Egészséges 43 éves férfi a J&J oltóanyag beadása után órákkal stroke-ot kapott a vérrögtől

Egy Mississippi állambeli férfi továbbra is kritikus állapotban van, nem tud járni, beszélni és féloldali bénulásban szenved, miután néhány órával azután kapott agyvérzést, hogy beoltották a Johnson & Johnson COVID vakcinájával. A család szerint “kétségtelenül” a vakcina okozta a stroke-ot.
Egy egészséges 43 éves mississippi férfi órákkal azután kapott agyvérzést, hogy beoltották a Johnson and Johnson (J&J) COVID vakcinájával. Brad Malagarie, hétgyermekes családapa nem sokkal dél után kapta meg a vakcinát, és a munkatársai az íróasztalánál találtak rá, nem reagáltak rá – jelentette a WSAZ News Channel 3 hírcsatorna.
“Felhívtak, és azt mondták, hogy megkapta az oltást, és valami nincs rendben, szerintünk agyvérzés” – mondta Celeste Foster O’Keefe, Malagarie nagynénje és főnöke.
Malagarie-t kórházba szállították, és agyvérzést diagnosztizáltak nála, miután egy vérrög szorult a bal középső agyi artériájába. O’Keefe elmondta, hogy a család minden kétséget kizáróan úgy véli, hogy a vakcina okozta a stroke-ot.
“Ő egy fiatal, egészséges 43 éves fiatalember, és én rögtön erre gondoltam, és azt mondtam, hogy mindenképpen mondják meg az orvosoknak, hogy bevette azt a J & J vakcinát, és szerintem ez okozta a stroke-ot” – mondta a WSAZ-nek.
O’Keefe elmondta, hogy az unokaöccse egyetlen egészségügyi problémája az oltás előtt a magas vérnyomás volt, amelyet gyógyszerekkel kontrollált. Egy héttel az oltás beadása után Malagarie továbbra is kórházban van a New Orleans-i Ochsner’s Medical Centerben, és állapota kritikus, de stabil.
“Most már nem tud beszélni és járni sem tud. A jobb oldala lebénult. Tudja, hogy kik vagyunk, és csak sírni fog, amikor meglát minket” – mondta O’Keefe.
Az orvosok még nem tudják Malagarie gyógyulási prognózisát, de azt mondták, hogy valószínűleg legalább egy év rehabilitációra lesz szükség, miután elhagyja a kórházat – közölte a helyi tévéállomás.
Kedden a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) és az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) szüneteltette a J&J oltóanyagát, miután ritka vérrögökről számoltak be azoknál, akiket nemrég oltottak be.
Az FDA és a CDC által kiadott közlemény szerint mind a hat bejelentett eset az Egyesült Államokban 18-48 év közötti nők körében fordult elő, és a tünetek az oltás után hat és 13 nappal jelentkeztek.
Egy oltást kapott személy meghalt, halálát a CDC vizsgálja – közölték Virginia állam tisztviselői kedden közleményben. Egy másik nő kritikus állapotban van. A CDC egyik tisztviselője elmondta, hogy a hat beteg közül kettőt már hazaengedtek, három pedig továbbra is kórházban marad.
Szerdán a J&J két további vérrögösödési esetet hozott nyilvánosságra – az egyik egy 25 éves férfinál történt, aki egy klinikai vizsgálat során agyvérzést szenvedett, egy másik esetben pedig mélyvénás trombózis lépett fel egy 59 éves nőnél.
A CDC Vakcinák Mellékhatásainak Jelentési Rendszere (Vaccine Adverse Event Reporting System, VAERS) szerint április 1-jéig 49 jelentés érkezett a J&J vakcinával kapcsolatos véralvadási zavarokról, és április 1-jéig 972 jelentés érkezett mindhárom vakcinával együtt, beleértve a Pfizert és a Modernát is.
A CDC immunizációs gyakorlatokkal foglalkozó tanácsadó bizottsága szerdán ülésezett, és úgy döntött, hogy elhalasztja a szavazást arról, hogy feloldják-e a J&J COVID vakcinájára vonatkozó szünetet, és ezzel gyakorlatilag meghosszabbítják a szünetet a vakcinát kapó személyek vérrögökkel kapcsolatos adatainak további elemzéséig. A bizottság közölte, hogy egy hét vagy 10 nap múlva újra összeül, hogy szavazzon arról, hogy feloldják-e a szünetet vagy sem.

Forrás: childrenshealthdefense.org

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük