Figyelem!!

A védettségi igazolvány felhasználására vonatkozó 194/2021. (IV. 26) kormány rendeletet a tegnapi napon hatályon kívül helyezték https://njt.hu/search/-:2220:2021:194:-:-:-:-:-:-/1/10
A koronavírus elleni védettség igazolásról szóló 60/2021. (II. 12.) Kormány rendelet 2021. május 12-ig hatályos. https://njt.hu/jogszabaly/2021-60-20-22.3
Csakhogy, mivel sem let- és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás vagy ipari szerencsétlenség nem történt, és nincs isfolyamatban, az egész úgy ahogyan van, Alkotmány ellenes.
A veszélyhelyzet
53. cikk (1) A Kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás vagy ipari szerencsétlenség esetén, valamint ezek következményeinek az elhárítása érdekében veszélyhelyzetet hirdet ki, és sarkalatos törvényben meghatározott rendkívüli intézkedéseket vezethet be.
(2) A Kormány a veszélyhelyzetben rendeletet alkothat, amellyel – sarkalatos törvényben meghatározottak szerint – egyes törvények alkalmazását felfüggesztheti, törvényi rendelkezésektől eltérhet, valamint egyéb rendkívüli intézkedéseket hozhat.
(3) A Kormány (2) bekezdés szerinti rendelete tizenöt napig marad hatályban, kivéve, ha a Kormány – az Országgyűlés felhatalmazása alapján – a rendelet hatályát meghosszabbítja.
(4) A Kormány rendelete a veszélyhelyzet megszűnésével hatályát veszti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük