A tanárok pert indítottak az LA iskolai körzetben a COVID oltások miatt

A tanárokat, tanácsadókat és alkalmazottakat képviselő csoportok szerint a Los Angeles-i egységes iskolai körzet oltási megbízása sérti a szövetségi törvényeket és az alapvető emberi jogokat.

Az Egyesült Államok második legnagyobb iskolai körzetének munkatársai a múlt héten pert indítottak annak megakadályozására, hogy a körzet a COVID-19 oltásokat kötelezze a foglalkoztatás feltételéül.

Az orvosi szabadság kaliforniai pedagógusai az Egészségügyi Szabadság Védelmi Alap (HFDF) támogatásával szövetségi pert indítottak március 17-én a Los Angeles-i Unified School District (LAUSD) ellen.

Egy sajtóközleményben , HFDF elmondta, hogy a LAUSD vakcina mandátuma sérti a szövetségi törvényt és az alapvető emberi jogokat azáltal, hogy előírja a munkavállalók számára egy kísérleti vakcina felvételét, a további foglalkoztatás feltételeként.

Az Egyesült Államokban elérhető összes COVID vakcinát – a Pfizer , a Moderna és a Johnson & Johnson – az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala sürgősségi felhasználási engedélye (EUA) alapján hagyta jóvá . Az FDA saját meghatározása szerint ezek az oltások „ kísérleti jellegűek”, amíg az FDA nem véglegesíti az engedélyeket.

Az iskolai alkalmazottak panaszukban azt állították, hogy az FDA hatáskörében az orvosi termékek sürgősségi használatra történő engedélyezését, a 21 USC 360bbb-3. Szakasza írja elő, miszerint a nem jóváhagyott terméket felhasználó személyt tájékoztatni kell az előnyökről és kockázatokról, valamint az ilyen termék megtagadásának jogát.

Az FDA kiadott egy tájékoztatót az egészségügyi szolgáltatók számára, valamint egy tájékoztatót a címzettek és gondozók számára a sürgősségi használatra jóváhagyott három vakcina mindegyikéről. A tájékoztatók többek között kimondják, hogy a szolgáltatónak az oltás beadása előtt információkat kell közölnie a befogadóval – ideértve azt is, hogy a befogadónak lehetősége van elfogadni vagy elutasítani az oltást.

Perükben az alkalmazottak azt állítják, hogy a 360bbb-3. Szakasz elismeri azt a „jól megalapozott doktrínát”, miszerint az orvosi kísérleteket vagy a „klinikai kutatásokat” nem lehet emberi személyeken végrehajtani a kezelésben részesülő személy kifejezett és tájékozott beleegyezése nélkül .

Ennek alapja a nürnbergi kódex 1947, amelyet később ratifikálta az 1964-Helsinki Nyilatkozat, továbbá kodifikálta az Egyesült Államokban a Szövetségi Törvénykönyv és elfogdata a kaliforniai törvényhozás is. Kimondja, hogy „az állam joghatósága alá tartozó személyek nem kényszeríthetők kísérleti orvosi kezelésre az illető tájékozott beleegyezése nélkül”.

nürnbergi kódex elfogadása óta a szabad nemzetek felismerték, hogy a kényszer orvosi kísérletek embertelenek és etikátlanok. “Nincs” pandémiás kivétel “a törvény vagy az Alkotmány alól” – jelentették panaszukban a felperesek .

“Ez nagyon fontos eset minden Amerikában élő oktató számára, és valószínűleg precedenst teremt mindannyiunk számára” – mondta Michael Kane , New York-i tanár, az NY Teachers for Choice alapítója .

„Néha csak arra van szükséged, hogy valaki felálljon és nemet mondjon, hogy mindenkit emlékeztessen arra, hogy teljes mértékben jogainkban áll ellenállni a kormány túllépésének. És ez most – a kormány hatáskör  túllépése.

panaszban az áll, hogy a LAUSD alkalmazottai a múlt hónapban Austin Beutner felügyelőtől és a LAUSD más képviselőitől   utasítást adtak nekik, hogy időpontot foglaljanak az oltásokhoz.

Az alkalmazottaknak küldött közlemények egyike sem tartalmazott az FDA által az EAU alapján a kezelés elfogadásához szükséges  teljeskörű információkat.

A panasz azt állítja, hogy a LAUSD alkalmazottai a múlt hónapban kezdtek üzeneteket kapni Austin Beutner főfelügyelőtől és a LAUSD más képviselőitől, utasítva őket, hogy kérjenek időpontot a vakcinázáshoz. Az alkalmazottakkal folytatott kommunikációk egyike sem tartalmazta az FDA által az EAU keretében a hozzátartozó tájékoztató  információkat. Március 4-én a LAUSD humánerőforrás-iránymutatást adott az alkalmazottaknak, amely kijelentette: “A Moderna vakcinát jelenleg a Los Angeles Unified ápolói és más engedéllyel rendelkező egészségügyi szakemberek adják be a Los Angeles Unified alkalmazottainak. Ön ütemezheti a találkozót […]. Az oltást a DailyPass-on keresztül kell igényelni az időfoglalás céljából.”

Mint a The Defender március 10-én beszámolt róla, a Daily Pass egy COVID nyomkövető rendszer, amelyet a Microsoft fejlesztett ki, és amely vonalkód segítségével ellenőrzi az alkalmazottakat és a diákokat, mielőtt minden nap beléphetnek az iskolába.

A LAUSD az első olyan iskolai körzet, amely bejelentette, hogy minden hallgatótól és alkalmazotttól megköveteli a Daily Pass megszerzését, amely az iskola tisztviselői szerint koordinálja az egészségügyi ellenőrzéseket, a COVID-teszteket és az oltásokat. Az összegyűjtött adatokat jelenteni fogják a közegészségügyi hatóságoknak és a LAUSD más egészségügyi munkatársainak.

Az alkalmazottak keresete szerint az oltóanyag kifejlesztésének folyamata általában éveken át zajlik, a tesztelés számos szakaszában , mivel évekbe telhet, amire egy új oltás mellékhatásai megnyilvánulnak. “Senki sem tudja ennek az orvosi beavatkozásnak a rövid, közép- vagy hosszú távú hatásait 1, 5, 10 vagy 50 év alatt” – mondta a HFDF .

A kísérleti COVID vakcinák elrendelésével a LAUSD „arra kényszeríti az alkalmazottakat, hogy válasszanak a családjuk eltartása vagy az emberi kísérlet általi áldozattá válás közül” –  mondta a HFDF . “A kényszerű oltás nemcsak etikátlan, hanem sérti a szabad társadalom alapvető tételeit, és be kell fejezni.”

2020 decemberében a Children Health Defense kiadta a „Vaccine Mandations: A Erosion of Civil Rights?” amely megvizsgálja az oltóanyag-megbízások történetét és következményeit, és mit tehet saját és családtagjainak védelme érdekében. 

Az oltási mandátumok e-könyve innen tölthető le .

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük