Bill Gates-t gyilkossággal vádolják egy COVID-19 vakcina halál miatt az indiai Legfelsőbb Bíróságon – Halálbüntetést kérnek

A VILÁG ELSŐ VAKCINAGYILKOSSÁGI ÜGYÉT BILL GATES ÉS ADAR POONAWALLA ELLEN NYÚJTOTTÁK BE AZ INDIAI LEGFELSŐBB BÍRÓSÁGHOZ
POSTED BY INDIAN BAR ASSOCIATION ON NOVEMBER 25, 2021 WITH 0 COMMENT

A világ első oltóanyag-gyilkossági ügyét Bill Gates, Adar Poonawalla ellen nyújtották be az indiai legfelsőbb bíróságon

A világ első oltóanyag-gyilkossági ügyét Bill Gates, Adar Poonawalla ellen iktatták az indiai legfelsőbb bíróságon. [Kiran Yadav kontra állam és társai: Criminal Writ Petition (St.) 18017 of 2021].

A kérelmező az AstraZeneca (Covishield) gyártója, Bill Gates, partnere, Adar Poonawalla és más kormányzati tisztviselők és vezetők felelősségre vonását kérte egy 23 éves férfi meggyilkolásában, aki egy védőoltás miatt vesztette életét.

A két megnevezett vádlott Bill Gates és Adar Poonawalla, a Serum Institute of India (SII) vezérigazgatója, aki állítólag a világ legnagyobb vakcinagyártója. A vállalati hírforrások szerint Adar Poonawalla cége nemcsak a COVID-19 oltóanyagot, a Covishieldet gyártja, hanem a világ csecsemőknek beadott oltóanyagainak több mint 50%-át is.

A meg nem nevezett vádlottak “más kormányzati tisztviselők és vezetők, akik részt vettek egy 23 éves férfi meggyilkolásában, aki az oltás miatt vesztette életét”. Az elhunyt a Covishield vakcinát abban a hamis narratívában bízva vette be, hogy a vakcina teljesen biztonságos, valamint a Vasúttársaság által előírt megfelelési követelmény miatt, miszerint csak kétszeresen beoltott emberek utazhatnak.

Az indiai kormány AEFI (Adverse Event Following Immunisation) bizottsága nemrégiben elismerte, hogy Dr. Snehal Lunawat halálát a Covishield vakcina mellékhatásai okozták. Az említett jelentés leleplezte a vakcinaszindikátus azon állításának hamisságát, hogy a vakcinák teljesen biztonságosak.

A kérelmező 1000 millió rúpia (134 millió USD) kártérítést követelt, és 100 millió rúpia (13,4 millió USD) ideiglenes kártérítést kért.

A kérelmező Bill Gates és mások vádlott hazugságvizsgálatát és narkoanalízisét is kérte.

Az amerikai bíróság előtt az MR-vakcinák mellékhatásaival kapcsolatos ügyben a bíróság elfogadta az áldozatnak fizetendő 101 millió USD (kb. 752 millió rúpia) kártérítésről szóló egyezséget.

Egy másik amerikai ügyben a CIA, az FDA bűnügyi nyomozóhivatala mintegy 10,2 milliárd amerikai dollárt (kb. 76,00 millió rúpia) követelt vissza a GlaxoSmithKline gyógyszergyártól különböző bűncselekményekért, többek között a gyógyszerek mellékhatásainak elhallgatása és amerikaiak életének veszélyeztetése miatt.

A vállalat egyes vényköteles gyógyszerek jogellenes promóciója, bizonyos biztonsági adatok bejelentésének elmulasztása, valamint az állítólagos hamis árjelentési gyakorlatok miatt fennálló polgári jogi felelőssége.

Az Egyesült Államok továbbá azt állítja, hogy a GSK vacsoraprogramokat, ebédprogramokat, gyógyfürdőprogramokat és hasonló tevékenységeket szponzorált a Paxil gyermekek és serdülők körében történő használatának népszerűsítésére. A GSK fizetett egy előadót, hogy beszéljen az orvosokból álló hallgatóság előtt, és fizette az étkezést vagy a gyógyfürdőt a részt vevő orvosok számára.

2001 és 2007 között a GSK elmulasztott bizonyos biztonsági adatokat feltüntetni az Avandia cukorbetegség elleni gyógyszerrel kapcsolatban.

A hiányzó információk között szerepeltek bizonyos forgalomba hozatal utáni vizsgálatokra vonatkozó adatok, valamint az Avandia szív- és érrendszeri biztonságosságával kapcsolatos európai szabályozó hatóságok aggályaira válaszul végzett két vizsgálatra vonatkozó adatok. 2007 óta az FDA két fekete dobozos figyelmeztetéssel egészítette ki az Avandia címkéjét, hogy figyelmeztesse az orvosokat a (1) pangásos szívelégtelenség és (2) szívinfarktus (szívroham) lehetséges fokozott kockázatára.

A vádak között szerepel az is, hogy a GSK kenőpénzt fizetett az egészségügyi szakembereknek, hogy rávegye őket e gyógyszerek, valamint az Imitrex, Lotronex, Flovent és Valtrex gyógyszerek népszerűsítésére és felírására. Az Egyesült Államok azt állítja, hogy e magatartás miatt hamis igényeket nyújtottak be a szövetségi egészségügyi programokhoz.

Az indiai Legfelsőbb Bíróság Alkotmánybírósága az Anita Kushwaha ügyben (2016) 8 SCC 509, világossá tette, hogy az indiaiak jogai nem kisebbek, mint az embereké szerte a világon.

Indiában várhatóan hamarosan több millió kártérítési igényt nyújtanak be.

Forrás: