Finnország: Alkotmányellenes a kijárási korlátozás

A finn miniszterelnök a Twitteren tett nyilatkozatában azt mondta, hogy “Az Alkotmánybizottság véleménye miatt a mozgás szabadságának ideiglenes korlátozására vonatkozó javaslatot vissza kell vonnia a Parlamentnek.”
Bízzunk benne, hogy a finn parlament elfogadja és pozitív példa lesz a többi ország részére.
A döntés nem sokkal azután következik, hogy a kormány a múlt héten öt város lakosainak karanténba zárását javasolta, köztük Helsinkit, Finnország fővárosát. A döntés lehetővé tette volna az emberek számára, hogy csak alapos okból hagyhassák el otthonukat – mondja az Smartradio .
Antti Rinne, a finn parlament képviselője elmondta, hogy “lehetetlen lenne a lakosságnak előre látniuk, hogy mi tilos, megengedett vagy büntethető”. Ehelyett a miniszterelnök társadalmi platformon tett nyilatkozata azt mutatja, hogy a magas fertőzési arányú városok elszigetelésére vonatkozó javaslat még mindig pontatlan, sőt alkotmányellenes. Sanna Marin a Twitteren emlékeztetett arra, hogy “A betegség helyzete még mindig súlyos. A húsvétot csak a legközelebb állókkal kellene eltölteni, és kerülni kell a felesleges utazást. Végül is úgy működik, ahogyan mi cselekszünk.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük