Halálesetek koronavakcinázás után: A hatóságok szerint “tisztán statisztikailag várható”

Növekszik a súlyos mellékhatásokról és halálesetekről röviddel a korona vakcina beadása után. A kormányzati intézmények nem akarnak kapcsolatot látni. Ön fokozatos hatékonysággal és statisztikai valószínűséggel vitatkozik.

Susan Bonath vendégszereplése

Corona tombol a német idősek otthonában. Az oltások december végi megkezdése óta mindenhol új, különösen erőszakos betegségkitörések és gyakran sok haláleset történt. A médiatörténet a következő: Mivel az első oltás csak hét, tíz vagy 14 nap után nyújt többé-kevésbé jó védelmet, sajnos már késő volt. Az elhunyt, akinek az eljárás után pozitív a eredménye, koronahalálnak számít. De igaz-e a történet? A szövetségi intézetek kijelentései azt sugallják: Ön nyilvánvalóan nem akar itt olyan alaposan megnézni.

Bodeni-tó: Tizenhárom idősotthoni lakos hal meg koronavédő oltás után

69 halott a BioNTech-Pfizer oltás után

Az oltás utáni mellékhatásokat és haláleseteket a szövetség gyanúja esetén a Paul Ehrlich Intézet (PEI) néven működő Szövetségi Vakcinák és Orvostudományi Intézeteknek kell jelenteni. Pénteken közzétett biztonsági jelentésében 69 embert sorol fel, akik nem sokkal az oltás után haltak meg december vége és január 24. között. Egy héttel korábban 21 halálesetet sorolt ​​fel, így hét napon belül további 48-an voltak. A PEI szó szerint írja jelentésében :

“69 oltott ember az oltás után különböző időbeli összefüggésekben halt meg. Ezekkel a jelentésekkel kapcsolatban 143 olyan mellékhatásról számoltak be, amelyek halálhoz vezettek volna.”

A PEI szerint a 69 ember meghalt, miután megkapta az mRNS vakcinát a Pfizer és a BioNTech gyógyszercégektől. A Robert Koch Intézet (RKI) adatai szerint már majdnem 1,8 millió adagot oltottak be. A nemrégiben jóváhagyott mernai vakcinát Modernából csak jó 20 000 embernek adták volna be.

A jelentés szerint a bejelentett elhunytak 56 és 100 év közöttiek voltak. 40 nőt és 26 férfit érintett, három esetben a nemet nem adták meg. Ezekből az esetekből tizenegyet COVID-19 halálozásnak számítanánk, mert a koronavírus szempontjából pozitív eredményt mutatnak. A PEI által ismert esetekben a halál az oltás után egy óra és 18 nap között következett be.

Nincs összefüggés? Az intézet magyarázatokért küzd

A Szövetségi Intézet magyarázatokért is küzd, amikor a koronavírus által kiváltott halálesetek oltásától eltérő lehetséges okokat vizsgálnak. 21 vizsgált személynél “többször volt korábbi betegség”. Ugyanez hirtelen súlyosbodása halálhoz vezetett, semmiképpen sem az oltás – állítják.

Nyolc oltott embernél a COVID-19-től eltérő fertőző betegségek is kialakultak, amelyek halálhoz vezettek. “Az összes többi beteg esetében” a PEI felsorolja azokat a súlyos alapbetegségeket is, mint a karcinóma, a veseelégtelenség, a szívbetegség és az arteriosclerotikus változások “, amelyek – az intézet szerint -” valószínűleg a halál okai voltak “.

“Nemkívánatos reakciók” ezrei

Még mindig több ezer “nemkívánatos reakcióról” beszélnek. Ezek közül 1240-en a beszámoláskor ismét alábbhagyottak, 639-en javultak, 893-an még mindig teljesen akutak voltak. A PEI még nem kapott információt 487 egyéb mellékhatás kimeneteléről.

182 esetben jelentettek súlyos mellékhatásokat a PEI-nek. “Az embereket vagy kórházban kezelték, vagy a reakciókat orvosilag fontosnak minősítették” – írja az intézet. Az egyik a moderna vakcinára vonatkozik.

A BioNTech / Pfizer oltás után: 13 izraeli arcbénulásban szenved

Csak véletlenek és elszigetelt esetek?

Ugyanakkor az idősek otthonában az oltások után azonnal nőnek a súlyos COVID-19 járványok, amelyek közül sokan halálesetet szenvednek. Ez legalább azt sugallja, hogy az oltások után a PEI-hez jelentett halálesetek csak a jéghegy csúcsa lehetnek. Tekintettel a bőséges médiavisszhangra, itt csak néhány példa szerepel.

Az Uhldingen-Mühlhofen-i Boden-tó kerületében lévő gondozóházban például a lakók több mint egynegyede életét vesztette az oltások után. A Südkurier beszámolója szerint a 41 oltott közül 13- an  kevesebb mint négy héten belül haltak meg az oltással végzett eljárás után . Dominik Männle (független) polgármestere ezt megbánta és “tragikus véletlenről” beszélt.

A miesbachi idősek otthonában nem sokkal az oltás után nyolc halálos áldozat volt, közülük hetet nem sokkal korábban beoltottak. A miesbachi járási hivatal, Olaf von Löwis (CSU) kerületi adminisztrátor irányításával, akinek szakértelmével a szerző nem rendelkezik, sajnálta a bajor műsorszolgáltató társaságot : Az érintetteket előzőleg megfertőzték volna. Ezenkívül “rendkívül súlyos betegek voltak”. Az ügynökség figyelmeztetett a “vad spekulációkra” a halálesetek hirtelen növekedése miatt.

Szintén a bajor Vöröskereszt (BRK) által működtetett garatshauseni idősek otthonában, az első oltások után nyilvánvalóan a halál kezdődött. Jan Lang ügyvezető igazgatója szerint az elmúlt hetekben 14 lakos halt meg, akik közül néhányat korábban beoltottak. Amint arról a Süddeutsche Zeitung  beszámolt , problémák merültek fel a halálesetekről. Zavart volt, hogy melyik rezidens hozhatta a vírust, és hogy a PCR-tesztek hamis negatív eredményeket hozhattak-e.

A fiatalok körében bekövetkezett halálesetek és a COVID-19 kitörése egy második oltás után is

De nem csak az idősek szenvedtek hirtelen halált röviddel az oltás után. Uelzenben például egy 42 éves gondozó halt meg január 21-én éjjel. Az előző napon megkapta az mRNS oltást. A PEI nyilvánvalóan nem kapta meg ezt az esetet. A médiában az oltáson túlmutató magyarázatokat kell keresni.

A „rutin boncolás” most kimutatták, kétségtelen, hogy nincs kapcsolat a védőoltás, a cég szóvivője a Lüneburg ügyész biztosította a saját internetes portált t-online.de, a „valódi” halálok, és miért ez összefügg az oltáshoz, de nem akarta elmagyarázni.

Egy 59 éves orvos és tűzoltó hirtelen szívhalált szenvedett a bajorországi Wasserburgban. Három nappal korábban ő is beoltotta magát a koronavírus ellen. Miután a hír terjedt az interneten, a „ tény ellenőrök ” származó Correctiv azonnal intézkedett. Halálának természetesen semmi köze nem volt a művelethez. A boncolás kimutatta, hogy “szívroham volt meglévő szívbetegségekkel”.

Azzal a kijelentéssel, hogy az első oltás legkésőbb két hét múlva legalább részleges védelmet garantál, a Ruhr-környéki Marl-házban nehezebbé válik. Amint arról a WDR   beszámolt , a koronavírus csak egy második oltás után tört ki. Prosper Rodewyk dortmundi háziorvos azt gyanítja, hogy a lakosokat az első és a második oltás között észrevétlenül megfertőzték volna. Mindenesetre az optimális védelmet csak tíz-14 nappal a második oltás után lehet elérni.

Norvég főorvos: nem zárható ki a koronavédő oltások utáni halál

A pontosítás nem kívánatos? Az intézet statisztikákkal magyarázza a haláleseteket

A szakértők spekulációi az oltások hatálybalépésének idejéről nyilvánvalóan elegendőek ahhoz, hogy a német egészségügyi hatóságok megmagyarázzák az oltások utáni növekvő számú járványkitörést és halálesetet. Úgy tűnik, nem fognak átgondolni egy vizsgálatot.

A szerző kérésére Susanne Stöcker, a PEI szóvivője a teljes oltásvédelemről csak hét nappal az oltás után beszélt. Hangsúlyozta:

“Tehát, ha oltás után koronát kap, majd meghal, nagy a valószínűsége annak, hogy koronában halt meg.”

Ezért Stöcker szerint “nem tartozik a PEI hatókörébe” annak vizsgálata, hogy lehetséges összefüggés van-e a súlyos COVID-19 járványok és az idősek otthonában bekövetkezett halálesetek és az oltás között. Tehát az ember spekulációra hívja fel a magyarázatot a szubjunktusban. Sőt: Stöcker statisztikai valószínűségekre hivatkozott. Az oltás “nem csökkenti az egyéb okok által okozott haláleseteket vagy súlyos eseményeket”.

Az oltások után azonnal bekövetkező ilyen halálozások “statisztikailag várhatóak” az oltott emberek csoportjában – magyarázta Stöcker, a PEI szóvivője. Hivatkozott az EU halálozási statisztikáira. Ott “naponta körülbelül 12 000 ember hal meg különféle okok miatt, akiknek 83 százaléka 65 évesnél idősebb”. Ő hozzáadta:

“Pusztán statisztikai szempontból az oltás után halálra kell számítani.”

Más szavakkal: mindaddig, amíg a halálozások száma statisztikai valószínűségen belül van, nem is kell megvizsgálni a halálesetek és az oltás közötti összefüggést. Ez nem vet jó fényt a hatóságra. E módszer szerint nem lenne szükséges megvizsgálni egy holttest felfedezését késsel a hátában, mindaddig, amíg az érintett halála a korosztálytól függően statisztikai valószínűségen belül van. Hiszen elméletileg az illető megcsúszhatott és ráeshetett a padlón ragadt késre, és meghalt. 

Oltási kísérlet gondozásra szoruló embereken?

A statisztikai valószínűségeken alapuló egyértelműség hiánya különösen robbanásveszélyes a háttérben, hogy a Robert Koch Intézet (RKI) saját állítása szerint nincs semmilyen bizonyíték az idősebb emberek Pfizer BioNTech vakcinájára vonatkozóan, mivel az ebből néhány tesztalany csoport nem rendelkezik megalapozott állítással. Szó szerint ezt írja a 2/2021. Számú Epidemiológiai Közlöny 27. oldalán:

“A legmagasabb korosztályban (75 évnél hosszabb vagy azzal egyenlő) tehát az oltás hatékonyságáról szóló nyilatkozat nagy bizonytalansággal jár.”

Ez odáig megy, hogy a hatásra vonatkozó elvárások meghatározott tartománya negatív. Az RKI az oltási vizsgálat alapján az úgynevezett konfidenciaintervallumot mínusz 13–100 százalékos hatékonyság valószínűséggel számszerűsíti. Ez egyértelmű szóval: A szakértők egyszerűen nem tudják, hogy az ilyen mRNS-dózis hogyan működik valójában a 75 éves és idősebb időseknél. Tehát nem tudod, hogy a fecskendő milyen hatással lesz rád, vagyis milyen mellékhatásokat válthat ki az anyag. Inkább arra számítanak, hogy az oltás rosszabb lehet, mint a koronavírus fertőzése, amely ellen immunizálni kellene.

Az RKI úgy véli, hogy az oltások megbízható becslés nélkül is működni fognak az időseknél

Susanne Glasmacher, az RKI szóvivője tagadta ezt az értelmezést a szerző előtt. A mínusz 13–100 százalékos konfidenciaintervallum nem jelenti azt, hogy az oltás kockázata nagyobb lehet, mint az előny, mert mindez a hatékonyságról szól. Glasmacher szerint “megbízhatóbb becsléshez több idős embert kellett volna bevonni”. Továbbra is nyitva hagyta, hogy a negatív hatás legalább említett lehetősége nem azonos-e a megfelelő kockázattal. Megbízható becslés nélkül is feltételezzük, hogy “jó hatékonyságú” az idősek számára.

Ismételten jelentettek haláleseteket otthonokban oltás után – a tisztviselők nem látnak összefüggést

Az RKI szóvivője szintén alárendelt helyzetben volt, amikor a korona járványok és az oltások utáni halálesetekről volt szó, és csak annyit mondott, ami már ismert: Az oltott személy fertőzést kaphatott röviddel az oltás előtt vagy nem sokkal azután. Végül az inkubációs periódus öt-hat nap. A hatás “általában az első oltási dózis után 10-14 nappal” jelentkezik. A Corona a második oltás után kitör, elmagyarázta, hogy az oltás “nem garantálja a 100 százalékos védelmet”. Az egyetlen remény az, hogy a fertőzések ezután enyhébbek lehetnek.

A szövetségi intézetek nyitva hagyták a kérdést, hogy most és pontosan miként fogják kivizsgálni az eseteket. Az RKI erre a felelősséget a PEI-re hárította, amely viszont a halál hatékonyságával és statisztikai valószínűségével kapcsolatos spekulációkra támaszkodott. Úgy tűnik, mintha itt nem kellene semmit tisztázni. Főleg, hogy az oltóanyag okozta károkat nem olyan könnyű tisztázni. Végül is például szívinfarktus fordulhat elő az injekció hatására.

A kínai hatóságok figyelmeztetnek az mRNS vakcinák mellékhatásaira

Az mRNS oltás után hirtelen halálesetek és súlyos mellékhatások más országokban is előfordulnak. Például a brit hatóságok figyelmeztetést adtak ki, hogy bizonyos allergiásoknak adják be az oltást. Több mint két tucat halál után Norvégia is óvatosságra intett a nagyon idős és korábban beteg emberek beoltása során.

Tekintettel a norvégiai halálesetekre és a növekvő németországi problémákra, a kínai hatóságok a közelmúltban figyelmeztettek a Pfizer BioNTech vakcina idősebb emberekben történő alkalmazásától. Vannak biztonsági aggályok , az esetek kell vizsgálni. A Frankfurter Allgemeine Zeitung ( FAZ ) “oltási szakértői” ezt – a várakozásoknak megfelelően – a politikai ellenfél propagandakampányaként utasították el .

Bővebben a témáról – kínai szakértők figyelmeztetnek a BioNTech / Pfizer oltásra Norvégiában bekövetkezett halálesetek után

Az RT DE sokféle véleményre törekszik. A vendég hozzászólásoknak és a véleménycikkeknek nem kell tükrözniük a szerkesztőség véleményét.

Forrás RT-De.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük