Az FDA teljes jóváhagyást ad a Pfizer oltóanyagának

Elöljáróban:

A Betegségmegelőzési és Megelőzési Központok (CDC) pénteken közzétett adatai azt mutatták, hogy 2020. december 14. és 2021. augusztus 13. között összesen 326.535 nemkívánatos eseményt jelentettek az oltóanyag -mellékhatások bejelentő rendszerének (VAERS). A Pfizer COVID elleni védőoltása , beleértve 9 027 halálesetet és 56 607 súlyos sérülést .

Persze a jelek szerint ez a kutyát nem érdekli.

A kritikusok “példátlan, leplezetlen hatalomátvétellel” vádolják az FDA-t

A BMJ augusztus 20-i számában megjelent cikk szerint az átláthatóság hívei bírálták az FDA döntését, miszerint nem tartanak hivatalos tanácsadó bizottsági ülést a Pfizer teljes körű jóváhagyási kérelmének megvitatására – ez egy fontos mechanizmus az adatok vizsgálatára.

Az FDA tavaly azt mondta, hogy “elkötelezett amellett, hogy független szakértőkből álló tanácsadó bizottságot alkalmazzon annak érdekében, hogy az engedélyezéssel vagy engedélyezéssel kapcsolatos tanácskozások átláthatóak legyenek a nyilvánosság számára”.

A The BMJ-nek adott nyilatkozatában azonban az FDA közölte, hogy nem tartja szükségesnek az ülés összehívását a várható teljes FDA-jóváhagyás előtt.

Az FDA szóvivője elmondta, hogy az ügynökség 2020-ban számos ülést tartott a COVID vakcinákkal kapcsolatban a vakcinák és kapcsolódó biológiai termékek tanácsadó bizottságának (VRBPAC), és nem tartotta szükségesnek, hogy a Pfizer számára benyújtott biológiai engedély iránti kérelemmel kapcsolatban ülést tartsanak.

A BMJ szerint a vállalatok jellemzően hosszabb idő elteltével nyújtják be a teljes körű engedély iránti kérelmet, hogy több adat álljon rendelkezésre a felülvizsgálathoz.

Kim Witczak, egy gyógyszerbiztonsági szószóló, aki az FDA pszichofarmakológiai gyógyszerekkel foglalkozó tanácsadó bizottságában a fogyasztók képviselőjeként tevékenykedik, azt mondta, hogy a döntés megszüntette az adatok vizsgálatának egy fontos mechanizmusát.

“Ezek a nyilvános ülések elengedhetetlenek a bizalom kiépítéséhez, különösen akkor, amikor a vakcinák villámgyorsan, sürgősségi felhasználási engedély alapján kerültek piacra” – mondta Witczak. Wticzak egyike volt annak a 27 szakértőnek, akik polgári petíciót indítottak, amelyben azt követelték, hogy az FDA “lassítson le és vizsgálja meg a tudományt”, mielőtt jóváhagyja a COVID vakcinákat.

“A nyilvánosság megérdemel egy átlátható folyamatot, különösen mivel az emlékeztetők és a megbízások iránti igény rohamosan növekszik” – mondta Wticzak. “Ezek a találkozók olyan platformot kínálnak, ahol a jóváhagyás előtt fel lehet tenni a kérdéseket, meg lehet oldani a problémákat és meg lehet vizsgálni az adatokat.”

Witczak szerint aggasztó, hogy a teljes jóváhagyás mindössze hat hónapnyi adaton alapul – annak ellenére, hogy a klinikai vizsgálatokat két évre tervezték -, és nincs kontrollcsoport, miután a Pfizer a vizsgálat befejezése előtt placebót ajánlott a terméknek a résztvevőknek.

“Tudják, hogy a tudomány alapján nem nyerhetik meg ezt az érvelést, ezért kellett megszüntetniük a nyilvános eljárást és a független felügyeletet” – mondta a Children’s Health Defense elnöke, Robert F. Kennedy Jr. “Most már olyan erősnek hiszik magukat, hogy levetkőznek minden olyan látszatot, hogy ez a közegészségügyről szól, és kopaszon feltárják a korrupciót”.

Kennedy a The Defender című lapnak nyilatkozva:

“Ez egy baljós terv egy súlyosan hibás vakcina kötelezővé tételére, amely már rekord halálesetekkel és sérülésekkel írta be magát a történelembe, amely nem akadályozza meg a betegséget, sem az átvitelt, és nem javítja a halandóságot. A Pfizer legfrissebb féléves adatai azt mutatják, hogy bár az oltás megelőz néhány COVID halálesetet, több szívrohamot okoz, ami nettó életveszteséget eredményez.”

Diana Zuckerman, a National Center for Health Research elnöke a The BMJ-nek elmondta, hogy nyilvánvaló, hogy az FDA-nak nem áll szándékában meghallgatni bárki más véleményét, és azt mondja, hogy a zárt ajtók mögött hozott döntések táplálhatják a vakcinákkal kapcsolatos bizonytalanságot.

(Megan Redshow)

Forrás https://childrenshealthdefense.org/defender/fda-full-approval-pfizer-vaccine-lack-scientific-debate/

Az FDA közleménye:

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük