BÍRÓSÁGI FELSZÓLÍTÁS DR. Tedros Adhamon (WHO) és tettestársaihoz

BÍRÓSÁGI FELSZÓLÍTÁS A BÍRÓSÁG MEGSÉRTÉSE MIATT DR. TEDROS ADHANOM GHEBREYESUS, DR. SOUMYA SWAMINATHAN ÉS AZ EGÉSZSÉGÜGYI FŐIGAZGATÓSÁG (DGHS) ELLEN
POSTED BY INDIAN BAR ASSOCIATION ON JÚNIUS 18, 2021 WITH 7 COMMENTS

JOGI FELSZÓLÍTÁS A BÍRÓSÁG MEGSÉRTÉSE MIATT DR. TEDROS ADHANOM GHEBREYESUS, DR. SOUMYA SWAMINATHAN ÉS AZ EGÉSZSÉGÜGYI FŐIGAZGATÓSÁG (DGHS) ELLEN.

Forrás:

 

 

 

A vádlottak jogi értesítést kaptak, mert megpróbálták aláásni a Bombay High Court tekintélyét, és akadályozták az Ivermectin Covid-19 kezelésre történő alkalmazását.

2021. június 13-án az Indiai Ügyvédi Kamara felszólítást kézbesített Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesusnak, az Egészségügyi Világszervezet főigazgatójának, Dr. Soumya Swaminathannak, a WHO vezető tudósának és Prof. (Dr.) Sunil Kumarnak a Bombay High Court ítéletének megsértése miatt.

A Bombay High Court 2021. május 28-án kelt ítéletében már zöld jelzést adott az Ivermectin használatára a Covid-19 kezelésére.

Ennek ellenére mindhárom vádló összeesküvést szőtt, és a médián keresztül félretájékoztatást terjesztve zavart keltenek az orvosok körében azáltal, hogy a DGHS által állítólag 2021. május 27-én közzétett iránymutatásokat vezetnek be, amelyek valójában nem kötelezőek, és amelyeket a Bombay High Court 2021. május 28-i ítélete felülbírál.

Goa állam kormánya a Bombay High Court előtt benyújtott eskü alatt tett nyilatkozatában kifejezetten rámutatott arra, hogy a WHO az Ivermectin használatát ellenző ajánlása hibás, és a kutatások kimutatták, hogy az Ivermectin hatékony a COVID-19 kezelésére. A Bombay High Court 2021. május 28-án a WHO-tanácsadás és a rivális felek minden egyéb állítását mérlegelve arra a következtetésre jutott, hogy az Ivermectin használatát nem lehet leállítani. A Legfelsőbb Bíróság tudomásul vette az Indian Council of Medical Research (ICMR) 2021. május 17-én kelt iránymutatását is, és ezzel az Ivermectin alkalmazása mellett érvelt.

Ezt követően a “Free Press Journal” című vezető újság 2021. június 6-án (frissítve 2021. június 14-én) részletes és hatásos cikket közölt, amelyben a szerző nagyon jól megfogalmazta, hogy a WHO ajánlásai mennyire kétesek.

https://www.freepressjournal.in/india/covid-19-are-whos-directives-being-taken-seriously-on-the-ground

Meglepő módon az Egészségügyi Szolgáltatások Igazgatósága (DGHA) 2021. május 27-én jelentette be először a “COVID-19 betegek kezelésére vonatkozó átfogó iránymutatást”, amely kizárja az Ivermectint és számos népszerű gyógyszert.

Érdemes megjegyezni, hogy a DGHS a technikai tudás tárháza, és az Egészségügyi és Családjóléti Minisztériumhoz tartozó szervezet. Az iránymutatásokat/nemzeti jegyzőkönyvet mindig az All India Institute of Medical Science (AIIMS) és az Indiai Orvosi Kutatási Tanács (ICMR) közös munkacsoportja adta ki az indiai kormány égisze alatt. A kifogásolt iránymutatásokat tartalmazó dokumentumon ráadásul szerepel a változat/időpont, és nem szerepel rajta az indiai kormány, az ICMR és az AIIMS logója, ami arra utal, hogy a DGHS és a közös munkacsoport között nem alakult ki konszenzus.

Most, annak érdekében, hogy csökkentse a 2021. június 6-án közzétett cikk hatását, a fő vádlott, Dr. Soumya Swaminathan összeesküvést szőtt és irányított néhány médiaházat, hogy 2021. június 7-én híreket tegyenek közzé a 2021. május 27-én kelt, felülbírált iránymutatások értékelésére. E médiaházak némelyike megdöbbentő készségről tett tanúbizonyságot az Ivermectin és más gyógyszerek eltávolítását üdvözlő hírek közzétételében, szándékosan figyelmen kívül hagyva ezzel az Ivermectin COVID-19 kezelésében való hatékonyságára vonatkozó klinikai adatok hegyeit.

A DGHS által kiadott, kifogásolt iránymutatásokat először 2021. június 7-én terjesztették, anélkül, hogy megemlítették volna a Bombay High Court 2021. május 28-i ítéletét, amely valójában az említett iránymutatásokkal szemben áll, és így ezek az iránymutatások semmisek és érvénytelenek.

Az indiai Legfelsőbb Bíróság ítélete szerint az a személy, aki zavart keltő, a bírósági ítéletet akadályozó és aláásó információk terjesztéséért felelős, a bíróság megsértése miatt büntethető. Az Indiai Büntető Törvénykönyv 505,192,302, 115,109,409,120(B) paragrafusai is alkalmazandók a vádlottakkal szemben ebben az esetben, mivel szándékukban állt több ember megölése hátsó céljaik megvalósítása érdekében.

A fenti esetekben a maximális büntetés a halálbüntetés.

A közlemény szerint Dr. Soumya Swaminathan és a WHO tisztességtelenek, és tanácsaik alátámasztására nincsenek tudományos bizonyítékok, és az ilyen laza nyilatkozatokat időről időre kiadják, hogy hátsó céljaikat szolgálják.

A közlemény kifejti Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO főigazgatójának felelősségét is, az általa elkövetett cselekményekért és mulasztásokért, valamint az összeesküvéshez való hallgatólagos hozzájárulásáért.

Hasonló módon a DGHS professzor (Dr.) Sunil Kumar is vádlottként szerepel az összeesküvésben való bűnrészességéért.

A következő cikkben három lehetséges magyarázatot találunk arra, hogy miért ellenzik ilyen hevesen a rendkívül ígéretes, jól tolerálható, nem engedélyköteles gyógyszer, az Ivermectin használatát:

A WHO ünnepel, mivel az indiai egészségügyi szabályozó hatóság eltávolítja az Ivermectint a Covid-19 protokollból | naked capitalism

“Generikumként az Ivermectin olcsó és széles körben elérhető, ami azt jelenti, hogy a Big Pharma sokkal kevesebb pénzt keresne, ha ez lenne a covid elleni korai stádiumú kezelés.
Más gyógyszeripari cégek saját újszerű kezelést fejlesztenek a Covid-19 ellen, amelyeknek közvetlenül az Ivermectinnel kellene versenyezniük.
Ha az Ivermectin a covid-19 kezelésére kapna engedélyt, az még a covid-19 elleni vakcináknak adott sürgősségi felhasználási engedélyt is veszélyeztetné.
Érdemes megjegyezni, hogy míg az indiai DGHS a Coviddal szemben a legtöbb olcsó, szabadalmon kívüli kezelési lehetőséget – beleértve még a multivitaminokat is – elvetette, addig a drágább szabadalmaztatott gyógyszerek továbbra is zöld utat kapnak. Ezek közé tartozik a Gilead megfizethetetlenül drága vírusellenes Remdesivir, amelyet a DGHS továbbra is ajánl “kiválasztott közepes/súlyos kórházi COVID-19 betegek” számára, annak ellenére, hogy “ez csak egy kísérleti gyógyszer, amely potenciálisan ártalmas lehet”. Engedélyezte továbbá a gyulladáscsökkentő gyógyszer, a cilizumab használatát is, amely több száz dollárba kerül egy adag”.