Az osztrák nép látszólag végleg sarokba  szorítva. Isten óvja Ausztriát!

Isten óvja Ausztriát!

Az osztrák nép látszólag végleg sarokba  szorítva.

Innen bíztatom az osztrák népet, szedjétek össze a bátorságotokat, és döntsétek meg a zsarnokot!!!

 

A kötelező Covid-oltásról szóló nyilvános vita Ausztriában a tetőfokára hágott. Az oltás még soha nem okozott ekkora megosztottságot a társadalomban. Az áldozatok és áldozatok elhagyatottnak érzik magukat. Eddig több száz panasz érkezett az „oltásáldozatoktól”, akik a Covid-oltás utáni fizikai és pszichológiai mellékhatásokra panaszkodnak, a be nem jelentett esetek száma valószínűleg jóval magasabb, és némaság köntösét terítik rá. De ki a felelős az oltás által okozott károkért?

BÉCS, január 20. (Reuters) – Az osztrák parlament alsóháza csütörtökön elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely február 1-jétől kötelezővé teszi a COVID-19 elleni védőoltást a felnőttek számára, és ezzel Ausztria közelebb került az első ilyen átfogó koronavírus elleni vakcina-kötelezettség bevezetéséhez az Európai Unióban.

A kormány a vakcinát makacsul visszatartók magas száma és a fertőzések megugrása miatt novemberben közölte, hogy tervezi a mandátum bevezetését. Azóta 14-ről 18 évre emelte azt az életkort, amelytől kezdve a mandátumot alkalmazni kell.

A törvényjavaslatnak most még át kell mennie a felsőházon, és Alexander Van der Bellen elnöknek alá kell írnia, ami nagyrészt formaság.

Ausztria lakosságának mintegy 72%-a teljes mértékben be van oltva a COVID-19 ellen, ami Nyugat-Európában az egyik legalacsonyabb arány. Miután a múlt hónapban véget ért a negyedik országos zárlat, a rendkívül fertőző Omicron változat rekordszintre emelte a fertőzéseket, de a kormány el akarja kerülni az újabb zárlatot.

“A COVID-19 elleni védőoltás kötelezővé tétele vészkijárat… a személyes és alapvető jogaink folyamatos korlátozásából, mint amilyeneket az elmúlt két évben kellett elviselnünk” – mondta a parlamentben az ellenzéki szociáldemokraták vezetője, Pamela Rendi-Wagner, aki maga is orvos.

Pártja és a liberális Neosz számos törvényhozója támogatta a törvényjavaslatot, csatlakozva a konzervatívok és a zöldek kormánykoalíciójához, így az 137 igen szavazattal, 33 nem ellenében könnyedén vette a legfőbb akadályt.

A törvényjavaslat 600 euróig (680 dollárig) terjedő bírsággal sújtja a visszatartókat, amint március 15-én megkezdődnek az ellenőrzések. Azok, akik sikertelenül támadják meg ezt a kezdeti bírságot, legfeljebb 3600 eurós bírságra számíthatnak.

Olaszország kötelezővé tette a COVID-19 elleni védőoltást az 50 év felettiek számára, Görögország ugyanezt tette a 60 év felettiek számára, és több európai ország is megtette ezt egyes szakmák, például az egészségügyi dolgozók számára.

“Ez az oltási kötelezettség megfosztja az embereket a jogaiktól. Egyetlen lépéssel osztrákok millióit minősítik le” – mondta Herbert Kickl, a szélsőjobboldali és oltásellenes Szabadságpárt vezetője.

Hozzátette, hogy a mandátum “másodosztályú állampolgárokat” tesz a visszatartókból, és pártja bírósági úton fogja megtámadni azt.

Forrás: Reuters

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük