Egy kiszivárgott tanulmány szerint a Pfizer vakcina szívgyulladást okozhat a 30 év alattiaknál,

Izraeli kutatók 62 szívizomgyulladásos esetet, köztük két halálesetet találtak a Pfizerrel nemrégiben végrehajtott oltás után. Az esetek közül ötvenöt férfiakban fordult elő – a legtöbbjük 18 és 30 év közötti volt.
Korábbi kutatások szerint az mRNS vakcinák a COVID-hez hasonló tüneteket okozhatnak.

Egy izraeli egészségügyi minisztériumi jelentésből kiszivárgott részletek aggodalmat keltettek a szakértőkben a Pfizer-BioNTech COVID-19 vakcina és a szívizomgyulladás közötti lehetséges kapcsolat miatt – írja a The Times of Israel és más hírügynökségek.

A vakcina mellékhatásainak ellenőrzésével megbízott bizottság előzetes jelentése 62 szívizomgyulladásos esetet, köztük két halálesetet talált a Pfizer vakcinát kapó személyeknél. Az esetek közül ötvenhat az oltóanyag második adagja után következett be, és 55 eset férfiaknál fordult elő – többségük 18 és 30 év közötti.

A két elhunyt beteg a jelentések szerint a vakcina beadásáig egészséges volt, és nem volt semmilyen előzetes betegségük. Az egyik egy 22 éves nő, a másik egy 35 éves férfi volt. A jelentés megjegyezte, hogy Izraelben 5 millió embert oltottak be COVID ellen.

A szívizomgyulladás, vagyis a szívizom gyulladása szívritmuszavarhoz és halálhoz vezethet.

Kérje a Kongresszust, hogy vizsgálja ki a COVID eredetét – tegyen lépéseket!
Nachman Ash, Izrael pandémiás reagálási koordinátora megerősítette, hogy “több tíz esetben” fordult elő szívizomgyulladás a beoltott embereknél, elsősorban a második adag után, de hangsúlyozta, hogy az egészségügyi minisztériumnak még nem sikerült következtetéseket levonnia.

Az összefüggés megállapítása Ash szerint azért lesz nehéz, mert a szívizomgyulladást, amely gyakran szövődmények nélkül elmúlik, számos vírus okozhatja, és a korábbi években is hasonló számú esetet jelentettek – számolt be a Reuters.

A National Organization for Rare Disorders kutatói szerint azonban a myocarditis lehet fertőzések következménye, de “gyakrabban a myocarditis a szervezet immunreakciójának eredménye a kezdeti szívkárosodásra”.

Az izraeli kutatók bemutatták eredményeiket az izraeli egészségügyi minisztérium főigazgatójának, a Pfizernek, a Betegségellenőrzési és -megelőzési Központoknak és az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalnak (FDA).

A Reuters kérdésére a Pfizer elmondta, hogy rendszeres kapcsolatban áll az izraeli egészségügyi minisztériummal, hogy felülvizsgálja a vakcinájával kapcsolatos adatokat, és tisztában van a túlnyomórészt fiatal férfiaknál előforduló szívizomgyulladás izraeli megfigyeléseivel.

“A nemkívánatos eseményeket rendszeresen és alaposan felülvizsgáljuk, és nem figyeltük meg a szívizomgyulladás magasabb arányát, mint ami az általános populációban várható lenne” – mondta a vállalat. “Az oltóanyaggal való okozati összefüggést nem állapítottuk meg. Jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy a Pfizer/BNT COVID-19 vakcina alkalmazásával összefüggő kockázatot jelentene a szívizomgyulladás”.

A Pfizer közölte, hogy a világ többi részén nem észlelt hasonló eredményeket, de mélyebben megvizsgálja a jelenséget.

A CDC vakcina mellékhatások jelentési rendszerében a “myocarditis” kifejezésre való keresés azonban 62 myocarditises esetet tárt fel, amelyek 70%-a 17 és 44 év közötti személyeknél fordult elő. A bejelentett esetek közül 23-at a Pfizer vakcina után jelentettek.

Az izraeli tanulmányt végző kutatók hangsúlyozták, hogy további vizsgálatokra van szükség a szívizomgyulladás és a vakcina közötti kapcsolat megerősítéséhez, de hozzátették, hogy jelentős aggályaik vannak. Ezt írták:

“Ebben a szakaszban az előzetes eredmények szerint, amelyek további megerősítésre szorulnak, a vártnál magasabb számról van szó, különösen a 30 éves korig terjedő életkorban. Hamarosan egy részletesebb jelentés készül a témában”.

“Az a benyomásunk, hogy a védőoltás után 1:20.000-es nagyságrendben megnövekedett a jelenség előfordulása, különösen a fiatal férfiaknál. Valószínű, hogy a szívizomgyulladás kialakulása összefügg az oltás beadásával (különösen a második adaggal).”

Az egészségügyi minisztérium szakértői felülvizsgálják a jelentést, és nyilvánosságra hozzák az eredményeket. Ash azonban egy interjúban azt mondta, hogy a vakcina előnyei olyan nagyok, hogy “még ha találunk is összefüggést néhány eset és a vakcina között, nem lesz indokolt, hogy bármilyen intézkedést tegyünk a vakcinával kapcsolatban”.
Korábbi kutatások szerint az mRNS vakcinák a COVID-hez hasonló tüneteket okozhatnak.

Lyn Redwood, RN, MSN, a Children’s Health Defense emerita elnöke szerint “nem meglepő, hogy a vakcinák tüskefehérjéje által okozott szívizomgyulladáshoz vezető immunválaszt ugyanúgy látjuk, mint a tényleges fertőzésnél”.

Redwood elmagyarázta, hogy az mRNS-vakcinák úgy működnek, hogy a vírus felszínén lévő kulcsfontosságú tüskefehérje genetikai tervét beépítik egy olyan formulába, amely – amikor beadják az embernek – utasítja saját sejtjeinket, hogy állítsák elő a tüskefehérjét.

“A probléma ezzel a megközelítéssel az, hogy a COVID-19-ben szenvedő embereknél a szívkárosodás és a szívhalál egyik fő okaként kizárólag a spike fehérjét – amelynek előállítására az mRNS-vakcinák utasítják a szervezetet – jelölték meg” – mondta Redwood.

Redwood szerint az eddigi kutatások alapján nagyon valószínű, hogy a spike protein mRNS-vakcinák egyes recipienseinél ugyanazok a tünetek és sérülések jelentkeznek majd, mint a vírussal kapcsolatban.

Amint arról a The Defender február 10-én beszámolt, Dr. J. Patrick Whelan, M.D., Ph.D. igyekezett figyelmeztetni az FDA-t arra, hogy a COVID vakcinák sérüléseket okozhatnak. Whelan különösen amiatt aggódott, hogy a Pfizer és a Moderna által használt mRNS vakcinatechnológia “potenciálisan mikrovaszkuláris sérüléseket (gyulladást és apró vérrögöket, úgynevezett mikrothrombusokat) okozhat az agyban, a szívben, a májban és a vesében olyan módon, amelyet a biztonsági vizsgálatok során nem vizsgáltak”.

Bár Whelan nem vitatta, hogy a vakcinák képesek gyorsan megállítani a vírus terjedését (feltéve, hogy a vakcinákról bebizonyosodik, hogy valóban megakadályozzák a terjedést – amit szintén nem vizsgáltak a klinikai vizsgálatokban), figyelmeztetett, hogy “sokkal rosszabb lenne, ha emberek százmilliói szenvednének hosszú távú vagy akár maradandó károsodást az agyuk vagy a szívük mikrovaszkulatúrájában annak következtében, hogy rövid távon nem értékelték a teljes hosszúságú tüskefehérje-alapú vakcinák más szervekre gyakorolt nem szándékolt hatását”.

2020 októberében az orvosok arra figyelmeztettek, hogy kutatások bizonyították, hogy a SARS-CoV-2 vírus a szervezet több szervére, köztük a szívre is hatással lehet, és hogy a COVID vírussal kórházba került emberek közel negyedénél szívizomkárosodás, például szívritmuszavar vagy tromboembóliás betegség jelentkezik.

Dr. Hyung Chun, a Yale kardiológusa felvetette, hogy az ereket bélelő endotélsejtek potenciálisan gyulladásos citokineket szabadítanak fel, amelyek tovább fokozzák a szervezet gyulladásos válaszát, és vérrögök kialakulásához vezetnek. Chun kijelentette: “A “gyulladt” endothel valószínűleg nemcsak a COVID-19 esetében járul hozzá a kimenetel romlásához, hanem a szívinfarktus és a stroke kockázatához hozzájáruló fontos tényezőnek is tekinthető”.

Egy prospektív vizsgálatban, amely 100, COVID-ból felépült beteget követett, a kutatók a betegek 78%-ánál találtak érintettséget a szív MRI-vizsgálatokon, és 60%-nál folyamatos szívizomgyulladást. Ezek a megállapítások függetlenek voltak a fertőzés súlyosságától, a betegség általános lefolyásától és az eredeti diagnózistól eltelt időtől.

2020 októberében a kutatók részletesebben megvizsgálták a szívet a COVID-19 halálát követően, és megállapították, hogy “a szívkárosodás gyakori volt, de inkább vérrögképződésből, mint gyulladásból eredt”, és hogy “gyakoriak voltak a mikrothrombusok (kis vérrögök)”.

“Erre nem számítottunk” – mondta a tanulmány társszerzője, Dr. Renu Virmani, a marylandi Gaithersburgben található CVPath Institute munkatársa. “Valószínűtlennek tűnik, hogy a szív közvetlen vírusinváziója játssza a főszerepet a szívizomnekrózis és a mikrothrombusok kialakulásában.”

Egy ezt követő, januárban közzétett tanulmány megerősítette a mikrotrombusokat eredményező, a közelmúltban bekövetkezett szívinfarktusra (szívinfarktusra) utaló szívizomelhalást okozó mikrotrombusok megállapításait 40 olyan személynél, akik COVID-fertőzésben haltak meg – a vizsgálatok a mikrotrombusokat is a szívkárosodás fő okaként azonosították.

A klinikusok világszerte bizonyítékokat láttak arra, hogy a vírus szívgyulladást, akut vesebetegséget, neurológiai működési zavarokat, vérrögöket, bélkárosodást és májproblémákat okozhat.

A cikk szerzője:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük