Brazília a COVID-19 oltás tesztelésére egy város teljes felnőtt lakosságán

A 94 éves Lourdes Mello arra készül, hogy megkapja a koronavírus-betegség (COVID-19) oltását egy 90 éves vagy annál idősebb személyek átvezető oltási állomásán a brazíliai Sao Paulo-i Pacaembu stadionban, 2021. február 8. REUTERS / Amanda Perobelli

SAO PAULO (Reuters) – A butantáni brazil orvosbiológiai intézet azt tervezi, hogy a város teljes, mintegy 30 000 lakosú népességét

beoltja a COVID-19 ellen annak tesztelésére, hogy ez csökkenti-e a fertőzési arányt – közölték hétfőn az intézet és a kormány tisztviselői.

A Sao Paulo állam kormányának felügyelete alatt álló Butantan tömeges oltási vizsgálatot végez Serranában, az állam belsejében található, magas fertőzési arányú városban – áll a közleményben és a tájékoztatóban.

Az intézet a kínai Sinovac Biotech által kifejlesztett CoronaVac felvételt használja, amelyet már országosan is alkalmaznak az élvonalbeli egészségügyi dolgozók és a legkiszolgáltatottabb csoportok beoltására irányuló kampányban.

A nyilatkozat szerint São Paulo kormányzója, Joao Doria elmondta, hogy a tanulmány a CoronaVac oltás biztonságosságának és hatékonyságának bemutatásán túlmutat, amely megakadályozza az összes súlyos esetet és az enyhébb esetek mintegy felét, a tanulmány bebizonyítja, hogy csökkenti-e a vírus terjedését is.

“Ez egy másik fontos lépés, amely új válaszokat ad az oltással kapcsolatban” – mondta Dimas Covas, a butantáni igazgató.

„Ez újabb fontos lépés, ami válaszokat fog adni a vakcinával kapcsolatos kérdéseinkre” – mondta Dimas Covas, a Butantan igazgatója, az első eredmények körülbelül három hónap múlva állnak rendelkezésre.

Terhes és szoptató nőket, 18 év alatti gyermekeket és azokat, akik az elmúlt 72 órában lázasak, kizárják a vizsgálatból.

Eduardo Simões beszámolója; Írta: Jake Spring; Szerkesztette: Paul Simao

Forrás: Reuters

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük