Az ukrán erők meg akarják adni magukat, az azovi erők pedig lőni kezdtek rájuk – háborúban állnak egymással

Az ukrán erők meg akarják adni magukat, az azovi erők pedig lőni kezdtek rájuk – háborúban állnak egymással
RHODA WILSON ÁLTAL 2022. MÁRCIUS 27-ÉN.

Patrick Lancaster, az amerikai haditengerészet veteránja és független újságíró a válság kezdete óta rendszeresen tudósít Ukrajnából. Tudósításaiból kiderül, hogy ami a helyszínen történik, az nem az, amit a nyugati vállalati média el akar hitetni.

“Az ukrajnai háború 8 éve alatt több videóriportot készítettem az ukrán kormány (Donyecki Népköztársaság) által ellenőrzött területen, mint bármely más nyugati újságíró” – mondja.

Pénteki riportjában Lancaster az ukrajnai Mariupol környéki falvak egyikének, Sartana görög etnikumú falunak a lakóival készített interjút.

“Ez pont ott van, mondhatni, most a frontvonalon. Senki sem tudja pontosan, hol kezdődik és hol végződik a frontvonal, jelenleg annyi információ van, és [ ] percről percre változnak a vonalak” – mondta Lancaster.

Nyolc évvel ezelőtt népszavazást tartottak, és “az emberek többsége az orosz nyelvet kérte. De úgy döntöttek, hogy ukránosítanak bennünket, hogy mindenki ukránul beszéljen… Az üzletben tilos volt oroszul beszélni. Volt némi feszültség. Az alkalmazottak pénzbírságot fizettek, amiért nem mondták ukránul a ‘Jó napot’ az üzletekben” – magyarázta egy lakos.

“Ma próbálom megkeresni a Mariupoli srácokat, hogy megtudjam, mi a helyzet ott. A szüleim ott maradtak. De azt mondják, hogy minden nagyon szomorú. Ma hallottam egy másik történetet, hogy az ukrán fegyveres erők lövöldözni kezdtek az Azovval. Mivel az ukrán erők valahogyan fel akarták adni, SMS üzenetek jönnek, hogy “feladhatjátok, és semmi sem fog történni veletek”. Tehát meg akarják adni magukat, és az Azov elkezd lőni rájuk. És ők [az ukrán erők és az Azov] háborúban állnak egymással.” – mondta egy másik lakos.

A hónap elején az Azov zászlóalj tagjai, egy önjelölt neonáci volt félkatonai csoport, amely ma az Ukrán Nemzeti Gárda egysége, bombázták a falut, valószínűleg egy templomot célozva. A falu lakói úgy vélik, hogy az Azov volt az, aki az iskolát is lebombázta.

“Az ukránok szerint most csak Oroszország lövöldözik. – Mindig ezt mondják. Ez az ő politikájuk. Egy mocskos politika” – mondta a második lakos.

Más interjúalanyok kifejtették, hogy az ukránok azért bombázták Mariupolt, hogy pánikot keltsenek: “Hogy az emberek elmenjenek, és emberi pajzsként használják őket. És most minden ember ott van. És fegyverrel tartják őket, nem engedik el őket. Szó szerint lelövik őket, ha elfutnak” – mondták.

Patrick Lancaster: Church & School Targeted by Militants in Russia, Ukraine War, 25 March 2022 (34 mins)

Forrás:

https://dailyexpose.uk/2022/03/27/ukrainian-and-azov-forces-are-at-war-with-each-other/

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük