Az új-skóciai legfelsőbb bíróság elrendelte az összes COVID vakcina ellen irányuló tüntetés tilalmát

“Ez a tiltó végzés megdöbbentően széleskörű és túlterjeszkedő” – mondta Lisa Bildy, az Igazságügyi Központ az Alkotmányos Szabadságokért (JCCF) ügyvédje a LifeSiteNews-nak.

HALIFAX, Új-Skócia, 2021. május 19. (LifeSiteNews) – Egy kanadai tartományi legfelsőbb bíróság bírósági végzéssel elrendelte az “oltás- és közegészségügyi rend elleni tiltakozások” “leállítását”, ami egy alkotmányjogász szerint a “túlkapások” igen nagy arányú megnyilvánulása.

“Ez a tiltó végzés elképesztő a maga szélességében és túlkapásában. Lényegében megtiltja, hogy Új-Skócia tartományban bárki éljen a békés gyülekezés szabadságával, vagy akár csak posztoljon erről a közösségi médiában. Ha ezt megteszik, letartóztatásra és bírósági eljárásra számíthatnak, ami jelentős pénzbírsággal és akár börtönbüntetéssel is járhat” – mondta Lisa Bildy, a Justice Centre for Constitutional Freedoms (JCCF) ügyvédje a LifeSiteNewsnak.

Múlt pénteken kiküldött nyilatkozatában Scott Norton új-skóciai bíró megítélte a végzést, hogy “megtiltja” az összes olyan gyűlést, amely a tartomány egészségügyi rendeleteivel ellentétes.

“Új-Skócia legfelsőbb bírósága azonnali hatállyal elrendelte az oltás- és közegészségügyi rendeletek elleni tüntetések leállítását” – olvasható az új-skóciai tartományi kormány sajtóközleményében, amelyben bejelentették az új bírósági végzést, amely betiltja a COVID-19 elleni tüntetéseket.

Új-Skócia kormánya szerint a végzés “megtilt minden olyan gyűlést, amely ellentétes a tartomány közegészségügyi irányelveivel”, valamint az ilyen rendezvények közösségi médiában történő népszerűsítését

Bildy szerint Norton a bírósági végzésében “számos felvetést tett a zárlatok hasznáról és szükségességéről”, és azt állította, hogy “a tudomány, az orvostudomány és a józan ész mind a kormány elmúlt 14 hónapban hozott példátlan intézkedései mellett áll”.

Bildy azonban a LifeSiteNews-nak elmondta, hogy a végzést “bármely más fél értesítése nélkül hozták meg, és ezért az ellenkezőjét bizonyító bizonyítékok vagy a kormány tanújának keresztkérdései nélkül, amelyek megkérdőjelezhetnék ezeket a feltételezéseket”.

“A végzés nem csak a benne megnevezett személyekre vonatkozik, hanem bárkire, aki “hasonló céllal önállóan cselekszik”, és tudomást szerez róla” – mondta Bildy.

A végzésre a tervezett tiltakozás miatt került sor, amelyet május 15-én tartott volna a “Freedom Nova Scotia” csoport.

Egy Facebook-bejegyzésben a csoport azt írta, hogy “kényszer hatására” lemondták a május 15-i rendezvényt.

“A kanadaiaknak joguk van a békés gyülekezés és az egyesülés szabadságához a Kanadai Jogok és Szabadságok Kartájának 2. szakaszában, a The Constitution Act of Canada, 1982-ben és a Kanadai Jogok Törvénykönyvének 1. részében foglaltak szerint. Ezek a jogok nem vesznek el csak egy tartományi “egészségügyi vészhelyzet” miatt” – jelentette ki a csoport.

Norton bíró szerint a csoport terve, hogy COVID-19 elleni zárlatos gyűlést rendezzen, “polgártársaik egészségének és biztonságának érzéketlen és szégyenletes semmibevételéről” tanúskodik.

Az a lépés, hogy megakadályozzák a lakosokat abban, hogy szabadon kifejezzék alkotmányos jogukat, hogy tiltakozzanak a drákói COVID-19 egészségügyi szabályok ellen, Iain Rankin, Új-Skócia liberális párti miniszterelnöke idején történt.

Rankin azt mondta, hogy minden “új-skóciainak tiszteletben kell tartania a közegészségügyi rendeleteket és irányelveket”.

“Ez különösen fontos, mivel a tartomány és az egészségügyi dolgozóink éjjel-nappal dolgoznak a világjárvány harmadik hullámában szenvedő emberek ellátásán” – mondta Rankin.

A bírósági végzés addig marad érvényben, amíg Új-Skócia ki nem lép a “szükségállapotból”, amely megtilt minden istentiszteletet, nyilvános gyülekezést, és bezáratta az iskolákat, a rendezvényeket, valamint a személyes étkezést az éttermekben.

A közelmúltban a JCCF sikeresen kérelmezte egy hasonló “messzemenő” bírósági végzés módosítását Alberta tartományban, amely felhatalmazta a rendőrséget arra, hogy letartóztasson mindenkit, aki részt vesz egy tüntetésen. Albertában a rendőrség mostantól csak azokat tartóztathatja le, akiket a bírósági végzésben konkrétan megemlítenek.

Az e sorok írásakor a valamivel kevesebb mint egymillió lakosú Új-Skócia azt állítja, hogy 74 ember van kórházban, közülük 21-en az intenzív osztályon, akiket a COVID-19-nek tulajdonítanak, és 1435 aktív esetet tartanak nyilván.

A közelmúltban a Nova Scotia Weston Christian Fellowship egyház istentiszteletet tartókra összesen közel 75 000 dollár bírságot szabtak ki, miután a helyi COVID-szabályokba ütköző istentiszteleteket tartottak. Magát az egyházat 11 622,50 dollárral sújtották.

Ugyanebben az egyházi bírságokról szóló jelentésben megemlítették, hogy 2018-ban több ember halt meg Új-Skóciában, mint ahányan ugyanebben az időszakban a COVID-19 zárlat alatt.

Összesen 71 ember hunyt el pozitív COVID-19 teszttel a válság kezdete óta Új-Skóciában. 2019 júliusa és 2020 júliusa között összesen 9 720 ember halt meg, ami azt jelenti, hogy a hivatalos koronavírusos halálesetek a tartományban bejelentett éves halálesetek 0,72 százalékát teszik ki.

A LifeSiteNews megállapította, hogy Új-Skócia lakossága 2020 és 2021 első negyedévei között 3551 fővel nőtt, ugyanakkor a COVID-19-válság kezdete előtti évben összességében több haláleset történt (9835).

 

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük