HOLLANDIA – A hét végén megkezdődött az országos állampolgári engedetlenség

Tiltakozó akció Hollandiában: A vendéglők a gasztronómiai zárlat ellenére nyitva tartanak
Decemberben Hollandia újabb kemény zárlatot rendelt el.
Időközben a kormány ismét enyhített több intézkedésen – de a kávézók és éttermek továbbra is kimaradnak belőle.
A vállalkozók országszerte üzleteik kinyitásával tiltakoztak ez ellen szombaton.

Könyvjelző cikk
Hága. Szinte mindenhol Hollandiában a kocsmatulajdonosok szombaton néhány órára dacolva a Corona-szabályokkal, kinyitották kocsmáikat, kávézóikat és éttermeiket. A fogadósok ezzel tiltakoztak az ellen, hogy iparágukat egyelőre kizárják az egyhetes, országos zárlat feloldásából.

Sok helyen az egyszeri akciót a helyi tanácsok beleegyezésével hajtották végre – jelentette az ANP hírügynökség. A jelentés szerint a lakosság reakciói pozitívak voltak.

“Normális életet!” Ezrek tüntetnek Amszterdamban a holland Corona-politika ellen
Pénteken a holland kormány csaknem négy hét után részben feloldotta a Corona zárlatot.
Ennek ellenére vasárnap ezrek vonultak utcára a fővárosban, Amszterdamban a Corona-intézkedések ellen.
A tiltakozásra a “Hollandia ellenáll” nevű csoport hívott fel. A transzparenseken többek között a “Vissza a normalitáshoz!”, “Elegünk van a hazugságokból” és “No 2G” feliratok szerepeltek. Az ANP holland hírügynökség jelentése szerint a tiltakozó akciókban részt vettek azok a gazdák is, akik több traktorral érkeztek Amszterdamba.

A “Nederland in Verzet” (“Hollandia ellenáll”) akciócsoport tüntetésekre hívott fel Amszterdam több negyedében és a Rijksmuseum előtti központi téren. A cél az volt, hogy megemlékezzenek a tüntetők és a rendőrség közötti tavaly január 17-i erőszakos összecsapásokról, amelyeket “kávécsatának” neveztek. Az akkoriban gyakran betiltott Corona-tüntetéseket a szervezők közös nyilvános ” kávézásként” hirdették meg.

A rendőrség fokozza az ellenőrzéseket a “biztonsági zónákban
A holland főváros hatóságai vasárnap biztonsági zónává nyilvánították az érintett területeket. Ez felhatalmazta a rendőrséget arra, hogy megelőző jelleggel házkutatást tartson az embereknél. Az ANP szerint attól tartottak, hogy egyes résztvevőknél tűzijáték vagy fegyver volt. Femke Halsema polgármester felszólította a tüntetőket, hogy tartsák be a Corona-szabályokat, különben a rendőrség közbelép.

Forrás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük