Az olasz orvosok szövetsége sikeres Covid kezelés hydroxychloroquine-al és D-vitaminnal

“Amikor megtaláltuk a megoldást a gyógyszerezésben és a korai kezelésben, ugyanúgy kezdtünk dolgozni: válaszolunk az e-mailben küldött megkeresésekre, és több mint 6000 esetet kezeltünk. A halálozás gyakorlatilag nulla ”

2021. március 23. ( napi iránytű ) – A Lazio olaszországi regionális közigazgatási bíróságának közelmúltbeli ítélete kiváltotta a „forradalom őreinek” dühös reakcióját, de a divatos virológusok mindig készek tagadni a kezelés lehetőségét. Lebontotta azt a hihetetlen olasz kormányzati tézist, miszerint a COVID kezeléséhez a paracetamol használatára kell korlátozódnia, és „éber várakozásban” kell maradnia, majd a beteget az A&E-be kell küldenie.

A Bíróság jóváhagyta a piemonti régió által kiadott házi gondozási protokollt is, amely előírja az elmúlt hónapokban sikeresen felírt gyógyszerek olyan bátor orvosok általi alkalmazását, akik nem tartják be a kormány irányelveit.

Ismét a legelméletlenebb tagadás a hidroxi-klorokinnal szemben,  de más gyógyszerekkel szemben is. A betegeket kezelő orvosok munkája mégis egészen más képet nyújt, és ezek nem csupán empirikus tapasztalatok. A valós életkutatásról kell beszélnünk: tudományos kutatásról, amelyet a területen végeznek, nem a laboratóriumban vagy matematikai modelleken. Az egyik olyan asszociáció, amely leginkább elkötelezett a gyakorlati ellátás iránt, válaszul a betegek gyakran kétségbeesett és hallatlan egészségügyi szükségleteire, az  IppocrateOrg .

Ez egy olyan orvoscsoport, akik Hippokratészről, az orvos atyjáról nevezték el magukat, a diagnosztikai vizsgálat alapelveit megalapozó, az orvosi etikát és a deontológiát megalapozó emberről. Találkoztunk az egyesület egyik alapítójával, Dr. Paolo Martino Allegrivel. 1962-ben született Afrikában missziós orvos fiaként, és tapasztalt orvos az északkelet-olaszországi Padovából. Szakterülete a gyermekgyógyászat, majd az újszülöttek és az újszülöttek patológiája. Most COVID betegeket kezel és gyógyít.

Dr. Allegri, hogyan kapcsolódott be a COVID-betegek otthoni gondozásába?
Tíz évvel ezelőttig  gyermekorvos voltam Vo ‘Euganeo-ban.  Olaszországban, Veneto régiójában jelentek meg az első COVID-esetek. Nem tudtuk, mit tegyünk. A volt pácienseim egy része, akiknek a CT-vizsgálata dokumentálta a tüdőgyulladást, gyakorlatilag nem kezelték otthonukat, és így kezdtem el, amikor hatalmas adag vitamint kínáltam nekik, különösen a D-vitamint, amelyről tudtam, hogy megerősít immunrendszerük. Meglepetésemre a betegek oxigéntelítettsége gyorsan javult. Azóta mindenkinek ajánlom a megelőző vitamin-profilaxist és nagyobb adagokat betegség esetén.

Hogyan érezted magad, amikor rájöttél, hogy a COVID nem a fekete halál, hanem hogy kezelhető és gyógyítható?
Nagy megelégedést éreztem, mert nem illuzórikus reményt tudtam adni azoknak az embereknek, akik segítséget kértek tőlem, ugyanakkor elkeseredtem, mert egyedül éreztem magam és kissé gúnyolódtak azok a kollégák, akikkel megpróbáltam megosztani tapasztalataimat.

Hogyan jött létre az IppocratesOrg?
Alapítója, Mauro Rango, a Mauritius-szigeteken élő olasz ötletes ötlete alapján. Ott a koronavírust az elején gyorsan felszámolták, évtizedek óta ismert gyógyszerek, például azitromicin, hidroxi-klorokin vagy kortizon felhasználásával, míg Olaszországban az emberek legyekként haltak meg. Hogyan volt lehetséges, hogy Afrikában, ahol az egészségügyi ellátás biztosan nem olyan fejlett, mint Olaszországban, ilyen fényes eredményeket értek el, míg Olaszországban nem tudták megfékezni a betegség terjedését? Tehát a WhatsApp-on keresztül fellebbezést nyújtott be egy baráti társasághoz, amely gyorsan vírussá vált. November óta e csoport orvosai segítik a betegeket, válaszolva e-mailes segítségkéréseikre.

Milyen eredményeket értek el az egyesület orvosai?
Az eredmények kiválóak! Biztosan mondhatom ezt, mert nemcsak a saját pácienseimtől, hanem más kollégáimtól is rendelkezem adatokkal. A mai napig messze meghaladtuk a 6000 kezelt esetet. Ezek közül csak kis százalékban volt szükség kórházi kezelésre rövid ideig, de ezek azok az emberek voltak, akik későn érkeztek hozzánk. Tapasztalataink azt mutatják, hogy a korai beavatkozás a nyerő stratégia. Az általunk kezelt betegek halálozási aránya gyakorlatilag nulla: azok között, akiket a tünetek megjelenésétől számított egy héten belül kezeltünk, nem volt halálozásunk.

A tények tehát azt mondják nekünk, hogy otthon is lehet gyógyítani és gyógyítani. Ennek eredményeként elkerüljük a kórházak és az intenzív osztályok rettegett túlzsúfoltságát. Ennek ellenére a műszaki kormányzati szervek nem tettek semmit az otthoni gondozás ösztönzése érdekében, és ellenezték ezt a lehetőséget, ellenezve a paracetamolon kívüli protokoll szerinti kezelést. Mi a véleménye erről a stratégiáról?
Szilárdan hiszem, hogy hatalmas hiba volt nem támogatni az otthoni gondozást. A COVID otthoni kezelése sokkal könnyebb, mint az emberek gondolják, mindaddig, amíg Ön korán beavatkozik, ahogy már mondtam. Gyermekorvos vagyok, és nem érezném jól magam egy felnőtt betegség kezelésében más betegségekkel, de elég könnyűnek találom a COVID-ben szenvedő emberek kezelését. Legidősebb betegem, aki már felépült, 95 éves, tegnap pedig egy másik beteget kezeltem, aki 98 éves! A paracetamol tekintetében tény, hogy alkalmazása két okból súlyosbítja a helyzetet. Az első az, hogy nem rendelkezik gyulladáscsökkentő hatással, amely elengedhetetlen e betegség kezelésében, hanem csak lázcsillapítóként működik, a beteg illúziós érzését kelti a javulásban, miközben a vírus tovább terjed a testen.

Úgy tűnik, hogy a Lazio Regionális Közigazgatási Törvényszék nemrégiben hozott ítélete megnyitja a lehetőséget az olaszországi kezelési protokollok előmozdítására, amelyek magukban foglalják azoknak a gyógyszereknek a használatát, amelyek hatékonyságát ezen a területen régóta felismerték a betegek kezelésében …
Egyetértek. A döntés ebben a kérdésben nagyon világos. Remélem, hogy most, még miniszteri szinten is, tudomásul veszik ezt az új otthoni gondozási lehetőséget, amely szerencsére egyre nagyobb teret hódít, nemcsak az IppocrateOrg, hanem az olasz társadalom más helyi szintű kezdeményezéseinek köszönhetően.

Ha meghallgatásra hívnának az olasz műszaki és tudományos bizottság elé az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján, mit szólna a szakértőkhöz?
Azt mondanám, hogy bátran el kell ismernünk, hogy a betegség kórházközpontú kezelése téves stratégia volt, és ideje megváltoztatni az irányt. Sok orvos rájön erre. Az adatok igazolják: a korai otthoni gondozás működik. Bátorítanunk kell az intenzív osztályok kiürítéséhez. A politikusoknak mindenhol tudomásul kell venniük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük