Figyelem! Az alapvető jogok állandó korlátozásait tervezik Németországban!

“Korona – ó, majd elmúlik, és akkor minden olyan lesz, mint régen…”

Aki így gondolkodott, azt hamarosan csúnya meglepetés érheti! Mert politikusaink olyan törvénymódosítást terveznek, amely mélyen beavatkozik az alapvető jogainkba, tetszés szerint felfüggeszti azokat, méghozzá véglegesen és a parlamenttel való további konzultáció nélkül. Egyfajta “Enabling Act 2.0”! Íme a részletek.
A nyilvánosság számára észrevétlenül, az emberek alapvető személyiségi jogaiba való súlyos beavatkozásnak kell törvénybe iktatnia Németországban. A tervek szerint a “Harmadik törvény a lakosság védelméről országos jelentőségű járványhelyzet esetén” 2020.11.18-án a Bundestag és a Bundesrat határozatával, valamint Frank-Walter Steinmeier szövetségi elnök aláírásával – mindezt ugyanazon a napon – kerül törvénybe iktatásra.
A CDU/CSU és az SPD parlamenti frakcióinak tervezete szerint az eddig alkotmányosan garantált jogok a
– a személy szabadsága
– gyülekezési szabadság
– mozgásszabadság és
– az otthon sérthetetlensége
“országos jelentőségű járványhelyzet” esetén korlátozható.

 

Boris Reitschuster újságíró és szerző írja: (https://www.reitschuster.de/post/corona-ueberwachung-durch-die-hintertuer/) “A kínai típusú digitális felügyeleti állam horrorforgatókönyve sokkal közelebb van hozzánk, mint gondolnánk. […] A tartalomhoz hasonlóan ijesztő a média és a társadalom felháborodásának hiánya. Úgy tűnik, kevesen vesznek tudomást a tervekről.”

A Patriot Petíció a petíció szövegében kifejti: (link a petícióhoz: https://www.patriotpetition.org/2020/11/14/corona-ermaechtigungsgesetz-verhindern-freiheit-und-grundrechte-verteidigen/) “A törvényjavaslat, amelyet rövid változatában “népességvédelmi törvénynek” is neveznek, egy felhatalmazó törvényhez hasonlít. Jens Spahn (CDU) szövetségi egészségügyi minisztériuma például felhatalmazást kap arra, hogy “országos jelentőségű járványhelyzet” esetén saját belátása szerint – a parlament megkerülésével – jogszabályokat hozzon. Ha a Bundestag elfogadná ezt a törvényt, akkor gyakorlatilag önmagát jogfosztaná meg. […] A törvényjavaslat szerint (1. cikk (17) bekezdés) a kormány különösen a következő “védőintézkedéseket” rendelheti el:
– Kijárási vagy érintkezési korlátozások
– üzleti vagy kereskedelmi tilalom
– Az éjszakai kint tartózkodás tilalma vagy korlátozása
– Vallási összejövetelek tilalma

– Utazási korlátozások

Még a testi épséghez való jog is drasztikusan korlátozható:
“A (4)-(7) és (10) bekezdések korlátozzák a testi épséghez való alapvető jogot (az Alaptörvény 2. cikk (2) bekezdésének első mondata).” Ez lehetővé tenné a de facto kötelező védőoltást is, ahol senkit sem oltanának be erőszakkal, de azoknak, akik nem oltatják be magukat, szabadságuk súlyos korlátozásával kellene számolniuk. Elképzelhető lenne például, hogy a be nem oltott személyeket kijárási tilalom alá helyeznék, eltiltanák a szakmájuk gyakorlásától, vagy nem engednék őket többé részt venni vallási szertartásokon. De még az oltástól teljesen függetlenül is, a szövetségi kormány a jogilag alig meghatározott “országos jelentőségű járványhelyzet” esetén mindezeket az elemi alapjogokba való beavatkozásokat határidő nélkül, a Bundestag vagy a tartományi parlamentek parlamenti ellenőrzése nélkül, mindenkire kötelezően elvégezhetné! Alapvető jogaink azonban nem a kormányzat ajándékai, amelyeket tetszés szerint el lehet venni, hanem Isten adta, elidegeníthetetlen szabadságjogok! […]” Az adás alatti szövegben megtalálja a petíció linkjét, valamint az openPetition egy másik petíciójának linkjét.

A szabadságszerető emberek 2020.11.18-án 12:00 órától Berlinben terveznek tüntetést a törvény elfogadása ellen. (https://dein.tube/watch/KgNyK2IATIXX59Y)
A mik./ts.
Ref:
Reitschuster.de https://www.reitschuster.de/post/corona-ueberendung-durch-die-hintertuer/ https://www.reitschuster.de/post/lex-corona-der-einstieg-in -eine-oekohygienische-diktatúra / https://www.reitschuster.de/post/schendung-von-konkreten-ermaechtigungsgrundlagen/

A PatriotPetition.org petíciója: “siessen: akadályozza meg a Corona engedélyező törvényét – védje meg a szabadságot és az alapvető jogokat!” https://www.patriotpetition.org/2020/11/14/corona-ermaechtigungsgesetz-verh among-szabadság-und-grundrechte-verteidigen /
Az openPetition petíciója: “Az IfSG új kiadása: Nem az engedélyezési alapra!” https://www.openpetition.de/petition/online/neuauflage-des-ifsg-nein-zur-ermaechtigungsgrundlage
RT német https://deutsch.rt.com/inland/109153-pandemie-notstand-fuer-immer-gesetzesnovelle-koennte-das-besiegel/

Forrás

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük