Hét ember el is hunyt a “fertőzés” következtében

 

Egy közép-spanyolországi idősotthonban mind a 78 lakónál pozitív koronavírus-teszteredményt mutattak ki, miután megkapták a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinájának első dózisát, közülük pedig hét ember el is hunyt a fertőzés következtében.

A spanyol hírügynökségek szerint a tömeges vírusfertőzésre sajnos minden feltétel adott volt, azonban nem csupán az összes lakó fertőződött meg, további 12 dolgozó és négy rezidens is kórházban van. A járvány a Lagartera idősotthonban tombol, Toledo közelében, Madridtól délnyugatra.

Az otthon 33 munkatársának is negatív tesztet kellett produkálnia ahhoz, hogy visszatérhessenek a munkába, az intézmény szóvivője pedig elmondta, a vírus terjedésének lassítására hozott járványügyi intézkedések jelenleg is érvényben vannak.

Az intézmény közleménye alapján, január 13-án az összes lakót – beleértve az idősotthon személyzetét is – beoltották a Pfizer/BioNTech vakcinájával, az ezt követő hat napban pedig jelentkeztek az első vírusos tünetek tíz lakónál, a dolgozók pedig már az oltást követő ötödik napon észlelték magukon a koronavírus tüneteit.

Ezt követően az intézmény vezetése január 21-én jóváhagyta a döntést, miszerint az idősotthon összes lakóját és dolgozóját megvizsgálják, a január 25-én elvégzett vizsgálatok eredményei pedig azt mutatták, hogy az intézmény minden lakója elkapta a koronavírust – írja az EFE spanyol hírügynökség.

 

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük