Faucci értelmetlen magyarázkodása a PCR tesztre és az oltás bosterekre vonatkozóan.

Riporter:

Most csatlakozik hozzánk Dr. Anthony Fauci, az ország legismertebb, fertőző betegségekkel foglalkozó orvosa, Biden elnök orvosi főtanácsadója, valamint az NIH Nemzeti Allergia- és Fertőző Betegségek Intézetének igazgatója. Dr. Fauci. Tudom, hogy ön jelenleg az egyik legfoglalkoztatottabb tudós az országban. Megtisztelő, hogy időt szakít ránk, hogy segítsen megérteni, mi folyik itt. Tudom, hogy sok embernek rengeteg kérdése van. Szóval köszönjük, hogy időt szakított ránk, uram. A CDC új iránymutatását számos kritika érte néhány közegészségügyi szakértő részéről, különösen a vizsgálati követelmények hiánya miatt. És ha ezt egy pillanatra félretesszük, a közvélemény részéről is sok kritika hangzott el. Biztos vagyok benne, hogy Ön is tisztában van azzal, hogy az emberek az elmúlt két évben szorosan követték a szövetségi közegészségügyi iránymutatásokat annak érdekében, hogy biztonságban és egészségesek maradjanak, akik kifejezetten Önben bíztak meg a leginkább, és néhányan közülük zavartan, minden bizonnyal némi idegességgel és némi új bizalmatlansággal reagáltak erre az izolációra vonatkozó villámiránymutatásra. Mit mondana nekik ma este, uram?

Faucci:

Nos, megpróbálom elmagyarázni, amit a nap nagy részében megpróbáltunk megtenni, hogy a Járványügyi Központ miért hozta meg ezt a döntést. Most már teljesen világos, hogy ha megnézzük az eredeti irányelveket a fertőzött emberekre vonatkozóan, akkor 14 napra elkülönítik őket. Sokan, akik ebben az új Omicron változatban szenvednek, tünetmentes fertőzést kapnak, és ahogyan az imént több példát is mutattál a társadalom meglehetősen súlyos zavaraira, olyan emberek miatt, akik nem tudnak dolgozni, mert valójában megfertőződtek.

Tehát megpróbálták megtalálni az egyensúlyt. Hogyan alkalmazzuk a jó közegészségügyi elveket? Nem kell eljutnunk arra a pontra, hogy lényegében kénytelenek legyünk leállítani az országot. És az a döntés született, hogy a tünetmentes embereket öt napra el kell különíteni. És ha továbbra is tünetmentesek maradnak, akkor visszatérhetnek a funkciójukhoz, feltéve, hogy következetesen maszkot viselnek. És amikor azt mondták, hogy ennek egy része az, ami szerintem vitát váltott ki, hogy a CDC azt mondta, hogy ezen a ponton nem kell antigéntesztet végezni, és az emberek megkérdőjelezik, hogy miért, és ennek az az oka, hogy ha megnézzük a fertőzés átvitelének kockázatát egy olyan személytől, aki az időszak első öt napja alatt fertőződött, szemben a második öt nappal, a kockázat nagy része az első öt napban áll fenn. Így a 6,7, 8, 9. és 10. napban a fertőzés átvitelének kockázata nagyon-nagyon alacsony. És a használt tesztek, az antigén teszt, nem igazán jó prediktív értékkel bírnak arra vonatkozóan, hogy van-e vagy nincs átvitel, hogy jó értékkel rendelkezzenek a korai szakaszban, hogy megmondják, ha fertőzött vagy, de 5,6,7,8,9 nappal később, hogy pozitív vagy negatív. Ez nem jó, mert egyáltalán nem ismerünk semmilyen tanulmányt.

Valójában az FDA eredeti jóváhagyása a tesztre nem az volt a célja, hogy meghatározzák több nappal a fertőzést követően, hogy képes továbbítani, és emiatt a CD azt mondta, hogy nem szükséges a teszt, mert a kockázat alacsony. Tehát ez a magyarázata ennek a politikának.

 

Riporter:

Engedjék meg, hogy egy pillanatra felkapjam a témát, mert múlt csütörtökön a CDC új irányelveket adott ki az egészségügyi dolgozók számára, akik COVID-ot kaptak, és hét napig kell elkülöníteniük, majd negatív gyorstesztet kell végezniük, mielőtt elhagyhatják az elkülönítést, és azt hiszem, ez felveti a kérdést, hogy miért, miért hét nap az egészségügyi dolgozóknak, és miért öt nekünk, a többieknek? Miért kell nekik tesztelniük az izolációból, míg nekünk, többieknek nem, erre már külön kitért, de ez konkrét tudományos adatokon alapul, ezek az adatok nyilvánosságra kerültek, vagy a CDC-n belülről származnak?

 

Faucci:

Ez a CDC belső elve, nincsenek konkrét adatok az egyikről a másikra. Megítélésük szerint döntöttek erről. És valószínű, ha megnézzük az irányelveket, hogy az egészségügyi dolgozóknak vissza lehet menni öt napra, ha tényleg szükségük van rá.

Riporter:

Ha Ön ki volt téve a koronavírusnak, és karanténra van szüksége, a beoltott és a emlékeztető, harmadik oltást felvett emberek számára más útmutatás vonatkozik, mint a be nem oltottak számára. Ha azonban megfertőződött, és elkülönítésre van szüksége, az ajánlások nem változnak attól függően, hogy be van-e oltva vagy sem. Meg tudná ezt magyarázni nekünk?

 

Faucci:

Igen, igen, ha fertőzött vagy, akkor fertőzött vagy, függetlenül attól, hogy be vagy-e oltva vagy sem. Fertőzött vagy. Amikor az expozícióról és a karanténról beszélsz. Ha olyan személy vagy, aki be volt oltva, de nem kapott harmadik védőoltást, szemben egy olyan személlyel, aki nem volt beoltva, mert a védőoltás nagyobb fokú védelmet nyújtott volna. Azokat az embereket, akik be vannak oltva, de nem kaptak harmadik védőoltást, ugyanolyan kockázatosnak tekintik, mint azokat, akik egyáltalán nem kaptak védőoltást. És ez azért van, mert jelenleg az Omicron esetében nagy különbség van abban a védettségi szintben, amelyet a megerősített oltást követően kapunk, és az alap immunizálás védelem szintje között.

 

Riporter:

A fertőzőképességről és az átvihetőségről szeretnék kérdezni egy pillanatra, amikor elmagyarázza, hogy azért nem kell tesztelnünk, ami követelmény lenne, miután egy pozitív személy öt napig izolálódik, mert a tudomány szerint az öt nap után alacsony az esélye annak, hogy fertőzőképes lesz. Dr. Olinsky néhány további okot is említett. Ma néhányszor elmondta, hogy a PCR-teszt akár 12 hétig is pozitív lehet olyannál, akinél valaha volt már COVID pozitív eredmény. A PCR-teszt ilyen. Nem jó mérőeszköz a fertőzőképesség kimutatására sem az izolációs periódusban, úgy értem, hogyan tudják az emberek ténylegesen megmondani, hogy fertőzőek-e  egy COVID-os megbetegedési ciklusban? Hogyan lehet ezt mérni, ha nem PCR-teszttel vagy antigénteszttel?

Faucci:

Igen, ez egy nagyon jó kérdés, mert a PCR nem a vírusszaporodást, az élő vírust méri.  Vírusrészecskéket mér,  nukleinsavat, tehát más szavakkal, lehet, hogy a fertőzésem után a szaporodóképes vírus kiürült belőlem, de a PCR-rel továbbra is pozitív lehetek több napig, miután felépültem, és egyáltalán nem vagyok fertőzőképes. Habár a PCR arra jó, hogy megmondja, ha fertőzött vagy,  hogy igen, fertőzött vagyok. De maga a tény, hogy pozitív, ahogy a CDC igazgatója mondta, több napig, sőt hetekkel később is, nem ad semmilyen jelzést arra vonatkozóan, hogy fertőzőképes vagy-e vagy sem. És azt hiszem, érthető a zűrzavar, amit az emberek a teszteléssel kapcsolatban éreznek, a tesztelés azt mondja meg, hogy fertőzött vagy-e vagy sem, nem azt, hogy fertőzött és fertőzéképes vagy-e.

Az egyetlen módja annak, hogy megtudd, hogy fertőzőképes vagy-e, ha ki lehetne mutatni, hogy valóban van benned élő, szaporodóképes vírus. És a tesztek ezt nem mérik. A vírus jelenlétét vagy hiányát mérik, és a vírus lehet, hogy halott. Inaktív vírus, ami nem terjed. Szóval teljesen érthető, hogy az emberek miért jönnek zavarba emiatt. És ezért vagyok itt, hogy megpróbáljam elmagyarázni az embereknek, hogy lehetőleg tisztázzuk ezt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük