Ausztria: Ismét egy nővér meghalt a COVID-19 AstraZeneca oltás után

A Landesklinikum Zwettl ápolója nem sokkal az AstraZeneca oltása után meghalt. Az egészségügyi ügynökség most vizsgálja az esetet. Brixen hasonló esete csak csütörtökön vált ismertté, amelyben egy orvos hirtelen meghalt a második oltás után.

COVID-19 oltást követően Ausztriában meghalt egy 49 éves nővér. Mint  arról a  Niederösterreichische Nachrichten szombaton beszámolt, a Zwettler Landesklinikum munkatársa állítólag korábban megkapta a koronavakcinát az AstraZenecától. A védőnő állapota állítólag az oltás után romlott. Ezután áthelyezték a bécsi általános kórházba, de rövid idő múlva ott halt meg. A halál okát még nem sikerült tisztázni, a boncolásnak most világossá kell válnia – erősíti meg az alsó-ausztriai egészségügyi ügynökség. 

Brixen hasonló esete csak csütörtökön vált ismertté, amelyben egy 64 éves orvos hirtelen meghalt a második oltás után. A közösségi média egyik videójában egy orvos 64 éves barátja és kollégája halálát koronavédő oltással kapcsolta össze. A kórházak úgy reagáltak az állításokra, hogy benyújtották az orvosi iratokat a bolzanói regionális bírósághoz. Bernd Gänsbacher immunológus üdvözölte a megközelítést: “Mindhárom vakcina jóváhagyása érdekében az EMA azt a feltételt tűzte ki, hogy minden súlyos mellékhatásról és halálesetről értesíteni kell a hatóságokat, és kivizsgálni kell őket.” Gänsbacher ennek ellenére azt feltételezte, hogy alacsony az esélye annak, hogy ez az oltás közvetlenül összefügg a halállal – jelentette a Rai News.

A közelmúltban többször is panaszok érkeztek mellékhatásokról, miután az AstraZeneca oltást beadták az egészségügyi társaság alkalmazottaihoz. Eddig azonban Ausztriában koronavédő oltással kapcsolatos halálesetek nem ismertek.

További: COVID-19 oltás: a járulékos károkat ismét a szőnyeg alá fogják söpörni?

zerző: Susan Bonath

3290 súlyos mellékhatás gyanúja és 330 haláleset a COVID-19 oltásokkal kapcsolatban két hónap alatt: Ez a Paul Ehrlich Intézet (PEI) új biztonsági jelentésének eredménye , amely a 2020. december 27. és február közötti időszakot fedi le . A 20 2021 tartalmazza. De az igazságügyi orvostudomány alig vizsgál egy esetet, és ennek nincsenek következményei. Ez nyilván csak a jéghegy csúcsa: A halálesetek mára röviddel olyan oltási kampány után váltak ismertté, amelyről a felelős önkormányzatok nem is számoltak be. Csak bemész, és a PEI ragaszkodik.

A fiatalok is meghaltak

A PEI szerint az elhunyt 33–101 éves korig élt. Halála az első vagy a második oltás után egy óra és 34 nap között következett be. A korábbi jelentésekhez hasonlóan a PEI feltételezi, hogy halálának semmi köze nem lehet az oltáshoz.

Az intézet a halottakat három kategóriába sorolja: 78 embernél az oltás után pozitív volt a koronavírus, COVID-19 halálnak számítanak. 95 embernél diagnosztizáltak alapbetegségeket, amelyek halálhoz vezettek volna. 157 elhunyt esetében sem volt ez. A korábbi jelentésekhez hasonlóan a PEI ezeket az eseteket a hirtelen és váratlan halál halálának statisztikai valószínűségével magyarázza. A hirtelen halálesetek számítását is használja az 50 évnél idősebb korosztályban.

AstraZeneca: Az intézet szerint 1000 oltásból négy súlyos reakciókhoz vezetett

Ezenkívül a PEI 8700 oltott személyt sorol fel enyhe és 3290 oltott személyt, akiknél súlyos feltételezett mellékhatások vannak. E vakcinareakcióknak csak alig fele csillapodott a jelentés idején.

Az AstraZeneca svéd-brit csoport vektoros vakcinája hozta a legtöbb és legsúlyosabb: 363 645 beadott dózis mellett az intézet 1356 súlyos esetet kapott. Ez 0,37 százalékos arány. A Robert Koch Intézetben működő állandó oltási bizottság csak március 4-én hagyta jóvá az AstraZeneca szérumot 65 év felett.

Összességében Németországban eddig csaknem hatmillió adagot adtak be, közülük körülbelül 5,4 milliót a Pfizer / BioNTech gyógyszeripari csoport mRNS-vakcinájával, 170 000-et a Moderna mRNS-szérumával, a többit pedig az AstraZeneca vektoros vakcinával.

A PEI által említett mellékhatások listáját dominálja a láz, hidegrázás, fájdalom, migrén, “influenzaszerű betegségek”, fáradtság, a nyirokcsomók duzzanata, szédülés, kiütés, hányinger, hányás, szívdobogás és fibrilláció.

Autoimmun sokkok, arcbénulás, rohamok és stroke és még sok más: Az érintett legfiatalabb személy csak 16 éves volt

A Pfizer / BioNTech, a Moderna és az AstraZeneca összes, ideiglenesen jóváhagyott vakcináját érintő súlyos reakciók közül a PEI 67 anafilaxiás sokkot regisztrált, amelyek többsége az első, 11 pedig a második adag után következett be. Ez a test akut, gyakran életveszélyes immunreakciója az idegen fehérjék ellátására, ami halálos keringési és szervi elégtelenséghez vezethet. Az érintettek átlagéletkora 44,6 év.

További 51 oltott 19 és 107 év közötti személy rohamot szenvedett az injekció beadása után, csak 14 esetben volt ismert epilepszia. Hat 16 és 89 év közötti vizsgálati személy trombocitopéniával reagált, ami a vérlemezkék gyakran életveszélyes csökkenése, ami agyi és szervi vérzéshez vezethet.

Ezenkívül a PEI számos súlyos károsodásról számolt be a Pfizer / BioNTech mRNS vakcinájával történt vakcinázás után. Ide tartozik a 35 és 93 év közötti oltottak 33 arcbénulása és 26 stroke; az érintettek 28 és 99 év közöttiek voltak. Hét 23 és 89 év közötti ember szívizomgyulladással reagált a Pfizer / BioNTech oltásra, három másik 39, 55 és 61 év közötti gerincvelő-gyulladás alakult ki, amely tartós bénuláshoz, fájdalomhoz, sőt halálhoz vezethet.

Súlyos autoimmun reakció, amelyben a test megtámadja az ereket és a szerveket, három nőt sújtott. A PEI szerint ezek 42 és 83 év közöttiek voltak. Egy 69 éves oltott személynél encephalitist is diagnosztizáltak, és a meglévő sclerosis multiplex (SM) súlyosbodott két oltott 32 és 34 éves nőnél.

Halálhullámok az oltási akciók után az idősek otthonában?

Médiaértesülések szerint az idősek otthonai szinte teljesen “be vannak oltva”. De az oltott lakosok többsége továbbra is elszigetelten ül a szobájában . A külvilág alig veszi észre, mi történik az otthonokban az oltások után. Számos létesítményben a koronavírus csak napokkal vagy hetekkel tört ki az oltás után. Leginkább a helyi média számolt be valódi halálhullámokról az otthonokban. Csak néhány friss példa.

Soha nem szabad nyilvánosságra hozni, hogy mi történt az oltási kampány után egy berlini Diakonie idősek otthonában. Csak miután a vallomása egy bejelentő az „ügyvédek számára felvilágosodás” ismerte felállítása a nyolcból hat halálesetet jelentettek kérésére Nordkurier s egy. A lakók hivatalosan meghaltak a COVID-19-ben. Az oltás után pozitívnak bizonyultak.

Az oltást követő négy héten belül 16 haláleset történt egy lipcsei idősek otthonában. A Leipziger Volkszeitung azután vette fel az ügyet, hogy az újság egyik tagja felvette a kapcsolatot szerkesztőségével. A ház üzemeltetői, a város és az orvosok egy feltételezéssel hagyták: Az oltás itt is valószínűleg késő volt.

Sok halálesnél nem volt boncolás, és nem jelentették

Az alsó-szászországi Emstekben hat, gondozásra szoruló idős ember halt meg a második “koronával” és “az enyhe lefolyás ellenére” történő oltás után, amint arról a buten un formátum február végén beszámolt a Bréma Rádióban . A felelős cloppenburgi körzet megvizsgálhatná az eseteket igazságügyi orvostan által. De szemben áll, nem akarja, hogy a halottakat boncolják – bár egy brémai virológus tanácsolta. Sőt: az önkormányzat nem is jelentette be a halottak gyanús eseteit az ellenőrzésért felelős PEI-nek. Tehát nem is jelennek meg a statisztikájában.

A Kaszás a Starnberg kerületben, a Felső-Bajorországban, Garatshausenben található BRK idősek otthonán keresztül is megfordult. Ott halt meg a müncheni Merkur 18 lakója szerint a januári második oltást követő négy hét alatt. A körzet és a létesítmény beszélt 14 elhunyt újságjával, és az eseteket a vakcinázás ellenére a COVID-19-nek is felróta. Csak egy személyt boncoltak. A kerület egyetlen esetről sem számolt be a PEI-nek. Ok: Senkinek sem voltak súlyos tünetei.

A kerületi hivatal szóvivője, Barbara Beck a szerző megkereséseire csak általános választ adott. Most 15 halálesetről beszélt a Pfizer / BioNTech oltással történő oltás után. A kerület nem tudja, hogy mind a 15 halottat beoltották-e korábban. “Az otthoni lakosok oltásának végrehajtását nem kell jelenteni az egészségügyi osztálynak” – mondta Beck, elutasítva a felelősséget. A bajor Vöröskereszt (BRK), mint otthoni üzemeltető, nem regisztrált semmilyen mellékhatást.

Az intézet nem válaszol a kritikus kérdésekre

A PEI vizsgálta az eseteket, de maga nem rendelhetett boncolást – Susanne Stöcker szóvivője már kérésre tájékoztatta a szerzőt február 15-én. Érdeklődjön azonban a helyszíni vizsgálatok esetleges eredményeiről. Sok minden maradt megválaszolatlan, beleértve a további teljes körű vizsgálatokat február 23-tól és március 1-től.

A szerző meg akarta találni például azokat a konkrét kritériumokat, amelyek alapján a hatóság kizárja a vakcina halálhoz való esetleges hozzájárulását, mégpedig mindhárom kategóriában, amely alatt a halottakat alárendeli: “Halál a COVID-19-től” (egy pozitív teszt), “Halál korábbi betegségektől” és “Halál egy statisztikailag valószínű hirtelen halál összefüggésében”. Ugyanilyen érdekes lett volna tisztázni, hogy miért nincs nyilvánvaló kötelezettség a vakcinázást követő bizonyos időszakon belül súlyos betegségek és halálesetek kivizsgálására és bejelentésére. A PEI hallgat.

Az igazságügy orvosa hibákat lát a rendszerben

A kölni egyetemi kórház törvényszéki orvosi intézete három halált vizsgált meg egy idősek otthonában a COVID-19 oltás után. Noha a lakók súlyos betegségben szenvedtek, igazgatója, Markus Rothschild több médiának is beszámolt. De ez önmagában nem zárja ki, hogy az oltás hozzájárulhatott a halálhoz. “Ilyesmit nehéz meghatározni” – mondta a cikk írójának adott interjúban. Boncolásra szólít fel mind a “koronahalálok”, mind pedig mindenki számára, aki az oltás után meghalt. “A hiba a rendszerben van” – mondta.

 A dilemma nyomozással és halotti bizonyítvánnyal kezdődik. Ha az orvos kullancsot ad a halál természetes okára, a halottat azonnal elhamvasztják. Ha megmagyarázhatatlan vagy természetellenes halált jelent, mindig a rendőrséget hívják. Az ügyészség gyakran ejti azokat az eseteket, amikor “hiányos az információ”. Az egészségügyi hatóságok boncolást rendelhetnek el, de ezt rendkívül ritkán teszik meg. Törvényszéki orvosként engedélyt kérhetett a rokonoktól. – De akkor nekik maguknak kell fizetniük – mondta Rothschild. A költségek 920 euró körüliek lennének – magyarázta.

Az igazságügyi orvos hangsúlyozta, hogy minden oltást támogat, beleértve a COVID-19 elleni oltásokat is. A Pfizer / BioNTech és a Moderna szérumában lévő mRNS „valójában nem okoz nagyobb mellékhatásokat”. Rothschild szerint a probléma lehet a lipid nanorészecskék, apró zsírcseppek, amelyekbe az mRNS be vannak csomagolva, hogy bejussanak a sejtbe. A gyártók feltételezték, hogy ezek a cellákban maradnak, és nem okoznak kárt. “De ezt nem tudjuk, és azt sem tudjuk: mit csinálnak valójában a  petesejtekben?” – ismerte be. Wolfgang Wodarg tüdőgyógyász már hasonló aggályait fejezte ki.

Maximális nyereség és egyéb kamatok

Németországban a Pfizer / BioNTech és a Moderna két mRNS vakcináját, valamint az AstraZeneca vektor vakcinát ideiglenesen jóváhagyták. Egyelőre ez azt jelenti: A fejlesztés még az utolsó tesztfázisban van. Aki a szérummal oltva van, tesztalanynak számít. A világ jelenleg egy tesztlaboratórium.

Az oltás nagy hasznot hoz a gyártóknak. Az amerikai Pfizer gyógyszercég arra számít, hogy az árbevétel 47 százalékkal, 61,4 milliárd dollárra nő ebben az évben. Az amerikai Moderna vállalat 18 milliárd dolláros bevételre számít csupán a COVID-19 oltóanyag miatt. Az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyártó cég szintén örül az értékesítés és a profit robbanásának. 

Ez, valamint számos intézmény és ember közvetlen bevonása az oltási kampányokba, beleértve az önkormányzatokat, intézeteket, politikai testületeket, orvosokat, ápolószemélyzeteket, gondozókat és otthoni üzemeltetőket, legalább elegendő ok a közelebbi megnézésre. Az oltási járulékos károk elkerülése iránti bizonyos érdeklődés legalább nyilvánvaló.

Forrás RT.de

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük