Egy texasi tinédzsernél Guillain-Barré-szindrómát (GBS) diagnosztizáltak

Egy texasi tinédzsernél Guillain-Barré-szindrómát (GBS) diagnosztizáltak néhány héttel az első COVID-19 oltás után, azt mondta, hogy szerinte az oltás a hibás – írja a helyi houstoni hírcsatorna KPRC2 jelentése.

“Szerettem volna beszerezni az oltást” – mondta Wyatt McGlaun, a The Woodlands középiskolás diákja. „Úgy éreztem, hogy ez a helyes cselekedet. Szerettem volna utazni, és élvezni az egyetem előtti utolsó nyaramat. ”

Néhány héttel az oltás után McGlaun elgyengült, és nehezen tudott járni. A CHI St. Luke’s Health-be vették fel, ahol GBS-t diagnosztizáltak nála.

A híradások nem hozták nyilvánosságra, melyik COVID oltást kapta McGlaun.

Mayo Clinic szerint a GBS ritka rendellenesség, amelyben a szervezet immunrendszere megtámadja az idegsejteket. A kezdeti tünetek közé tartozik a végtagok gyengesége és bizsergése, amelyek gyorsan átterjedhetnek, végül megbéníthatják az egész testet. A betegségben szenvedők többségét kórházba kell helyezni, hogy kezelést kapjon.

A GBS-ben szenvedők általában a tünetek megjelenése után két héten belül tapasztalják legjelentősebb gyengeségüket.

Az Országos Egészségügyi Intézet szerint februárban jelentettek egy GBS -esetet egy 82 éves nőnél, aki egy adag Pfizer COVID-vakcinával lett beoltva .

A Vaccine Adverse Events Reporting System (VAERS) adatai szerint 70  GBS esetet, jelentettek miután COVID vakcinát kaptak, melyből 59% -ban Pfizer, 44% Moderna és 3% Johnson & Johnson (J&J).

A GBS egy esetét jelentették a J&J COVID vakcinával végzett klinikai vizsgálat egyik beoltott résztvevőjénél is.

A New England Journal of Medicine 2020 áprilisában számos olyan esetről számolt be Észak-Olaszországban, akiknél diagnosztizálták a SARS-CoV-2-t, és akiknél GBS alakult ki. Spanyol és amerikai kutatók beszámoltak GBS-esetekről COVID-diagnosztizált embereknél.

A GBS-re nincs ismert gyógymód, de a legtöbb ember végül felépül. A halálozási arány 4–7%, az emberek 60–80% -a képes hat hónapon belül járni. A betegek elhúzódó hatásokat tapasztalhatnak a GBS-től, például gyengeséget, zsibbadást vagy fáradtságot.

Dr. Charles Sims , a Montgomery megyei egészségügyi hatóság és a fertőző betegségek orvosa a Woodlands-i St. Luke’s-ban elmondta , hogy a GBS-t gyakrabban vírusos vagy bakteriális fertőzés okozza, és nem mondhatja azt, hogy a vakcina okozta McGlaun állapotát.

– Voltak olyan esetek, akik oltást kaptak, de ezek semmivel sem magasabbak, mint azok, akik nem kapták meg az oltást. Guillan Barré-t évente 1–2 embernél tapasztalunk ”- mondta Sims a KPRC2-nek , így ez csak egybeesés lehet .

Sims azt mondta, hogy ha ezeket az állítólagos mellékhatásokat jelentik az USA Betegségellenőrzési Központjának (CDC) VAERS-nek, akkor kivizsgálják őket. McGlaun szülei azt mondták, hogy a mellékhatását a CDC-nek tervezik bejelenteni.

A GBS számos vakcina lehetséges kockázataként szerepel, beleértve az Adacel, Afluria, Engerix-B, Fluarix, Flulaval, FluMist, Fluzone, Gardasil / Gardasil 9, Havrix, Menactra, Menomune, MMR-II, PedvaxHIB, Pneumovax-23, ProQuad, Recombivax, Tenivac, Vaqta és Varivax.

1992 óta az Országos Oltáskárosítási Kompenzációs Program körülbelül 500 millió dollárt fizetett az oltás utáni GBS 1450 áldozatának – írta a The Defender .

Március 8-án a Defender e-mailben és telefonon megkereste a CDC-t, és megadta a konkrét kérdések listáját, hogy megismerje a CDC álláspontját a COVID vakcinával kapcsolatos sérülésekről és halálesetekről szóló trendjelentésekkel kapcsolatban . Pontosabban azt szerettük volna megtudni, hogy a CDC miként végzi vizsgálatait, milyen eredményeket hoztak az állítólagosan elvégzett vizsgálatok, és miért nem végeztek boncolást a jelentett halálesetek esetén.

Azóta többször megpróbáltuk nyomon követni telefonon és e-mailben, sikertelenül. Március 25-én felhívtunk, és elmondtuk, hogy a CDC sajtóreferensei áttekintik a kérdések listáját. További határidőt kértünk, amelyet megadtunk, de ezekre a CDC nem felelt még.

Március 29-én e-mailt kaptunk arról, hogy senki sem kapta meg a kérdéslistánkat (amelyet előző e-mailünkhöz csatoltunk és megerősítettük, hogy a CDC megkapta). Újra megadtuk a kérdések listáját, és új határidőt, április 6-át adtunk meg. A mai napig nem kaptunk választ.

Folytatni fogjuk a CDC szerint kivizsgálandó számos eset nyomon követését, ideértve McGlaun GBS diagnózisát is.

Forrás: The Defender

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük