A WHO frissíti a COVID-19 tesztelési irányelveit – egy órával Biden beiktatása után

WHO értesítés az IVD felhasználók számára

2020. december 14. Orvosi eszköz figyelmeztetés, Genf

Terméktípus

Valós idejű polimeráz láncreakciót (RT-PCR) alkalmazó nukleinsav vizsgálati technológiák (NAT) a SARS-CoV-2 kimutatására

WHO azonosító szám

2020/5, 1. verzió

A WHO frissíti a COVID-19 tesztelési irányelveit – egy órával Biden beiktatása után
Önmagában a pozitív vizsgálati eredmény már nem elegendő egy betegség vagy fertőzés megállapításához – írja a WHO. A PCR-tesztekre vonatkozó irányelvek módosítása nagy valószínűséggel az esetek számának jelentős csökkenéséhez vezet, bár (szinte) semmi sem változott.

Stacey Lennox, a “PJ Media” rovatvezetője augusztusban azt jósolta, hogy Trump utódja kordában tarthatja az USA-ban a koronapandémiát. “Így vagy úgy.”

Joe Biden alatt az esetek száma nagy valószínűséggel csökken – anélkül, hogy az Amerikai Egyesült Államok 46. elnökének bármit is tennie kellene ez ellen. A vizsgálati paraméterek vagy stratégia későbbi megváltoztatása azonban könnyen azt a benyomást keltheti, hogy az új intézkedések kimagasló sikert arattak.

Az Egészségügyi Világszervezet figyelmeztet a PCR-vizsgálatok helytelen használatára és értelmezésére a SARS-CoV-2 fertőzés meghatározásához. Már december közepén a WHO kijelentette: “A vírusterhelés meghatározásához legalább a Ct értéket kell figyelembe venni, és egyes esetekben manuálisan kell beállítani azt a küszöbértéket, amelynél a teszt pozitív.”

Mivel ezt nyilvánvalóan nem a gyakorlatban hajtották végre, az irányelveket újból frissítették. Egy órával Biden beiktatása után.

Joe Biden, a koronapandémia hőse?

Eddig a laboratóriumok Ct-értékét 37 és 40 között használták. De még az amerikai egészségügyi hatóságok (CDC) is elismerik, hogy “rendkívül nehéz megtalálni az élő vírusanyagot egy mintában, amely meghaladja a 33 ciklust”. Ez azt jelenti, hogy a hivatalos vizsgálati szabványok “túl sok hamis pozitív eredményt” eredményeznek. Az epidemiológusok szerint  valószínűleg 30 körüli Ct-érték a megfelelőbb”.

A küszöbérték változása attól az időponttól kezdve, amikor a PCR-tesztet pozitívnak tekintik, akár 90 százalékkal is csökkentheti az esetek számát – írja Lennox a “New York Times” adataira hivatkozva . A jelentés azt is jelzi, hogy a Ct értéket a teszt eredmények részeként nem közölték / nem fogják közölni az orvosokkal vagy a betegekkel.

Ha az esetek száma a következő hetekben nemcsak az USA-ban, hanem világszerte csökken, akkor azt kell feltételezni, hogy sem a vírus nem vonult ki, sem pedig azt, hogy Joe Biden nem győzte le a járványt. Másrészt az állandó vagy növekvő szám azt jelenti, hogy a maszkigények és a zárolás nem hozza meg a meghirdetett sikert . Sem az Egyesült Államokban, sem Európában.

Ha a The Times által augusztusban talált százalékos arány helyes, az Egyesült Államokban eddig csak mintegy 2,43 millió tényleges eset fordult elő, nem pedig 24,3 millió. Ez szükségessé teszi a COVID-19 és a COVID-19 halálozásának megkülönböztetését is. Eddig azonban nem volt mód megkülönböztetni “azokat, akik meghaltak a COVID-19-ben”, és “olyan haláleseteket, amelyek orrlyukában némi elhullott vírustörmelék volt”.

WHO: A PCR-tesztek “tünetek nélkül használhatatlanok”

Alig egy órával Joe Biden beiktatása és az összes szövetségi ingatlanra vonatkozó maszkot elrendelő rendelet aláírása után a WHO értesítést küldött a PCR-tesztek felhasználóinak. Lennox ennek megfelelően fordítja:

Tünetek hiányában a magas Ct érték azt jelenti, hogy nagyon valószínűtlen, hogy megbetegedne, vagy valaki mást megbetegítene, hacsak nemrégiben kapcsolatba került egy fertőzött személlyel. “

Lényegében ez azt jelenti, hogy “a WHO úgy véli, hogy a PCR-szöveg haszontalan, ha a tesztelt személy nem mutat tüneteket”. A Ct értékek 30-tól (“érvényes”) 35-ig (“talán érvényes”) jelentik az értelmes eredmények határát.

Lennox folytatja: „Dr. Fauci ezt még júliusban tudta, amikor azt mondta, hogy a 35 feletti Ct-val végzett tesztek valószínűleg vírustörmelékeket vagy elhalt vírusokat szedtek össze. 35-ös Ct esetén is nagyon alacsony a replikálódni képes vírusminták előfordulása. ”Ezen kívül Dr. Fauci a január végi járvány kezdetén:

Az egyetlen dolog, amit az embereknek történelmileg fel kell ismerniük, az az, hogy még akkor is, ha tünetmentes átvitel fordul elő, a bármilyen típusú légzőszervi vírusok teljes történetében a tünetmentes átvitel soha nem volt a járvány oka. A járvány kiváltó oka mindig tüneti személy. Még akkor is, ha van olyan ritka tünetmentes ember, aki képes továbbvinni, a járványt nem tünetmentes hordozók váltják ki. “

Egészen a közelmúltig a CDC irányelvei kifejezetten meghatározták a 40 ciklusú tesztek és a tünetmentes egyének tesztelését és értelmezését.

A WHO nyilatkozatának szövege a következő:

WHO tájékoztató lap IVD felhasználók számára, 2020/05

https://www.epochtimes.de/gesundheit/who-aktualisiert-covid-19-testrichtlinien-eine-stunde-nach-bidens-amtseinfuehrung-a3429681.html

 

 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük