Erre a – mindössze 131 tesztalany részvételével elvégzett – tanulmányra hivatkozva jelentette ki Merkely Béla, hogy tudományos evidencia és kezdték meg Magyarországon több tízezer kismama és szoptatás anyuka oltását – mint kísérletet…

Merkely Béla azt emelte ki, hogy azoknál a kismamáknál, akiknél a fertőzést követően oxigénhiány lép fel, a magzat számára nagyon káros hatása lehet. (ez tény, csak ezzel akarja sarkallni őket az oltásra, annak ellenére, hogy ott vannak a jelentések a rengeteg vetélésre…)

Érdemes még egy pillantást vetni a cikk végére, kik voltak a tanulmány támogatói…

A COVID-19 vakcina védi az anyákat – és újszülötteiket

A terhes nők robusztus immunválaszt mutatnak a koronavírus vakcinákkal szemben, antitesteket adnak át az újszülötteknek

Julie CunninghamMGH Communications

2021. március 25

Az eddigi legnagyobb ilyen típusú tanulmányban a Massachusettsi Általános Kórház (MGH), a Brigham és Női Kórház és a Ragon Institute of MGH, az MIT és a Harvard kutatói azt találták, hogy az új mRNA COVID-19 vakcinák rendkívül hatékonyak az antitestek termelésében. a SARS-CoV-2 vírus terhes és szoptató nőknél. A vizsgálat azt is kimutatta, hogy a vakcinák védő immunitást biztosítanak az újszülötteknek az anyatej és a placenta révén.

Az American Journal of Obstetrics and Gynecology (AJOG) folyóiratban megjelent tanulmány 131 reproduktív korú nőt vizsgált meg (84 terhes, 31 szoptató és 16 nem terhes), akik mind a két új mRNS vakcina egyikét kapták: Pfizer / BioNTech vagy Moderna. A vakcina által kiváltott titerek – vagy antitestszintek – mindhárom csoportban egyenértékűek voltak. Megnyugtató módon az oltás utáni mellékhatások ritkák és összehasonlíthatók voltak a vizsgálat résztvevői között.

“Ez a kiváló vakcina-hatékonyságról szóló hír nagyon biztató a várandós és szoptató nők számára, akik kimaradtak a kezdeti COVID-19 vakcinakísérletekből” – mondta Andrea Edlow, az MGH anya-magzati orvos szakorvosa, az Edlow Lab igazgatója. Vincent Reproduktív Biológiai Központ és az új tanulmány társszerzője. „Kulcsfontosságú az információs hiányosságok kitöltése valós adatokkal – különösen a várandós pácienseink számára, akiknek nagyobb a kockázata a COVID-19 szövődményeinek. Ez a tanulmány azt is kiemeli, hogy a várandós és szoptató egyének mennyire szívesen vesznek részt a kutatásban. ”

A Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ szerint a terhes egyének nagyobb valószínűséggel súlyosan megbetegednek a COVID-19-ben, kórházi kezelést, intenzív ellátást vagy szellőztetést igényelnek, és fokozottan veszélyeztethetik a terhesség káros hatásait. A csapat összehasonlította az oltás által indukált antitestszinteket a COVID-19 természetes fertőzésének terhesség alatt kiváltott szintjével, és az oltásból származó antitestek szintjét lényegesen magasabbnak találta.

Vakcinával generált antitestek is jelen voltak a vizsgálatból vett összes köldökzsinórvér- és anyatej-mintában, amelyek megmutatták az antitestek átvitelét az anyáktól az újszülöttekig.

“Most egyértelmű bizonyítékaink vannak arra, hogy a COVID vakcinák immunitást válthatnak ki, amely megvédi a csecsemőket” – mondta Galit Alter, a Ragon Intézet törzstagja és a tanulmány társszerzője. „Reméljük, hogy ez a tanulmány katalizálja az oltóanyag-fejlesztőket, hogy felismerjék a terhes és szoptató egyének tanulmányozásának fontosságát, és bevonják őket a vizsgálatokba. Az ésszerű oltáskialakítás lehetősége az anyák és a csecsemők jobb eredményeinek elérésére korlátlan, de a fejlesztőknek fel kell ismerniük, hogy a terhesség egy különálló immunológiai állapot, ahol egy erős oltással egyszerre két életet lehet megmenteni. Várakozással tekintünk minden terhesség alatti oltóanyag-platform tanulmányozására, amint azok elérhetővé válnak.”

A korlátozott minta olyan betekintést nyújt, amely javíthatja az ellátást és tájékoztatja az oltások időzítését

A tanulmány betekintést engedett a Pfizer vakcina által kiváltott immunválasz és a Moderna vakcina közötti lehetséges különbségekbe is, megállapítva, hogy a nyálkahártya (IgA) antitestek szintje magasabb volt a második Moderna adag után, mint a Pfizer második dózisa .

“Ez a megállapítás minden egyén számára fontos, mivel a SARS-CoV-2 nyálkahártya felületeken keresztül jut el, mint például az orr, a száj és a szem” – mondta Kathryn Gray, a brighami és női kórház szülészorvosa, a cikk első szerzője. “De a terhes és szoptató nők számára is különös jelentőséggel bír, mert az IgA kulcsfontosságú antitest, amely jelen van az anyatejben.”

Gray a tanulmány első szerzői Evan Bordt, az MGH és Caroline Atyeo, a Ragon Intézet munkatársai.

A tanulmány finanszírozása magában foglalta az Országos Gyermekegészségügyi és Emberi Fejlesztési Intézet (NICHD), a Gates Alapítvány, a Massachusetts Kórokozó Készenléti Konzorcium (MassCPR) és a Musk Alapítvány támogatásait.”

Ugyanezen egyetem 2020 decemberében az alábbi cikket tette közzé:

“A tanulmány szerint a COVID-19-ben szenvedő terhes nők nem adhatják át a vírust az újszülöttnek

A korlátozott minta olyan betekintést nyújt, amely javíthatja az ellátást és tájékoztatja az oltások időzítését

Tracy HamptonMGH News and Public Affairs

2020. december 22

A terhes nők különösen ki vannak téve a SARS-CoV-2 fertőzést követő súlyosabb COVID-19 esetek kialakulásának, de keveset tudunk arról, hogy milyen anti-SARS-CoV-2 immunválaszuk van, vagy hogy ez milyen hatással lehet utódaikra.

A JAMA Network Open-ben megjelent tanulmányban a Harvardhoz tartozó Massachusettsi Általános Kórház (MGH) nyomozói által vezetett csoport új felismeréseket nyújt, amelyek segíthetnek javítani ezen nők és újszülöttjeik ellátását, és hangsúlyozza annak szükségességét, hogy a terhes nőket figyelembe kell venni a vakcinában bevezetési tervek.

A vizsgálatban 127 terhes nő vett részt a harmadik trimeszterben, akik három bostoni kórházban részesültek ellátásban 2020. április 2. és június 13. között. A SARS-CoV-2 pozitív eredményt mutató 64 nő között a nyomozók nem találtak vírust az anyai vagy a köldökvérben ( a női légzőrendszerben történő kimutatás ellenére), a placentában nincs vírus jele, és nincs bizonyíték a vírus újszülöttekben történő átadására. A kutatók azt gyanítják, hogy a magzatba való átvitel blokkolódhat nemcsak az anyák vérében a vírus hiánya miatt, hanem azért is, mert a SARS-CoV-2 által a sejtekbe jutáshoz használt fő molekulák (ACE2 receptor és TMPRSS2 enzim) gyakran fizikailag nem helyezkednek el együtt a méhlepényben.

A pozitív tesztet végző nők többségében antitestválasz alakult ki a SARS-CoV-2 fehérjék ellen, de az anti-SARS-CoV-2 antitestek anya-újszülött transzferje a placentán keresztül lényegesen alacsonyabb volt, mint az anti-influenza antitestek transzferje.

A szakemberek részletezik az ismeretlen vakcinákat, folytatni kell a maszkolást, a távolságtartást

„A SARS-CoV-2-specifikus antitestek anyáról csecsemőre történő kompromittált megállapításának megállapítása a harmadik trimeszter fertőzésében kihatással van az anyai oltások beadására. Különösen azt emeli ki, hogy a terhes nők kulcsfontosságú populációt kell figyelembe venniük az oltóanyag bevezetésekor. Kérdéseket vet fel az oltás beadásának optimális időzítésével kapcsolatban is, hogy a lehető legjobban támogassa az anya és az újszülött immunitását.

Edlow megjegyzi, hogy az antitestek transzplacentáris transzferje a magzatba tipikusan a harmadik trimeszterben a legmagasabb, ezért nem volt elvárható a SARS-CoV-2 antitestek szignifikáns csökkenése az influenza elleni antitestekhez képest. „A SARS-CoV-2-specifikus antitestek ezen hatástalan átviteli mechanizmusainak megértése a harmadik trimeszterben történő fertőzés után, valamint annak megértése, hogy az oltóanyaggal előállított antitestek azonos vagy eltérő tulajdonságokkal bírnak-e, mint a vírus tényleges fertőzéséből eredők, kritikus irányok lesznek a jövőbeli kutatásokhoz ”- mondja.”

Tehát az igaz, hogy a vakcina által generált antitestek átmennek a magzatBA, de ezek a speciális, nem természetes módon az anya szervezetének normál immunrendszere által termelt agresszív antitestek, amelyek a magzat gyakorlatilag még nem létező immunrendszerével lépnek közvetlen kapcsolatba!

DE ha a vírus nem tudja megfertőzni a magzatot, miért/mitől kell védeni???
Maximum az anyát kellene védeni, ha biztonságos lenne maga a vakcina.

Tehát a magzatban az antitestek nincs miellen védjenek, de jelenlétükkel súlyos károkat okozhatnak (és okoznak – lásd vetélések)!

Arról nem is beszélve, hogy beoltják csak Magyarországon a több tízezer kismamát és szoptatós anyukát, de tanulmányok nincsenek arra vonatkozóan, hogy a születendő v. a szoptatott babánál néhány hónap/év múlva milyen mellékhatások léphetnek fel. Ez nagyon súlyos aggályokat vet fel! Ez az emberkísérleteken belül a legdurvább fejezet!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük