Helyzetkép Angliából. Az angol miniszterelnök Covid dilemmája

Helyzetkép Angliából. Biztosan állítom, hogy a statisztikai adatok nem valósak, a mainstream media pánikkeltése a cél. Boris Johnsonnal főnökei valószínűleg nem elégedettek és sokan szeretnék már az ajtón kívül látni. Ugyanakkor a cikk tartalmilag valós. Ténylegesen küldik az SMS-eket minden mobilszámra, gyereknek, felnőttnek, mindenkinek, a nem előfizetéses telefonokra is. Járnak körbe az oltó kommandók az országban, még csak kopogtatnak. De mit hoz a jövő?

Az angol miniszterelnök Covid dilemmája
Mit tegyünk az Egyesült Királyság oltatlan lakóival?
A miniszterek beszédei egyre többször felvetik, hogy a vakcina felvételét megtagadók egyre inkább kiábrándítanak mindenkit. Az egészségügyi miniszter azzal vádolja az ingyenesen felkínált oltást elutasítókat, hogy elfoglalják a kórházi ágyakat, rombolják a társadalmat, potenciálisan ártanak a családjuknak és saját maguknak is. Keményebben kell fellépni az oltást elutasítókkal annak érdekében is, hogy az NHS meg tudjon bírkózni az Omicron és a további mutációk terhével. Nem lehet korlátlan ideig az emberek életmódját korlátozni pusztán csak azért, mert a lakosság számottevő része sajnálatos módon még mindig nincsen beoltva. A miniszterelnök megengedte, hogy az emberek szabadon válasszanak, beoltatják-e magukat vagy nem. Ez a döntési lehetőség még mindig megvan az NHS dolgozók és az idősgondozás területét kivéve. Ha Boris Johnson kötelezővé tenné a vakcinációt, a képviselők egy része nagy kihívás elé állítaná a miniszterelnököt. Ugyanezen képviselők a korlátozásokat is ellenezték, bár a cél a túlterhelt NHS megmentése volt.
Ha újabb Covid hullám érkezne é sez az NHS-t összeomlás szélére küldené, akkor a miniszterelnöknek 2 lehetősége lenne. Mindenkit bezárhat vagy kemény korlátozásokat vezet be 5 millió ember számára, akik elutasították a vakcinát. Pedig az oltás célja a kórházak túlterheltségének a csökkentése és a járvány terjedésének a lassítása. Az egészségügyi miniszter úgy becsüli, hogy a kórházban tartózkodók súlyos betegek 90 %-a oltatlan.
Ha egy ország úgy dönt, hogy nem oltatja a lakosságot. De ennek ára van. A Covid gyorsabban terjed az oltatlanok között és nő a kórházi ágyak foglaltsága. Görögország és Franciaország a Covid útlevelet választotta még júliusban. Izrael és Dánia is bevezette a rendszert, majd enyhített és a fertőzések növekedésekor újra vissztért a covid útlevél alkalmazásáhouz. Olaszországban a beltéri rendezvényekhez oltási igazolás, betegségen történt átesés vagy negatív teszt szükséges. De decembertől már létezik a szuper zölt útlevél, amely csak az oltottaknak jár, valamint azoknak, akik a betegségen az elmúlt 6 hónapban estek át.
Az Egyesült Királyságban semmi más nem történt idáig, mint bátorították az embereket minden formában az oltásra. Amikor a Covid útlevél kerül szóba, a miniszterek rögtön ágálnak. Nem lehet oltási útlevélnek / belépőnek nevezni, mivel az emberek negatív teszttel is hasonló jogokat kaphatnak.
A rábeszélés folytatódik. Kampány kezdődött, amely keretében SMS üzeneteket küldenek minden angol mobilszámra. “Most oltast magad!” Egy új elem is megjelent azonban a kommunikációban, amely megbélyegzi társadalmilag a vakcinát elutasítókat, valamint azt sugallják az embereknek, hogy az emberek polgári kötelessége beoltatni magukat. A miniszterelnök tovább akarja növelni az oltottak számát, különösen a 3. adagot felvevők számát. Egy válaszvonalnak kell lenni oltottak és oltatlanok között. A 12 éven felüliek csaknem 90 %-a megkapta az 1. Adag oltást, 82 %-a a 2. Adagot és 56.5 % pedig már a 3. Adagot is.
A kirakósjáték hiányzó darabja 5 millió ember, akik nem vették fel az oltást. Köztük sokan olyan közösségben élnek, ahol bizalmatlanok az emberek a hatósággal szemben. A miniszterelnök már mesterséges intelligencia cég szolgáltatásait is igénybe vette, hogy segítsenek meghatározni annak az okát, miért nem veszi fel mindenki az oltást. Nem hozott eredményt a mesterséges intelligencia. Az oltatlanok anti-vax, oltás ellenes ideológiát képviselnek, téves úton járnak. Esteleg nincsen idejük beoltatni magukat egyes embereknek, vagy nem tudnak az oltóközpontokba utazni, vagy apátiába kerültek. A háziorvosok már felhívták minden oltást elutasító, védelemre szoruló betegüket. Fel lehet állítani csapatokat, akik házról házra járnak, hogy az oltást helyben be tudják adni. Ha már ez sem fog működni, akkor további korlátozásokra van szükség.