaty vakcinára vonatkozó biológiai engedélykérelmet hagyta jóvá, nem pedig a Pfizer-BioNTech vakcinát a jelenlegi sürgősségi felhasználási engedély (EUA) alapján.

Az FDA elismerte, hogy míg a Pfizer “nem rendelkezik elegendő készlettel” az újonnan engedélyezett Comirnaty vakcinából, addig a Pfizer-BioNTech COVID vakcinából – amelyet az EU engedélye alapján gyártottak – “jelentős mennyiség” áll még rendelkezésre.

Az FDA szerint a Pfizer-BioNTech EUA szerinti vakcinájának engedély nélkül kell maradnia, de “felcserélhetően” (2. oldal, 8. lábjegyzet) használható az újonnan engedélyezett Comirnaty termékkel – miközben jogilag elkülönül.

Az EUA alapján jóváhagyott vakcina a PREP ACT értelmében a gyógyszergyártóknak általános felelősségi védelmet biztosít a vakcinájuk által okozott lehetséges károkkal szemben. Legalábbis jelenleg a Pfizer Comirnaty vakcina nem rendelkezik felelősségbiztosítással.

“Az FDA egyértelmű motivációja az, hogy lehetővé tegye a Pfizer számára egy olyan vakcina készleteinek gyors lerakását, amelyet a tudomány és a Vaccine Adverse Events Reporting System indokolatlanul veszélyesnek nyilvánított, és amelyet a Delta változat elavulttá tett” – írta a Children’s Health Defense elnöke, Robert F. Kennedy, Jr. és Dr. Meryl Nass.

Forrás:https://childrenshealthdefense.org/defender/pfizer-ceo-albert-bourla-variant-specific-covid-vaccine

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük