Az EU vezetője „digitális zöld bizonyítványokat” és szigorúbb korlátozásokat javasol az oltások kivitelére vonatkozóan

Ursula von der Leyen, az Európai Unió vezetője digitális zöld tanúsítványokat javasolt az EU-ban történő szabad és biztonságos mozgáshoz, miközben szigorúbb korlátozásokra figyelmeztet a koronavírus elleni vakcinaexportban .

Az EU COVID-19-re adott válaszáról tartott sajtótájékoztatón az EU vezetője a koronavírus elleni vakcinák szigorúbb korlátozásáról és a könnyebb és biztonságosabb utazás érdekében digitális igazolásokról beszélt. Ezek a digitális tanúsítványok megmutatják, hogy “az illetőt beoltották-e, vagy nemrégiben negatív tesztet végeztek-e, vagy felépült-e a Covidból, és ezért vannak-e antitestjei” – magyarázta Ursula von der Leyen.

“Ezzel a digitális tanúsítvánnyal arra törekszünk, hogy segítsünk a tagállamoknak biztonságos, felelősségteljes és megbízható módon helyreállítani a mozgás szabadságát” – tette hozzá.

A koronavírus vakcinák exportjáról beszélve hangsúlyozta, hogy a “nyított utak mindkét irányban haladnak” azzal, hogy bár az EU globálisan együttműködik a koronavírus vakcinák szállításával, “szükség esetén átgondoljuk, hogyan állíthatjuk be exportjainkat a viszonosság alapján, és a nálunk magasabb oltási arányú országok esetében az arányosságot. ”

Az OPEC 1970-es olajsokkja során felhasznált vészhelyzeti példák felhasználásával azt mondta: “Az évszázad válságában vagyunk. És egyelőre nem zárok ki semmit.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez a figyelmeztetés akkor érkezett, amikor az EU kereszteződésben állt az Egyesült Királysággal az oltóanyag-szállítás miatt, miután az EU tényleges exporttilalom végrehajtásával vádolta Nagy-Britanniát, amit Boris Johnson tagadott.

Von Der Leyen azt állította, hogy az EU még mindig várja az AstraZeneca megrendelését, hogy az Egyesült Királyság két helyszínéről érkezzen az Egyesült Királyságba, annak ellenére, hogy az EU-ból 10 millió adagot szállítottak az Egyesült Királyságba.

“Ez egy meghívás arra, hogy megmutassuk nekünk, hogy az Egyesült Királyságból is érkeznek adagok az Európai Unióba, hogy viszonosságot élvezzünk” – mondta.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük