A Betegségmegelőzési és Megelőzési Központ (CDC) által ma közzétett adatok a COVID oltásokat követően az oltásokkal kapcsolatos mellékhatások jelentési rendszerének ( VAERS ) jelentett sérülések és halálozások számáról folyamatosan növekvő számot tártak fel, új trendeket azonban nem. A VAERS az elsődleges mechanizmus az oltási mellékhatások bejelentésére az Egyesült Államokban. A VAERS-hez benyújtott jelentések további vizsgálatot igényelnek, mielőtt az ok-okozati összefüggést meg lehet erősíteni.

VAERS minden pénteken nyilvánosságra hozza az előző hét pénteki állapotáig a rendszerbe beérkezett összes oltási sérülésről szóló jelentést. A mai adatok azt mutatják, hogy 2020. december 14. és március 26. között összesen 50 861 nemkívánatos eseményt jelentettek a VAERS-nek, beleértve 2249 halálesetet – 199-es növekedés az előző hét naphoz képest – és 7726 súlyos sérülést , 631- gyel több, mint ugyanabban az időszakban.

A március 26-án jelentett 2249 haláleset 28% -a az oltást követő 48 órán belül, 19% 24 órán belül, 43% pedig olyan embereknél fordult elő, akik az oltástól számított 48 órán belül megbetegedtek.

Az Egyesült Államokban 136,7 millió COVID vakcinadózist adtak be március 26-ig.

A VAERS-adatok 3-26-2021-es kiadásából.

A hét VAERS adatai azt mutatják :

  • A halálozások 19% -a szívbetegségekhez kapcsolódott.
  • A meghaltak 45% -a férfi, 43% -a nő volt, és a fennmaradó halálesetek nem tartalmazzák az elhunyt nemét.
  • Az elhunytak átlagéletkora 77,7, a legfiatalabb halál pedig 18 éves volt.
  • Március 26-ig 341 terhes nő számolt be a COVID vakcinákkal kapcsolatos mellékhatásokról, köztük 104 vetélésről vagy koraszülésről .
  • Bell Palsy 578 esete közül az esetek 63% -át jelentették a Pfizer-BioNTech oltások után – majdnem kétszer annyit, mint amennyi jelentett (36%) a Moderna vakcinával történt oltás után. A Bell bénulásának hét esetét jelentették Johnson & Johnson (J&J) vakcinával (1%).
  • Voltak 2578 jelentések anafilaxia , 53% -ában tulajdonított a Pfizer-BioNTech vakcina, 44% a Moderna és 3% a J & J vakcina , amely hengerelt ki az Egyesült Államokban március 2-án.
  • Egy kiszélesedett keresést semmilyen utalást anafilaxia chart jegyzetek eredményezett 15193 jelentéseket , az esetek 52% -ában tulajdonított Pfizer COVID vakcina , 45% Moderna és 3% J & J . Minden vakcina esetében az anafilaxiás jelentések közel 42% -a 17-44 éves embereknél fordult elő.

CDC honlapja szerint „a CDC nyomon követi a haláleseteket, hogy további információkat kérjen, és többet megtudjon a történtekről, valamint annak megállapítására, hogy a halál az oltás eredménye-e vagy nem.”

Eddig az egyetlen információ, amelyet a CDC közzétett a COVID vakcinával összefüggő halálesetek kivizsgálásáról és arról, hogy ezeket a vizsgálatokat miként hajtották végre, a COVID-19 oltásbiztonsági frissítés az Immunizációs Gyakorlatok Tanácsadó Bizottságán keresztül, január 27-én.

MedPage Today interjúja rávilágított a COVID vakcina forgalomba hozatal utáni felügyeletének hiányosságaira. Aaron Kesselheim , a Harvard Orvosi Iskola, valamint a bostoni Brigham és Női Kórház orvosprofesszora elmondta, hogy sok spontán jelentést látunk, hiányoznak a hivatalos jóváhagyás utáni vizsgálatok, mert az oltások csak sürgősségi engedélyt kaptak, és az oltásokat csak a egészségügyi rendszerek – beavatkozás a megfigyelési adatok szigorú gyűjtésének képességébe.

Noha a CDC és az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) különféle rendszerekkel rendelkezik az oltások biztonságának ellenőrzésére, ezek nem „működnek és működnek”, és nincsenek megfelelő erőforrások a hátuk mögött – mondta Kesselheim.

Kesselheim szerint lényegében senki sem követi nyomon a COVID mellékhatásait az Egyesült Államokban, és nincsenek hosszú távú biztonsági adatok, de hangsúlyozta, hogy ez az új mRNS technológia „rendkívül hatékony és rendkívül biztonságos”.

Március 8-án a Defender felvette a kapcsolatot a CDC-vel a COVID vakcinákkal kapcsolatos halálesetekről és sérülésekről szóló kérdésekkel. Írásbeli listát adtunk arról, hogy a CDC miként folytatja a bejelentett halálesetekkel kapcsolatos vizsgálatokat, a médiában közölt halálesetek helyzetét, ha boncolást végeznek, és a szabvány annak megállapítására, hogy a sérülés okozati összefüggésben van-e egy oltással.

Arról is érdeklődtünk, hogy az egészségügyi szolgáltatók jelentenek-e minden olyan sérülést és halálesetet, amely a COVID vakcinához kapcsolódhat, és milyen oktatási kezdeményezések vannak a megfelelő és pontos bejelentés ösztönzésére és megkönnyítésére.

A CDC 22 napba telt, mire válaszolt ismételt kérdéseinkre. Amikor valaki megtette, az illető azt mondta nekünk, hogy az ügynökség soha nem kapta meg a kérdéseket – annak ellenére, hogy az alkalmazottak, akikkel többször beszélgettünk, azt mondták, sajtóreferenseik átdolgozták a kérdések listáját, és átnézték az általunk küldött e-mailt. Tegnap ismét megadtuk a kérdéseket, és április 7-ig kértünk választ.

Fertőzéses esetek

The Defender március 31-én beszámolt a COVID „áttörési eseteinek” növekvő számáról a teljesen beoltott embereknél. Washington, Florida, Florida, Dél-Karolina, Texas, New York, Kalifornia és Minnesota a COVID áttöréses eseteiről számolt be, amelyek közül néhány kórházi kezelést és halált eredményezett. Vizsgálatok folynak annak megállapítására, hogy voltak-e problémák az oltásokkal, vagy az emberek megfertőződtek-e egy variánssal.

Arra a kérdésre, hogy a Fehér Ház sajtótájékoztatóján egyre növekszik az áttöréses esetek száma, Dr. Anthony Fauci , Biden elnök egészségügyi főtanácsadója azt mondta, hogy ezt komolyan fogják venni és szorosan követni fogják, de az áttörő fertőzések minden oltásnál előfordulnak.

A CDC új utazási útmutatást ad ki, az oltóanyag-útlevelek vitákba keverednek. A CDC ma kiadott egy új útikalauzot, amely kimondja, hogy az USA-ban utazó, teljesen beoltott amerikaiaknak nem kell az utazásuk előtt vagy után COVID-vizsgálatot elvégezniük, és visszatérésükkor nem kell önkaranténba helyezni itthon.

Március 29-én a The Defender arról számolt be, hogy a Biden-adminisztráció és a magáncégek olyan oltóanyag-útlevelek kidolgozásán dolgoznak , amelyek megkövetelik az amerikaiaktól, hogy igazolják, hogy beoltották őket a COVID ellen, amikor az ország megnyílik.

Dr. Naomi Wolf, a Daily Clout alapítója és vezérigazgatója szerint az útlevélrendszer valóban nem az oltásról szól. Ez az Ön adatairól szól, és “amint ez elkészül, nincs más választása a rendszer részeként.”

Pete Sessions (R-Texas) képviselő elmondta, hogy az oltóanyag igazolása teljes kormányzati túllépés, amely aláássa a lakosság bizalmát, és lényegesen korlátozza a normál napi alapvető tevékenységeket. Lauren Boebert (R-Colo.) Képviselő kijelentette: „az oltóanyag-útlevelek alkotmányellenesek. Időszak.”

Március 26-án New York elindította az Excelsior Pass néven ismert digitális oltóanyag-útleveles rendszert, amellyel a lakosok bebizonyíthatják, hogy beoltották őket, vagy nemrégiben negatívnak bizonyultak a fertőzés szempontjából. Az IBM digitális egészségbetöltő platformjára épülő New York-i rendszert több tucat rendezvényen fogják használni, beleértve a művészeti és szórakoztató helyszíneket is.

A J&J a gyártási keverékkel foglalkozik, és súlyos allergiás reakcióról számol be

Amint a The Defender április 1-jén jelentette , 15 millió adag J & J vakcina nem tudta ellenőrizni a minőségellenőrzést, miután egy baltimore-i gyár dolgozói gondatlanságból AstraZeneca összetevőt adtak a J&J COVID vakcinájába. A keveredés arra kényszerítette a szabályozókat, hogy késleltessék az üzem gyártósorainak engedélyezését, és az FDA nyomozását kezdeményezte.

Március 31-én a Business Insider arról számolt be, hogy egy 74 éves virginiai férfi ritka reakciót szenvedett a J & J oltása miatt, amelynek következtében egy fájdalmas kiütés terjedt el az egész testén és a bőre lehámlott. Richard Terrell a WRIC helyi hírállomásnak elmondta, hogy az oltás beadása után négy nappal furcsa tüneteket szenvedett.

“Kezdtem érezni egy kis kényelmetlenséget a hónaljamban, majd néhány nap múlva viszkető kiütésem lett, majd utána duzzadni kezdtem, és a bőröm vörös lett” – mondta Terrell.

A kiütés az egész testére kiterjedt, és a bőre lehámlott. Az ügyeletre ment, ahol az orvosok megállapították, hogy a COVID vakcinával szemben káros reakciót tapasztalt.

Az AstraZeneca felfüggesztésre került Németországban és Kanadában 

The Defender március 31-én arról számolt be, hogy Németország a STIKO , az ország független oltási bizottságának és külső szakértőinek tanácsát követően határozatlan időre felfüggesztette az Oxford-AstraZeneca COVID vakcina használatát 60 éven aluliak számára .

A bizottság megvizsgálta az oltást kapó emberek vérrögképződéseit , amelyek halálos kimenetelűek voltak, és úgy döntött, hogy csak 60 éves vagy annál idősebb embereknek adja be az oltást, kivéve, ha magas kockázatú kategóriába tartoznak, ahol az előnyök meghaladják a súlyos mellékhatások kockázatát. .

Amint arról a The Defender március 30-án beszámolt , Németország több régiója, köztük Berlin és München, átmenetileg szüneteltette a vakcinát a 60 éven aluliak számára, miután a németországi oltásszabályozó 31 esetet közölt egy ritka agyi vérrögben, amelyek közül kilenc halálhoz vezetett. A döntést elővigyázatosságból hozták meg a nemzeti egészségügyi szabályozó hatóságokkal egy későbbi napra tervezett találkozó előtt, ahol úgy döntöttek, hogy határozatlan időre felfüggesztik az oltást.

Március 30-án Kanada bejelentette, hogy felfüggeszti az AstraZeneca oltását 55 évesnél fiatalabbak számára, miután aggodalomra ad okot, hogy ritka vérrögökhöz kapcsolódhat – írta a The Defender .

A Health Canada azt kérte az AstraZenecától, hogy végezzen részletes tanulmányt a COVID vakcina kockázatairól és előnyeiről több korcsoportban, és a felülvizsgálat eredményéig felfüggesztette a vakcinát fiatalabb csoportok számára.

Március 24-én az Health Canada frissítette az AstraZeneca COVID vakcináinak termékinformációit, hogy figyelmeztesse az oltásokat követő alacsony vérlemezke-szinthez társuló ritka vérrögök kockázatára – ez egyértelműen megfordult Kanada korábbi helyzetéből .

A Gyermekegészségügyi védelem felkéri mindazokat, akik bármilyen vakcinával szemben mellékhatásokat tapasztaltak, tegyenek jelentést e három lépés alapján .

Szerző: