Befejeződött a WHO nyomozása Wuhanban

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) nyomozói tegnap befejezték azt a két hétig tartó vizsgálódást,

amely során a COVID-19 járvány eredetét kutatták Kínában. Az már biztos, hogy a járvány kitörése előtt több koronavírus-megbetegedést észleltek, sőt az is kiderült, hogy a vírus már 2019 novemberében eljutott Franciaországba. Ezzel megdőlt az a kínai narratíva, hogy az első emberi fertőzést 2019 novemberében észlelték Vuhanban.

Furcsa ez az egész

 

Kínai vírus, melynek gyógyítására tízezrével adtak el kínai lélegeztetőgépeket, most pedig megérkezett a rendkívül átláthatatlan, bizonytalan hatásfokú mégis az összes vakcina közül a legdrágább kínai oltás, amely úgy 100 évvel ezelőtti technológiával készül. Közben a világ országaiban visszaszorult a demokrácia, a politikusok demokratikus felhatalmazásra hivatkozva rendkívüli jogrendet vezettek be, kezükbe vették az irányítást, a döntéseket, az ellenzéki pártok szinte minden országban háttérbe szorultak, az emberek bezárva élnek, ha kimozdulnak maszkot kell felvenniük.

A WHO „vírusnyomozóit” eleinte nem is nagyon akarták beengedni Kínába, végül eltölthettek ott pár hetet és kutakodhattak. Az ugyan nem derült ki, honnét származik a vírus, azt azonban kiderítették, hogy a kínaiak által kommunikált első emberi fertőzés megjelenése, vagyis 2019 decembere előtt is voltak koronavírus-megbetegedések Kínában. IDE KAPCSOLÓDIK:

A szegedi professzor szerint elmaradott a kínai koronavírus-vakcina, az államtitkár szerint egész Európa a kínai vakcináért áll sorba

Vuhani laboratórium

Eddig nagyjából annyiról számoltak be, hogy valószínűleg denevérektől ered a vírus, 2019 vége felé kezdett el terjedni, illetve rendkívül valószínűtlennek tartják azt a lehetőséget, hogy nem a vadonból, hanem a vuhani virológiai laboratóriumból ered, ezért ezt nem is vizsgálták tovább – írja a Qubit portál. A kutatók azonban nem cáfolták meg a laborból kiszabadulás elméletét sem.

Kínában fejlesztették ki?

Az olasz állami tévében egyenesen azt állítják, hogy már 2015-ben kifejlesztettek Kínában egy olyan vírust, ami nagyon hasonlít a koronavírusra. Az olasz RAI erről szóló riportját a cikkünk alján nézheted meg magyar felirattal.

Korábban sokan kerültek kórházba

Most a Wall Street Journal információ szerint meglepő megállapításra jutottak a WHO nyomozói: arról számoltak be, hogy Közép-Kínában, itt található a Vuhannak otthont adó Hupej tartomány is, legalább 90 ember került kórházba a koronavírus-fertőzésre emlékeztető tünetekkel már két hónappal a COVID-19 járvány hivatalos kitörési dátuma 2019. december előtt.

A kínai hatóságok persze nem találtak semmit

A kínai hatóságok azt jelentették a WHO küldöttjeinek, hogy a közelmúltban a szóban forgó 90 közül nagyjából 60 emberen elvégezték az antitest-tesztet, de nem találták a COVID-fertőzés nyomát. A WHO arra kéri a kínaiakat, hogy a 2019-ben vett vérmintákon is futtassák le a tesztet, de a hatóságok azt állítják, a vérbankban tárolt korai minták tesztelésére nincs engedélyük – vagyis beindult a kínai kavarás. EZT IS OLVASD EL:

„A hátamon feláll a szőr attól, hogy inaktivált egész koronavírussal oltsunk” – mondja a szegedi professzor, közben a pécsi kutatók beoltatnák magukat a kínai vakcinával

Megdőlt a kínai narratíva

Ha a WHO eredményei beigazolódnak, az azt jelentené, hogy a kínai narratíva megdőlt, és az első emberi fertőzés nem 2019 decemberében, hanem már legkésőbb az év októberében megtörtént – ez magyarázatot adna azokra a feltételezésekre, amelyek szerint már Európába is korábban megérkezett a járvány.

Már 2019 novemberében Olaszországba is eljutott a vírus

Egy 2020 decemberében bemutatott jelentés szerint például Olaszországban már 2019 novemberében észlelték a fertőzést, a Harvard Egyetem kutatói pedig műholdas felvételek alapján állították, hogy 2019 augusztusától kezdett meredeken emelkedni a vuhani kórházak forgalma, ami aztán decemberben tetőzött.

Kína mindent tagad

Kína egyelőre minden vádat hárít, ami már csak annak fényében sem meglepő, hogy miután 2020-ban, a kommunista államberendezkedésből fakadó szigorú intézkedések révén a világ többi részéhez képest hamar túllendültek a járvány első hullámán, elkezdték azt a narratívát terjeszteni, hogy nem is Kínából ered a vírus.

Franciaországba is korábban eljutott, mint eddig gondolták

Közben több mint kilencezer francia felnőtt vérmintáinak elemzése alapján francia kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy az új koronavírus legkorábban 2019 novemberében már jelen lehetett Franciaországban.

Pozitív minták

A European Journal of Epidemiology című tudományos folyóiratban bemutatott tanulmányában a Pierre Louis Járvány- és Közegészségügyi Intézet igazgatója, Fabrice Carrat vezette kutatócsoport kimutatta, hogy a 2019 novembere és 2020 januárja között vett vérminták némelyike pozitívnak bizonyult a vírus elleni antitestekre – írja az Atv.hu.

Átvizsgált felvételek

Múlt év májusában a colmari Albert Schweitzer kórház radiológusai közölték, hogy 2019. november 1. és 2020. április 30. közötti mellkas röntgenfelvételeket átvizsgálva feltételezik, hogy az első gyanítható koronavírusfertőzés Franciaországban 2019. november 16-ra tehető.

Nem vizsgálják az EU-ban a kínai vakcinát

Forrás:

Hogy mi az igazság a koronavírus eredetéről valószínűleg talán soha sem fogjuk megtudni, a WHO-tól, de egy kapcsolódó cikkben utána jártunk.

https://civilekatisztanlatasert.hu/2021/02/09/a-kovid-19-keletkezese-es-az-astrazeneca-vakcinaja/

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük