Elhunyt egy 38 éves szlovákiai tanárnő röviddel azután, hogy AstraZenecával oltották

A 38 éves Antónia középiskolai tanárként dolgozott. Február 13-án oltották be az AstraZeneca vakcinával. Néhány nappal később a szlovák közszolgálati televíziónak nyilatkozott arról, hogy az oltást követően magas lázat, súlyos fejfájást és izomfájdalmat tapasztalt.

Egy héttel az oltás beadását követően kórházba került, ahol február 27-én elhunyt. A halál pontos okát a boncolás állapítja meg, Antónia halálát valószínűleg agyi ödéma és tüdőembólia okozhatta. A hölgy trombofíliás volt, ami genetikailag hajlamossá tesz a trombózis kialakulására.

Szlovákiában eddig 804 esetben jelentettek komolyabb oltási reakciókat az AstraZeneca vakcina beadása után. Halálesetet nem jelentettek az oltással összefüggésben. Szakértők hangsúlyozzák, nincs bizonyíték arra, hogy a 38 éves tanárnő halála összefüggésben lenne a vakcina beadásával.

Európa több országában a napokban ideiglenesen felfüggesztették a brit-svéd vakcina beadását, miután az oltást követően halálesetek történtek, és felmerült a lehetősége, hogy az oltás megnöveli a trombózis kialakulásának kockázatát.

Az RTVS szerkesztői megállapították, hogy kevesebb, mint két héttel az oltás után a 38 éves tanár meghalt. A vakcinával nincs közvetlen kapcsolat.

Antónia középiskolai tanár volt. Az érettségizők tanítása érdekében be lehet oltani az AstraZeneca oltásával. Bár felkészült a mellékhatásokra, nem számított azok intenzitására. Február közepén interjút adott az RTVS-nek.

Az AstraZeneca oltási oltás körüli káosz világszerte fokozódik. Csütörtökön (március 11-én) néhány ország abbahagyta az ABV 5300 tételszámú vakcina alkalmazását. Mint az RTVS csütörtökön tájékoztatta, nem Szlovákiában van. Az RTVS szerint azonban az említett kockázati tételt az ABV 2856-os oltással oltották be. A szerkesztők megállapították, hogy Olaszországban és Romániában már felhagytak vele.

Forrás: https://spravy.rtvs.sk/2021/03/pripad-umrtia-kratko-po-podani-vakciny-od-astrazenecy-je-uz-aj-na-slovensku/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük