A VAERS jelentések szerint a COVID vakcinák után vérrögök keletkeztek

A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) Vaccine Adverse Events Reporting System (VAERS) legfrissebb adatai szerint 2020. december 14. és 2021. augusztus 13. között összesen 8 396 jelentés érkezett a COVID vakcinázást követő véralvadási zavarokról.

Ezek közül 3586 jelentés a Pfizerhez, 3510 jelentés a Modernához, 1695 jelentés pedig a J&J-hez köthető.

Az Egyesült Államok Emberi Szolgálatok Minisztériumának (HHS) honlapja szerint “a VAERS a tényleges nemkívánatos eseményeknek csak kis hányadáról kap jelentést”.

Áprilisban a szövetségi ügynökségek ideiglenesen szüneteltették a J&J oltóanyagának forgalmazását, amelyet a vállalat Janssen leányvállalata forgalmaz, amíg kivizsgálták a vakcinának a potenciálisan veszélyes vérrögökkel való lehetséges kapcsolatát.

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal április 23-án megszüntette a szünetet, de figyelmeztető címkével látta el a J&J oltóanyagát, amely felhívja a figyelmet a vérrögök lehetséges kockázatára.

A CDC tisztviselői májusban azt mondták, hogy “valószínűsíthető okozati összefüggést” találtak a J&J vakcina és a potenciálisan életveszélyes vérrögképződési rendellenességek között, miután 28 esetet – köztük három halálesetet – azonosítottak a vakcinát kapó emberek között, de az ügynökség szerint a vakcina előnyei meghaladják a kockázatokat.

A korai figyelmeztetéseket figyelmen kívül hagyták, de a tanulmányok alátámasztják a vérrögök és a vakcinák közötti kapcsolatot

Még 2020 decemberében, mielőtt a COVID vakcinák sürgősségi felhasználási engedélyt kaptak volna az Egyesült Államokban, a tudósok figyelmeztették az amerikai hatóságokat, hogy a Pfizer és a Moderna vakcinák kockázatot jelentenek a véralvadási rendellenességek kialakulására.

2020. december 8-án J. Patrick Whelan, a Harvardon végzett orvos, Dr. J. Patrick Whelan, Ph.D. arról írt az FDA-nak, hogy a SARS-CoV-2 tüskés fehérjével szembeni immunitás kialakítására tervezett vakcinák “mikrovaszkuláris sérüléseket és vérrögöket okozhatnak az egész szervezetben, beleértve az agyat, a szívet, a májat és a veséket, olyan módon, amelyet a biztonsági vizsgálatok során nem vizsgáltak”.

Azóta számos tanulmány hozta összefüggésbe a véralvadási zavarokat az összes, az Egyesült Államokban használt vakcinával, valamint az AstraZeneca által az Egyesült Államokban nem engedélyezett, de az EU-ban széles körben használt vakcinával is.

Az Oxfordi Egyetem júliusban közzétett tanulmánya szerint a Pfizer, a Moderna és az AstraZeneca oltóanyagai esetében körülbelül ugyanannyi embernél alakult ki agyi vénás szinusz trombózis (CVST) vérrög a COVID vakcinák után.

A tanulmány szerint a Pfizer vagy Moderna vakcinával történő oltást követő két hétben 1 millió emberből négynél fordult elő CVST, míg az AstraZeneca vakcinájával 1 millióból 5 embernél.

Bár a kutatók a COVID-dal fertőzötteknél lényegesen nagyobb gyakoriságot találtak, a vérrögök előfordulása a vakcinákat követően még mindig jóval magasabb volt, mint a 0,41-es háttér-incidencia – ami erős jel arra, hogy a vakcinák ezt a speciális kockázatot jelentik.

Az Amerikai Orvosok és Sebészek Szövetsége júniusban 37 olyan ember esetét azonosította, akiknél a Pfizer vagy a Moderna oltását követően ritka vérlemezke-rendellenesség alakult ki, és tájékoztatta az FDA-t, hogy az mRNS-vakcinák a tüskefehérjék révén “potenciálisan mikrovaszkuláris károsodást [gyulladást és apró vérrögöket, úgynevezett mikrotrombusokat] okozhatnak az agyban, a szívben, a májban és a vesében olyan módon, amelyet a biztonsági vizsgálatokban nem vizsgáltak”. Az FDA soha nem reagált.

Szintén júniusban a Shamir Orvosi Központ Hematológiai Intézetének izraeli kutatói közölték, hogy kapcsolatot fedeztek fel a Pfizer COVID vakcinája és a trombotikus trombocitopéniás purpura (TTP), egy ritka vérbetegség között.

A tudósok elmondták, hogy azután kezdték el kutatni a lehetséges kapcsolatot, hogy Izraelben hirtelen megnőtt a TTP előfordulása – egy hónap alatt négy esetet észleltek, szemben az évi két-három esettel.

A Journal of Hematology című szakfolyóiratban februárban megjelent tanulmány a Pfizer és a Moderna oltást követő trombocitopéniát vizsgálta az 56 éves Gregory Michael halála után.

Michaels egy “teljesen egészséges” floridai orvos volt, aki 15 nappal a Pfizer COVID vakcinájának beadását követően halt meg, amikor a vérlemezkék hiányával összefüggő vérzéses stroke-ot kapott – ezt az állapotot trombocitopéniának vagy akut idiopátiás trombocitopéniás purpurának (ITP) nevezik.

A kutatók a CDC, az FDA, a HHS, a VAERS, a közzétett jelentések, valamint a betegekkel és a kezelőorvosokkal folytatott kommunikáció alapján 20 olyan esetet vizsgáltak meg, amelyekben a vakcinázást követően immun trombocitopéniás (ITP) betegek fordultak elő, köztük 17-et, akiknél nem állt fenn trombocitopénia.

Az adatok elemzése után a kutatók nem tudták kizárni annak lehetőségét, hogy a Pfizer és a Moderna vakcinák ITP-t válthatnak ki, és további felügyeletet javasoltak az oltás utáni trombocitopénia előfordulásának meghatározására.

Dr. Jerry L. Spivak, a Johns Hopkins Egyetem vérbetegségek szakértője a New York Timesnak elmondta, hogy szerinte “orvosi bizonyosság”, hogy a Pfizer COVID vakcinája okozta Dr. Gregory Michael halálát.

A floridai egészségügyi hatóságok azonban áprilisban közölték, hogy a CDC-vel közösen folytatott vizsgálatuk nem állapított meg közvetlen kapcsolatot Michael halála és a Pfizer vakcina között.

Az orvosszakértők megállapították, hogy Michael az ITP szövődményei miatt halt meg, de hivatalosan természetes halálnak minősítették a halálesetet, mivel Darren Caprara, a Miami-Dade megyei orvosszakértői hivatal operatív igazgatója szerint “nincs orvosi bizonyosság” arra, hogy a vakcina okozta Michael halálát.

Az oltások utáni véralvadási zavarok bénító orvosi számlákhoz, súlyos sérülésekhez és néha halálhoz vezetnek.

Kapcsolódó videó:

A COVID OLTÁS TARTALMA: 99.99103% GRAFÉN-OXID (VAGYIS “COVID-19”)!

A The Defender számos esetben számolt be a COVID-oltást követő vérrögökről:

Emma Burkey, egy 18 éves tinédzser lélegeztetőgépre került és három agyműtéten esett át vérrögök miatt, miután megkapta a J&J oltóanyagát.
Anne VanGeest, egy egészséges 35 éves nő agyvérzésben halt meg 11 nappal a J&J COVID vakcina beadása után.
A 43 éves Brad Malagarie órákkal a J&J COVID vakcina beadása után vérrögök miatt agyvérzést kapott, ami miatt nem tudott járni, beszélni és testének bal oldala lebénult.
A 17 éves Everest Romney-nál a Pfizer vakcina első adagja után vérrögök alakultak ki.

Forrás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük